שתף קטע נבחר

למה אין עדיין אייפד קילר?

כל כך הרבה טאבלטים עומדים להסתער על שער ממלכת האייפד. איזה סיכוי יש לו נגדם? וליורשו? איזה כוחות יצטרכו לאמץ ולשפר כדי להישאר בפיסגה? ולמה מלחמת האייפד היא כמו מבוכים ודרקונים?

<< מלחמת הלוחות: מיהו הטאבלט הטוב ביותר?

 

למה אין עדיין אייפד קילר? שאלה טובה. עד לפני שנה תהו אתרי הטכנולוגיה וקוראיהם מי יהיה האייפון קילר, הסמארטפון הטוב ביותר. האם הנקסוס של גוגל יעשה זאת? אולי המיילסטון של מוטורולה? הרבה הצהרות והערכות ראינו ב-2010. ברבע השלישי של השנה הגיע שוק הסלולר למצב בו בראשו עומדים כמה סמארטפונים עם יכולות, תו מחיר וביצועים כמעט זהים.

 

בואו להגיב בעמוד הפייסבוק של ynet

 

ויכוח האייפון קילר די נשכח, וטוב שכך. למי שלא יודע, האייפון הוא כבר מזמן לא אבן בוחן לטכנולוגיית טלפונים. הוא לא הסמארטפון הכי נמכר בישראל. גם לא באירופה, במזרח הרחוק או בארצות הברית. הוא היה שם הרבה לפני שהמתחרות ידעו להציג סמארטפונים ברמתו, ולכן הוא פתח פער. ומה עשו המתחרות? הדביקו אותו.

  

אבל שוק הטאבלט עובד אחרת לגמרי: כבר שנה שאף מתחרה לא הדביק את האייפד. אפל שוב הצליחה להקדים את השאר, ולהצית אש בעיני חובבי גאדג'טים בכל עולם.

 

בעוד חלק מהצרכנים תוהים למה הם בכלל צריכים אחד, והשאר ממתינים למשהו זול ומשתלם יותר, חברות הטכנולוגיה מעבידות את המוחות היקרים ביותר במעבדות ואת הידיים הזולות ביותר בפסי הייצור – כדי להביא למדפים מחשבי לוח חדשים. הפלייבוק של RIM, הזום של מוטורולה, האי-פד של אסוס, הג'י-פד של אל ג'י ואחרים כבר הוצגו בחודש האחרון בתערוכת CES. מי מהם ינצח את האייפד? כולם, ואף אחד מהם. מבולבלים? המשיכו לקרוא.

 

חרב מסך מגע, פלוס 5 להתקפה

כדי להסביר את המצב, אקח אתכם לממלכה רחוקה ודמיונית מאוד: עולם של דרקונים, מכשפים וחנונים עם לב גדול וחיי מין וירטואליים במיוחד - משחקי התפקידים.

 

אתם בטח מכירים אותה ממשחקי מחשב כמו דיאבלו וממשחקי קופסה כמו מבוכים ודרקונים. בכל פעם שדמות עולה רמה (כלומר, שוחטת מספיק מפלצות וזוכה במספיק נקודות ניסיון), יכול השחקן לבחור אילו מהתכונות הבסיסיות של הדמות הוא רוצה לשפר. אבל יש לכם רק מספר מוגבל של נקודות לנצל. מה הכי כדאי לשפר? כוח? זריזות? קסם?

 


 

יצרניות המחשבים נמצאות באותה הדילמה. תאמינו או לא, גם תכונות הטאבלט הן כוח (מעבד), זריזות (מערכת הפעלה) וקסם (עיצוב ותדמית). מסך גדול יותר פירושו משקל גדול יותר ופחות זמן סוללה. מעבד חזק גם יוסיף משמעותית לעלות הייצור (ולכן, גם למחיר הסופי), מקלדת נשלפת מוסיפה גם לעובי וגם למשקל, יותר יציאות וחיבורים פירושם שיהיו פחות אביזרים נלווים שאפשר יהיה למכור.

