שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    רטוב ומשוגע: אוכל שנולד מטעות

    זה קרה לכולנו - עקבנו אחרי המתכון, ביצענו את כל מה שרשום ואז גילינו ששורה אחת קטנה באופן ההכנה, זו שהכי חשובה כמובן, לא בוצעה כמו שצריך. עודד רז גילה שטעויות לפעמים משתלמות ומביא לכם את הלחם הרטוב והאורז המשוגע

    אומרים שההמצאות המוצלחות ביותר בהיסטוריה נתגלו במקרה. אז מה? אומרים גם שהיה פה שמח לפני שנולדתי. הנה שני מאכלים שונים בעליל עם סיפור זהה אך לא בלתי דומה.

     

    הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק

     

    לחם מרקו רטוב

    אי אז במעמקי 1999 הגיע לידי מתכון ללחם שהיה באותה התקופה "לחם הבית" של הצוללת אח"י דולפין. כל בוקר בצוללת התחיל בריח של לחם טרי שאפה ציון, הטבח של הצוללת. מדי פעם הוא אפילו הגדיל לעשות והכניס לבצק שאריות מאתמול, כדי להוסיף עניין ללחם. מעל כל כיכר היה חורץ X ועל כן כינה את הלחם "לחם מרקו" (מי שלא צפה בטלוויזיה בשנות ה-80 מוזמן לחפש את המונח ברשת).

      

    באחת הפעמים שהכנתי בצק ללחם מרקו, בפיזור הדעת טעיתי בספירת כוסות המים ויצא לי בצק עם מקדם מוצקוּת נמוך, או במלים אחרות, נוזלי. החלטתי לתת לו הזדמנות להוכיח את עצמו, כיסיתי את הקערה וחיכיתי. אחרי חצי שעה, כשבאתי לבדוק אם אפשר כבר לשפוך את זה לפח, הבצק איים לקפוץ מהקערה ולרדוף אחרי בבית. התפיחה הצליחה מעל למשוער. הלחם שיצא בעקבות הטעות הזו היה אוורירי ועסיסי כמו אווז בר שחטף פגיעה ישירה מרובה ציד.


    ככה זה נראה אחרי הוספת המים (צילום: עודד רז) 


    זהירות זה תופח! (צילום: עודד רז)


    ככה זה נראה אחרי תפיחה (צילום: עודד רז)

     

    המתכון הזה מתאים בעיקר לאנשים שמפחדים מלישת בצק מהסיבה הפשוטה שאין פה לישה. מערבבים, מתפיחים פעמיים ואופים

     

    המרכיבים:

    1/2 ק"ג קמח לבן (או חצי לבן וחצי מלא)

    4 כפות סוכר

    1/2 כפית מלח

    1 כף שמרים יבשים

    2 כוסות מים

    1 כוס תוספות לבחירתכם (תבלינים, אגוזים, ירקות מטוגנים, פירות יבשים, נקניקים, בשר מוכן משאריות אתמול, שוקולד, קקאו, גבינות, זיתים, גרעינים למיניהם, רהיטים, ספות נוער, כורסאות לטלוויזיה, כסאות, וידאו טייפים, ווקמן, פוסטרים של קופים, של זמרים, של בחורות, שעוני יד, סרטים כחולים, וידאו, קסטות... אלטע זאכען!!)

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים ומוסיפים מים.
    2. מערבבים היטב. זה דביק ועיסתי, אבל לגמרי בסדר. אין יותר מדי מה ללוש פה, רק לוודא שהעיסה אחידה.
    3. מתפיחים כ-30 דקות, או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו (תלוי בטמפרטורה ובטריות השמרים). את הקערה מכסים במגבת רטובה. רצוי מאד שהקערה תהיה עמוקה מספיק ושהמגבת לא תיגע בבצק התופח ועוד יותר חשוב שהמגבת לא תהיה עם ציורים של מיקי מאוס.
    4. מערבבים היטב ומעבירים את הבצק לתבנית החביבה עליכם.
    5. מתפיחים שוב כ-30 דקות.
    6. כ-15 דקות לפני תום התפיחה מפעילים את התנור במצב טורבו על חום 200 מעלות.
    7. אופים כ-40 דקות, אבל לא מזיק להציץ קודם ולבחון את הצבע.


