שתף קטע נבחר

בריטניה: האקרים סינים מרגלים אחרי לונדון

שר החוץ של בריטניה סיפר כי משרדו הצליח ליירט מתקפה מקוונת על ידי "גורמי מודיעין עוינים", שניסו לגנוב סודות מדינה. בכירים במערכת המודיעין הבריטית: המרגלת היא סין

מלחמה מקוונת: "סיכלנו בהצלחה מתקפת ריגול קיברנטית על ידי גורמי מודיעין עוינים שגובו על ידי מדינה", כך הודיע בסוף השבוע שר החוץ הבריטי, וויליאם הייג, בכינוס בנושא ביטחון במינכן. גורם בכיר במערכת המודיעין הבריטית מסר לעיתון גרדיאן כי ה"מדינה" שלכיוונה מפנה הייג אצבע מאשימה - היא סין.

 

"הייג לא חשף על מי בדיוק הוא מדבר בשל הרגישות הרבה סביב הנושא", סיפר הגורם המודיעיני הבכיר המעורה בפרשה, והבהיר: "ברור לחלוטין שמדובר בסין".

 

בכנס, סיפר שר החוץ הבריטי כי לפני כחודש התקבל אימייל במשרד החוץ בלונדון, שנשלח לשלושה מאנשי הצוות שלו, בו נכתבה הודעה בנושא ביקור עתידי באזור. לדבריו, האימייל נראה "תמים למדי". עם זאת, בהמשך הסתבר כי ההודעה שנשלחה הכילה קובץ מצורף, בו הוטמע קוד מחשב שיכול היה לחדור לתוך מחשבי המשרד. "למזלנו, המערכת שלנו זיהתה את הסכנה ומנעה ממנה לחדור למערכות", הוא הסביר.

 

הייג העלה בדבריו את הדאגה בממשלת בריטניה מפני האיומים הגוברים מצד מרגלים קיברנטים - אלה הפועלים באופן עצמאי ואלה הנשלחים על ידי מדינה. הוא הוסיף, כי הם משתמשים לדבריו בידע שלהם כדי לגנוב ממדינות סודות ביטחוניים, דיפלומטיים ומסחריים.

 

האויב הווירטואלי

בשיחה עם עיתונאים, אמר הייג: "אנו עדים לעלייה יוצאת דופן בשימוש לרעה בעולם הקיברנטי. בעוד עשור ייתכן שהדבר ייצא מכלל שליטה, ואנחנו צריכים להתחיל לעשות חושבים כבר עכשיו". הוא ציין כי בריטניה הציעה לכנס ועידה בינלאומית עוד השנה, במטרה לכונן מדיניות גלובלית בנושא. הוא הוסיף, כי משרד החוץ בלונדון השקיע עד כה כ-650 מיליון ליש"ט בפיתוח הגנה מפני המתקפות הקיברנטיות.

 

אבל לא רק בריטניה חוששת ממרגלים ברשת האינטרנט. לפני כמה חודשים נחשפו מסמכים סודיים בוויקיליקס, לפיהם משרד החוץ האמריקני מודאג נוכח יחסי העבודה הקרובים בין שתי חברות אבטחת מידע סיניות, שעובדות בשיתוף עם הממשלה הסינית, לבין האקרים סינים ידועים. הדבר, כך לפי הגרדיאן, עלול להצביע על תכנון לוחמה אינטרנטית מצד סין. במסמך הסודי של משרד החוץ בוושינגטון מ-2009, נכתב: "קיימת אפשרות רצינית שרפובליקת סין מלקטת כישרונות מהמגזר הפרטי, בכדי לבנות את יכולות המתקפה והמגננה של מערכות המיחשוב שלה".

 

בנוסף, הזהיר המסמך מפני "הקשר הפוטנציאלי שבין החברות הסיניות המובילות בתחום אבטחת טכנולוגיית מידע (IT) לבין ממשלת סין, שמדגים את שימושה של בייג'ינג במגזר הפרטי כתומך ביעדי לוחמת המידע אליהם שואפת המדינה.

 

גם הברית הצפון-אטלנטית (נאט"ו) סימנה את הזירה הקיברנטית כמוקד מסוכן. בכינוס שנערך בחודש יוני אשתקד הודיעה כי תשקול לעשות שימוש בכוח צבאי נגד אויבים שיוציאו אל הפועל מתקפות מקוונות, שיפגעו בתשתיות של אחת המדינות החברות בברית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"מאד מודאג". שר החוץ הבריטי, ויליאם הייג
צילום: רויטרס
מומלצים