 

ובמה בחרו היצרניות? בהכל: רובן מתכננות יותר מדגם טאבלט אחד. גודל המסכים נע בין שבעה לעשרה אינץ' ולכולם יש מעבדים חזקים ושלל שקעים (המקלדת הנשלפת היא הג'וקר בחבילה. תיכף נגיע לזה).

 


 

בסעיף מערכת ההפעלה כמעט כל היצרניות הצביעו גוגל. למערכת ההפעלה שלהם אנדרואיד 3 יש שילוב של ממשק פשוט ומוכר, תמיכה ביכולות מולטימדיה רבות ושלל אפליקציות. אבל שום דבר לא בא בחינם: כדי להפעיל את אנדרואיד בצורה חלקה, יצטרכו היצרניות לבסס את המחשבים על מעבדים חזקים ויקרים יותר – כמו הטגרה 2 של אנווידיה. שתי ליבות, מתח נמוך וביצועים מצויינים עושים אותו לטעם החודש בכל הנוגע למעבדי ARM לטאבלטים.

 

כל היצרניות לקחו את עיצוב הבסיס שהוכח שהצרכן אוהב (מכירות האייפד, מישהו?) והוסיפו לו את מה שחסר. מכאן עולות שתי בעיות - כולם שופרו בצורה דומה, ולכן ההבדלים ביניהם דקים מאוד. מתוך כך, לכל יצרנית יהיה נתח שוק מצומצם יחסית, בגלל שהיתרונות של הטאבלט שלה על האייפד הם בעצם, אותם היתרונות של כל השאר. אל ממלכת האייפד פלשו מספר אבירים שלובשים את אותו השריון.

 

למה כולם ישחטו את האייפד?

כי הם טובים ממנו, ומתוכננים לעלות פחות או יותר אותו הדבר. לכל המתחרים יש מעבד דו ליבתי. לכולם יש מסך רב מגע ברזולוציה גבוהה. לכולם יש ממשק נוח וידידותי (אנדרואיד 3, WebOS 2 ומערכת ההפעלה בלקברי טאבלט).

 

מה זה אומר? שכולם חזקים יותר מהאייפד, מהירים יותר ועושים ממנו טוסט טאבלט בתחומי המולטימדיה והמשחקים. ומה עם אפליקציות? בימינו מפתחים מעדיפים לבנות יישומים גם ל-iOS וגם לאנדרואיד, ולהרוויח משני הצדדים. באפסטור יש 300 אלף אפליקציות. באנדרואיד מרקט יש 250 אלף. בתכל'ס, מה ההבדל? את היישומים הטובים באמת גם ככה אפשר למצוא בשתיהן.

 

אין מה לדבר על אייפד קילר. אם לוח הקסם היה יוצא היום, מנהלי אפל היו מגמגמים בישיבות עם המשקיעים, וחובבי הטכנולוגיה היו מצקצקים בלשונם בעצב. אבל הוא לא יוצא השנה. מי כן יצא? ככל הנראה שהמחליף שלו. 

 

למה אפל בכל זאת תישאר בפיסגה?

לא הרבה ידוע על האייפד 2. לפי שמועות והדלפות מדובר כנראה על מחשב דק וחזק יותר, ועם פיצ'רים כמו מצלמה קדמית ואחורית (עבור שיחות וידאו ב-FaceTime), מסך ה-Retina המצוין (ככל הנראה, עם רזולוציה גבוה משל האייפד הנוכחי) ועוד. לפי מספר הערכות לא מאושרות, גודלו יהיה שבעה אינץ' ולא 9.7, כדי לאפשר הוזלה במחירו.