    הכי טעים ובלי לישה (צילום: עודד רז) 

     

    אורז משוגע

    גם זה קרה לגמרי במקרה. באחד מאותם אמשים סמיכים יצקתי שמן (זית, כמובן) אל תוך סיר האורז שלי ומיד אחריו השלכתי בשוויון נפש אורז אדום, שייטגן קמעה. דעתי הוסחה ונראה ששכחתי ממנו לכמה רגעים, עד שקולות נפץ מגזרת האורז החזירו אותי למטבח. הבטתי במהומה המתרחשת בסיר וראיתי אותם. חזיז ורעם! גרגרי האורז התפוצצו וקיפצו להנאתם על השמן הרותח, כאותו סנאי פרהיסטורי שמצא בלוט, והפיצו בבית ריח נפלא של פופקורן (פצפוצי תירס/תִּירְסָּה, בעברית לא שמושית).

     

    התקרית הזו הובילה כמובן לסדרה שלמה של ניסויים שעברה עד מהרה למיקרוגל ואחרי שלושה נסיונות, במהלכם התחלף ריח הפופקורן הנפלא לריח פופקורן שרוף, מצאתי את התזמון האופטימלי

     

    המרכיבים:

    1/2 כוס אורז אדום

     

    אופן ההכנה:
    1. אורזים את 1/2 כוס האורז האדום בתוך שקית נייר, או ריבוע של נייר סופג ומכניסים למיקרוגל בעוצמה מלאה לדקה (קולות הנפץ יתחילו להשמע אחרי 30 שניות).
    2. מטלטלים קצת את השקית ומפעילים שוב לעוד 15 שניות בלבד. 5 שניות יותר מזה תעוררנה את הריח השרוף.
    3. מעבירים את האורז התפוח לקערית, ממליחים ומוסיפים כ-2 כפות חמאה.
    4. מערבבים היטב.
    5. בשלב הזה אפשר גם לתבל ו"לצבוע" את פצפוצי התירס האלו בכפית של אבקת קארי/פפריקה מתוקה/פפריקה חריפה/שום כתוש/גבינת פרמזן מגוררת/תערובת זעתר.


    לפני הבישול (צילום: עודד רז) 


    אחרי הבישול, פופרייס (צילום: עודד רז)

     

    דגשים:

    • אפשר להחליף את החמאה בשמן זית, אבל בשום אופן לא להוסיף אותם לפני הבישול במיקרוגל.
    • לכמות של כוס אורז המיקרוגל שלי צריך 1/2 3 דקות עבודה, אך מכיוון שיש הבדלים בין המכשירים השונים, כלל האצבע הוא לחכות שקולות הנפץ ישככו ואז לעצור את הבישול.
    • טלטול ערימת האורז בין הפעלה להפעלה מונע שריפה ממוקדת.

     

    מצאתי כמה יתרונות גדולים לפופרייס האלה (אוף, צריך למצוא לזה שם פחות לא מוצלח...): זה זול, זה מהיר הכנה, זה מצחיק ובניגוד לפופקורן, אחרי שאוכלים את זה לא נתקעת לך חתיכת גרעין דקה בחיך, שבמשך יומיים אתה מנסה להוציא בעזרת הלשון ובסוף נכנע, נוטל קיסם אל בין שינייך וחולץ בשנייה אחת. אגב, זה לא עובד עם אורז לבן, הוא נשרף מבפנים ומשחים מבחוץ. כנראה שכמות המים בתוכו נמוכה יותר.

     

    לגבי שמות, רייס אנד רול? (מזכיר סושי), פופקורן אורז? (זה כמו סס"ל צהוב), אורזה על משקל תירסה? (לא זורם טוב, מה גם שתירסה בעצמה לא בשימוש), פצפוצי אורז? (כבר תפוס), אז אולי אורז משוגע? הצעות תתקבלנה בברכה. ההצעה המוצלחת מכולן תזכה את בעליה בחבילת פריכיות אורז, או 5 תחתיות בירה לבחירתו/ה.

     

    "…discovered by mistake in 1952. Uhh, actually, it's kind of like Champagne that way. The Franciscan monks thought they were making white wine. Somehow the bottle carbonated. Voila, Champagne!"

    (The Rock)

     

    • עודד רז הוא העורך של בלוג האוכל שפונדרה

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    לפני המיקרוגל
    צילום: עודד רז
    אחרי המיקרוגל. אורז משוגע
    צילום: עודד רז
    הלחם הרטוב, רגע לפני הוספת המים
    צילום: עודד רז
    מומלצים