שתף קטע נבחר

תחרות ארתור רובינשטיין חוגגת בר מצווה

37 פסנתרנים יתמודדו השנה על פרסי רובינשטיין ובכללם שלושה ישראלים. השנה, לראשונה, לא יבוצעו בשלב החובה יצירות מוזמנות, כי אם יצירותיהן של המלחינים המנוחים פאול בן חיים ויוסף טל. ההכרזה על הזוכים תתקיים ב-26 במאי

התחרות הבינלאומית ה-13 לפסנתר על שם ארתור רובינשטיין תיפתח ב-10 במאי במוזיאון תל אביב, בהגרלת סדר נגינת המתחרים. לאחריה יתקיים קונצרט הגאלה המסורתי, בו ישתתפו זוכי התחרות הקודמת רומן רבינוביץ', צ'ינג-יון הו וקטיה בוניאטישווילי, בליווי תזמורת הקאמרטה הישראלית. התחרות, הנפרשת על פני שלושה שבועות, נחשבת לאחד האירועים המוזיקליים הבינלאומיים החשובים בתחומה ונערכת אחת לשלוש שנים.

 

173 פסנתרנים הגישו השנה את מועמדותם לתחרות. מתוכם התקבלו 37 מתמודדים ממדינות שונות בהן מרוקו, רוסיה, ניו זילנד, סין, אוקראינה, יפן, קוריאה, לטביה, אוזבקיסטן, יוון וישראל. שלושת המתמודדים הישראליים בתחרות הם מיכאל בוכמן, בוריס גילטבורג וברניקה גליקסמן.

 

המתמודדים על פרסי רובינשטיין יבצעו במהלך התחרות מגוון יצירות על פי בחירתם, לצד יצירת חובה ישראלית אחת מתוך שתיים שהוצעו להם. בניגוד לשנים קודמות, בהן הוזמנה לתחרות יצירה חדשה, החליטה ההנהלה לכבד את זכרם של המלחינים פאול בן חיים ויוסף טל, ממניחי אבני היסוד של המוזיקה הישראלית, שיצירותיהם טרם בוצעו בתחרות רובינשטיין. "מדובר בשניים מהמלחינים הישראלים הבכירים שמעולם לא נוגנו בתחרות. בבר המצווה של התחרות חשבנו שמן הראוי להעלות את קרנם של מניחי היסוד של המוזיקה הישראלית", אומרת עדית צבי, מנהלת התחרות.

 

גם הפעם תיערך התחרות בשלושה שלבים, שניים מהם רסיטלים לפסנתר סולו. שלב הגמר יוקדש הפעם לחמישיות פסנתר בליווי חבריי רביעיית אריאל, בהן יוכלו המתמודדים לבחור מבין יצירותיהם של שומן, ברהמס, דבוז'ק ופרנק; קונצ'רטו מבין יצירותיהם של מוצארט או בטהובן, שילווה בנגני הקאמרטה הישראלית וקונצ'רטו נבחר מבין יצירותיהם של בטהובן, שופן, שומן, ברהמס, צ'ייקובסקי, גריג, רחמנינוב, ראוול, ברטוק או פרוקופייב עם נגני התזמורת הפילהרמונית הישראלית, בניצוחו של אשר פיש.

 

חבר השופטים הבינלאומי, בראשותו של אריה ורדי, כולל השנה לצד שופטים שחוזרים לתחרות בהם דמיטרי בשקירוב (רוסיה), רוברט לוין (ארה"ב), הירוקו נקמורה (יפן), מריה טיפו (איטליה), יוכבד קפלינסקי (ישראל) וססיל אוסה (צרפת) גם את יפים ברונפמן (ישראל), אנדרי יאסינסקי (פולין), ברנד גצקה (גרמניה), פיטר פראנקל (בריטניה) ואלכסנדר תמיר (ישראל).

 

לזוכה בתחרות רובינשטיין יוענקו פרס כספי של 25 אלף דולר ומדליית זהב, עליה מוטבע דיוקן של רובינשטיין מסדרת הרישומים של ידידו פבלו פיקאסו. הפרס השני כולל 15 אלף דולר ומדליית כסף. הפרס השלישי כולל 10 אלפים דולר ומדליית ארד. כמו כן, יוענקו לפסנתרנים שיעפילו למקומות הרביעי, החמישי והשישי פרס בסכום 3,000 דולר. פרס נוסף בסכום 2,500 דולר יוענק לאהוב הקהל.

 

התחרות הבינלאומית לפסנתר על שם רובינשטיין נוסדה בשנת 1974 על ידי יאשה ביסטריצקי. רובינשטיין עצמו שפט בשתי התחרויות הראשונות. לתחרות מתקבלים פסנתרנים בין הגילאים 18-32 מכל העולם. "זו איננה תחרות בלבד אלא חגיגה אמיתית שבה חוברים יחד המתחרים, השופטים, המתנדבים המלווים את המתחרים ואלפי האנשים הפוקדים את האולמות", אמרה צבי.

 

ההכרזה על הזוכים בתחרות רובינשטיין תתקיים ב-26 במאי בהיכל התרבות בתל אביב. התחרות כולה תועבר באתר האינטרנט הרשמי וערוץ Mezzo יעביר שידור מערב הגמר בהיכל התרבות, שבו ישולבו קטעים מתוך שלביה השונים של התחרות וההכרזה בשידור חי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יעקב אבירם,התזמורת הפילהרמונית
רובינשטיין. 173 פסנתרנים הגישו מועמדות
צילום: יעקב אבירם,התזמורת הפילהרמונית
לאתר ההטבות
מומלצים