שתף קטע נבחר

סוריה תומכת במיקאתי: "ממשלת אחדות ללבנון"

בתגובה רשמית ראשונה שהוציא ממשלו של בשאר אסד, קראה דמשק למנהיגיה הפוליטיים של לבנון לאחד כוחות. במחנה ראש הממשלה המודח חרירי התעלמו מהקריאה והודיעו שלא יחברו למיקאתי - צעד שיפגע בלגיטימיות של ממשלתו בעולם

ממשלת סוריה קראה למנהיגיה הפוליטים של לבנון לאחד כוחות ולהצטרף ל"ממשלת אחדות" תחת ראש הממשלה החדש נג'יב מיקאתי. שר החוץ הסורי, וליד אל-מועלם, אמר היום (ה') כי דמשק "מקווה שתוקם ממשלת אחדות ושכל המפלגות בלבנון יצטרפו אליה". מדובר בתגובה הרשמית הראשונה של ממשל הנשיא בשאר אל-אסד למינויו של מיקאתי שנתמך על ידי חיזבאללה, נחשב לבן חסות של סוריה ואיראן וחברו של אסד.

 

טלטלה בלבנון: כל העדכונים ב-ynet

 

מועלם אמר כי סוריה נכונה לשתף פעולה עם ממשלה בראשות מיקאתי וכי אל למדינות אחרות לשפוט את הממשלה המתהווה. מועלם אמר את הדברים בתום פגישתו עם שר החוץ הבריטי וויליאם הייג בדמשק.  


יד ביד. מיקאתי ומנהיג הדרוזים ווליד ג'ונבלט, היום בדמשק (צילום: רויטרס)

 

מיקאתי הודיע כי אם תומכיו של ראש הממשלה המודח, סעד אל-חרירי, ידחו את קריאתו לחבור לממשלתו, הוא יקים ממשלה של טכנוקרטים. מיקאתי ייאלץ ככל הנראה לממש את איומו לאחר שחברי מחנהו של חרירי, אנשי "14 במרס", החליטו שלא להשתתף בממשלה בראשותו. כך דיווחה רשת "אל-ג'זירה". אם אכן יצליח מיקאתי להקים ממשלה בלעדיהם, תיפגע הלגיטמיות של ממשלו בעיני העולם.

 

חרירי: "מיקאתי בגד בי"

חרירי סיפר אתמול כי הוא חש נבגד אחרי שגילה על מינויו של מיקאתי ליורשו. ראש הממשלה המודח, שתמך במיקאתי כשזה התמודד כמועמד עצמאי לפרלמנט, טען כי רוצחי אביו חתרו תחתיו כדי לסלקו מהשלטון. "ניו יורק טיימס" דיווח כי בשיחה עם מקורביו השתמש חרירי במילה "בגידה" כשתיאר את החלטת מיקאתי לחבור למחנה חיזבאללה.

 

לפי הדיווח, הוא כינה את הצעד "הפיכה פוליטית" שנועדה להעמיק את אחיזת חיזבאללה במוקדי הכוח בלנון. "מי שרצח את רפיק אל-חרירי לא רוצה את סעד אל-חרירי בשלטון", צוטט אל-חרירי ב"טיימס". "מה שקורה היום זה שהם מנסים להשיג את מה שהם רצו להשיג ב-2005". 


"דמשק רוצה ממשלת אחדות". מועלם ועמיתו הבריטי הייג (צילום: רויטרס)

 

רמז נוסף לזעם של אל-חרירי פורסם הבוקר בעיתון אל-מוסתקבל" הנמצא בבעלות משפחתו. בקריקטורה שפורסמה בעיתון נראית דמותו של מיקאתי מועלת על גבי נשק של חיזבאללה, בעוד ראש הממשלה המיועד פוטר את מבקריו בסיסמה: "אני ראש ממשלה המוסכם על כולם". 

 

אביו של המנהיג הסוני, ראש ממשלת לבנון לשעבר רפיק אל-חרירי, נרצח בפיצוץ מכונית תופת בביירות בפברואר 2005. עמדותיו האנטי-סוריות העלו תחילה חשדות כבדים למעורבות דמשק, אולם מאז פנתה החקירה לכיוונים אחרים. לפי דיווחים במערב, צוות של האו"ם החוקר את החיסול המליץ על העמדתם לדין של בכירים בתנועת חיזבאללה.

 

במקביל, השגריר האמריקני החדש בדמשק, רוברט פורד, הגיש היום את כתב האמנה שלו לנשיא אסד. פורד אמר כי הצבתו בסוריה היא הוכחה לכך שארצות הברית "מחויבת לנסות ולפתור את הבעיות בין הממשלות". לדברי פורד, "לעתים תכופות היו היחסים בין המדינות מאתגרים". הוא הוסיף כי שוחח עם אסד על מספר נושאים "שלגביהם אנו מקווים לזהות אינטרסים הדדיים ודרכי התמודדות שישרתו את האינטרסים של שני הצדדים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סוריה תומכת, אבל מה עם שאר העולם? מיקאתי
צילום: AFP
אנשי מחנהו לא יתמכו במיקאתי. חרירי
צילום: רויטרס
אחרי הזעם, רגיעה.
צילום: אל ג'זירה
מומלצים