שתף קטע נבחר

שר החוץ הבריטי לישראל: שנו הגישה כלפי מצרים

השר וויליאם הייג, שיגיע לביקור באזור בימים הקרובים, שיגר נזיפה לעבר ירושלים, והמליץ לישראל "לזנוח את העמדה השלילית לשינויים בקהיר". לדבריו, התמיכה המפורשת במובארק "עלולה לפגוע בתהליך השלום במזרח התיכון"

בבריטניה מביעים מורת רוח מתגובתה של ישראל להתפתחויות הפוליטיות בקהיר: שר החוץ הבריטי, וויליאם הייג, קרא להנהגה בירושלים "לזנוח את עמדתה השלילית כלפי הנעשה במצרים". בשיחה עם כתבים שהתפרסמה הלילה (ד') בעיתון ה"גרדיאן", טרם יציאתו לביקור במדינות צפון אפריקה והמזרח התיכון, בהן גם ישראל, הזהיר שר החוץ כי גישה זאת עלולה להביא לכך שהמאמצים לשלום ייפלו קורבן לאי הוודאות באזור.

 

 

"על אף ההזדמנויות הגלומות במצב החדש עבור מדינות כמו תוניסיה ומצרים, נותר חשש לגיטימי כי תהליך השלום יאבד תנופה כתוצאה מכך", אמר שר החוץ,

 "חלק מהפחד הוא כי חוסר היציבות והשינויים יקשו על ההתקדמות. זה אומר שעל וושינגטון וירושלים לפעול בבהילות".

 

לדברי הייג, "זה לא הזמן לדיבור לוחמני. זה הזמן להזריק מרץ לתהליך השלום". בכוונתו להעביר מסרים דומים למנהיגים הערבים שיפגוש בסבב הביקורים הקרוב. הוא ידגיש בפניהם כי בריטניה תומכת בחופש פוליטי וכלכלי אך עם זאת היא מכירה בכך ש"השינוי ייקח זמן בהתאם לתרבות של כל מדינה".

 

בין מצרים לאיראן

את הדברים אמר שר החוץ של בריטניה ככל הנראה על רקע הצהרותיו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כי קיים חשש שמצרים תהפוך לאיראן החדשה. בכנס שדולת ידיד ישראל באירופה שנערך בכנסת ביום שני הזהיר ראש הממשלה: "אולי יהיו רפורמות חילוניות, אולי האיסלאמים ינצחו ואולי מצרים תלך אחרי איראן, תאיים על בני עמה ותדכא את הסובבים".

 

אתמול (ג') שיגר ממשל אובמה מסר מרגיע לירושלים והבטיח כי הידידות בין ארה"ב לישראל יציבה. "ללא קשר למצב שבו נתקלת ממשלה כלשהי באזור, הידידות שלנו, השותפות שלנו והברית שלנו עם ישראל - אינה משתנה", אמר דובר הבית הלבן רוברט גיבס.

 

הדברים נאמרו על רקע הביקורת שהוטחה בשבועות האחרונים בארה"ב, שנתפשה כמי שברגע האמת של אחד מבני בריתה החשובים במזרח התיכון, חוסני מובארק, הפנתה לו את גבה. היו שתהו אם היא עלולה לעשות את אותו הדבר לישראל.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר החוץ הייג. "לשנות הגישה השלילית"
צילום: רויטרס
מומלצים