שתף קטע נבחר

מלאות בריאות: לחמניות כוסמין

המתכון הבא מאגד קמח מלא ורגיל, גרעיני חמנייה, פתיתי כוסמין, יוגורט עיזים ודבש, ויחד הם הופכים ללחמניות קטנות וטעימות. מי אמר שאוכל בריא לא טעים?

לחמניות כוסמין וגרעיני חמנייה

פתיתי הכוסמין האורגניים עשירים בוויטמינים, במינרליים ובסיבים תזונתיים, והם דומים במראם לשיבולת שועל שלמה. מומלץ להוציא את היוגורט והביצים מן המקרר כחצי שעה עד שעה מראש, כדי שלא יקררו את הבצק יתר על המידה ויאטו את פעילות השמרים. מתכון באדיבות "הרדוף - תוצרת מזון אורגני"

 

המרכיבים (ל-25 לחמניות):

4 כוסות (500 גרם) קמח מלא

1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח לבן

1 כף (כ-10 גרם) שמרים יבשים

3/4 כוס (100 גרם) גרעיני חמנייה קלופים טבעיים

1 כוס (100 גרם) פתיתי כוסמין

1/3 1 כוסות (320 מ"ל) מים חמימים/פושרים

1/4 1 כוסות (300 מ"ל) יוגורט עיזים

3 כפות גדושות דבש

3 כפות שמן זית

2 ביצים

לשימון הקערה: מעט שמן זית

לזיגוג:

1 חלמון + כף חלב

לעיטור:

5-6 כפות פתיתי כוסמין או 1/2 כוס גרעיני חמנייה


לחמניות פתיתי כוסמין (צילום: דן לב) 

 

אופן ההכנה:
  1. מניחים בקערה גדולה ורחבה את המרכיבים היבשים: קמח מלא, קמח לבן, שמרים יבשים, גרעיני חמנייה, פתיתי כוסמין ומלח. מערבבים בעזרת כף ויוצרים גומה במרכז.
  2. מניחים בקערה בינונית את המרכיבים הרטובים: מים חמימים, יוגורט עיזים, דבש, שמן זית וביצים. טורפים בעזרת מטרף ידני עד לקבלת תערובת חלקה ויוצקים למרכז קערת המרכיבים היבשים.
  3. מערבבים בעזרת כף את שתי התערובות. כשלא ניתן להמשיך ולערבב, עוברים ללישה ידנית ולשים כ-10 דקות. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט (ככף) קמח מלא וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק, אחיד וגמיש.
  4. משמנים את בסיס הקערה במעט שמן זית, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך שעה וחצי.
  5. מכינים 3 תבניות תנור שטוחות מרופדות בנייר אפייה.
  6. מוציאים אוויר מהבצק, לשים מעט ויוצרים 25 כדורים בקוטר 5-6 ס"מ (משקל 100 גרם), מניחים על גבי התבניות, מכסים במגבות לחות ומתפיחים במשך שעה עד שעה וחצי.
  7. מחממים תנור ל-210 מעלות ומניחים על גבי תחתית התנור כלי קטן חסין חום ובו 2 כוסות מי ברז.
  8. מערבבים בקערית חלמון וכף חלב. מושחים את הלחמניות בתערובת בעזרת מברשת ומעטרים בפתיתי כוסמין או בגרעיני חמנייה.
  9. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים במשך 10 דקות. מנמיכים את החום ל-175 מעלות, מוציאים את כלי המים וממשיכים לאפות עוד 15 דקות נוספות או עד שהלחמניות משמיעות צליל חלול כשנוקשים עליהן ושצדן התחתון שחום היטב (אך לא שרוף).
  10. לקראת אפיית התבנית הבאה מחממים שוב את התנור ל-210 מעלות ומכניסים את כלי המים, וחוזר חלילה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לחמניות כוסמין
צילום: דן לב
מומלצים