 

כל התכונות האלה אמנם מרשימות למדי, אבל קשה לי להאמין שמישהו שקנה אייפד לפני שנה יחליף אותו במחשב שעושה פחות או יותר את אותו הדבר (פלוס שיחות וידאו, פיצ'ר מעיק ומיותר למדי). ומי שאין לו טאבלט ורוצה אחד? כשיש היצע רחב, הסיכוי של מחשב בודד להיבחר יורד בהתאמה.

 

אבל אפל יודעת לעשות שני דברים טוב יותר ממתחרותיה: לשגר מוצרים בזריזות לשוק, ולשכנע את העולם שהם הטובים מסוגם. הקלף החזק של אפל הוא שיווק חווית המוצר. לפני כמה ימים שמעתי ויכוח בין שני ילדים באוטובוס. "שלי חזק יותר, מהיר יותר ויש לו אנגרי בירדס!" אמר זאטוט א', והציג בגאווה סמסונג גלקסי S. "אז מה,גם לי יש אנגרי בירדס", ענה זאטוט ב' והניף אייפון 3GS. "אבל שלי זה א-פל" (יש לקרוא A-Pel, במילערס).

 

אתם מבינים איזו מכונת שיווק אדירה בנה מר ג'ובס? אנשים לא יודעים לבטא את השם שלה נכון, אבל בטוחים שהמוצרים שלה טובים יותר. ואת זה אין היום אף חברה שיודעת איך לנצח. מצגות פנימיות של חברות טכנולוגיה שהתגלגלו לידי הוכיחו שלא מעט חברות יודעות שהמוצרים שלהן טובים באותה מידה, אבל דופקות את הראש בקיר אל מול שריון השיווק של אפל.

 

האייפד הבא עשוי להופיע כבר באפריל-מאי, מתי שאמורים להגיע לשוק גם הפלייבוק, ה-Eee Pad ושאר הטוענים לכתר. אבל לא הם ולא האייפד הוא שישתלט לכם על הלב ועל העו"ש. למה? כי יש דבר אחד שאף אחד מהם לא יודע לעשות - וכולכם צריכים.

 

למלך יש גרזן. וגם מקלדת

כובשי הממלכה יהיו, להערכתי, אלו שיהיו בעלי מקלדת נשלפת (או ניתקת) ותג מחיר של טאבלט ממוצע. למה? כי כמו האביר שזכה לרכב על גריפון מעופף, יש להם את היכולת לפלוש לממלכה השכנה: קטגוריית הנטבוקים. כן, מגיב 19: אני מאמין לך שכתבת את העבודה הסמינריונית שלך על מקלדת המגע של האייפד ושזה היה כיף ונוח. אבל אנחנו, בני התמותה, לא קל לנו להקליד על מקלדת מצויירת זעירה, ומבאס אותנו לראות שהיא תופסת שליש מהמסך (הקטן ממילא). לא מאמינים לי? סורו לחנות המחשבים בקניון הקרוב, ושחקו עם אייפד או גלקסי טאב. תראו בעצמכם על מה אני מדבר.


 

טאבלט עם מקלדת נשלפת, או כזו שאפשר לפרק ממנו כשרוצים הוא הטוב שברוב העולמות, ומתאים לסטודנט גם בשיעור וגם בחופשת הסמסטר. כולי תקווה שהיצרניות לא יתמחרו את הסליידר (אסוס), הגלוריה (סמסונג), ה-U1 (לנובו) ודומיהם גבוה מדי, וינסו לבנות עוד קטגוריית ביניים במחירי פרימיום. כך או כך, אין מה לדבר ברגע זה על אייפד קילר למכירה, והמלך נותר על כסאו - בודד, ערירי ומפוחד.

 

מה דעתכם? מי יהיה האייפד קילר לכשיגיעו המחשבים החדשים לשוק? הפלייבוק? הזום? ספרו לנו בטוקבקים, או בפייסבוק שלנו

 

HP שולפת את אס ה-WebOS מהשרוול >>

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איזה סיכוי יש לאייפד נגד מתחריו החדשים?
מומלצים