שתף קטע נבחר

צילום: AP

צבא מצרים: אנחנו לא תחליף לרצון העם

המועצה הצבאית העליונה, ששולטת בארץ הנילוס אחרי התפטרות מובארק, הודיעה כי תבחן "צעדים שיגשימו את שאיפות העם". העומד בראשה, מוחמד טנטאווי, בירך לפי דיווחים מפגינים ליד ארמון הנשיאות. מזכ"ל האו"ם: "לעבור בהקדם לשלטון אזרחי". מרקל: "לשמור על השלום עם ישראל"

המועצה הצבאית העליונה של מצרים, השולטת כעת במדינה לאחר התפטרות מובארק, הודיעה הערב (יום ו') כי היא אינה מהווה תחליף לרצון העם, וכי תבחן נקיטת צעדים שיגשימו את שאיפות העם המצרי. שר ההגנה, מוחמד חוסיין טנטאווי, שעומד בראש המועצה, פגש מפגינים מחוץ לארמון הנשיאות ובירך אותם.

היסטוריה במצרים - העדכונים האחרונים ב-ynet:

כל ההתפתחויות - גם בעמוד הפייסבוק של ynet

 

בהודעה שפרסמה המועצה הצבאית העליונה היא שיבחה את מובארק על החלטתו להתפטר, ואמרה כי מעשהו זה "תואם את האינטרסים של האומה" ומכבד את ה"שהידים" שנפלו חלל במהלך המהומות. הם שבחו אותו על תרומתו למצרים לאורך השנים.

 

מפגינים שהתאספו מחוץ לארמון הנשיאות בקהיר זיהו את שר ההגנה טנטאווי כשחלף על פניהם במכונית אזרחית, מלווה בשתי מכוניות נוספות. הוא עצר לזמן קצר, יצא מהמכונית כדי לברך את המפגינים, והודה לקהל שקיבל את פניו.


זיקוקים מאירים את כיכר א-תחריר בקהיר, הערב (צילום: AP)

 

בינתיים הצטרף מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, למגיבים על ההתפתחויות הדרמטיות במצרים, כשקרא להעברה "שקופה, מסודרת ושקטה" של השלטון. בהודעה שפרסם אמר באן גם כי הוא רוצה לראות כעת בחירות "חופשיות, הוגנות ומהימנות" במצרים, שיובילו לכינונו של שלטון אזרחי בהקדם האפשרי.

 

סגן נשיא ארה"ב: צריך שינוי בלתי הפיך

גם סגן נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, אמר כי חילופי השלטון במצרים הם רגע "מכונן" בתולדות המדינה והמזרח התיכון. הוא הדגיש כי השינוי במצרים חייב להיות שינוי "בלתי הפיך". בהמשך אמור לשאת דברים גם נשיא ארה"ב, ברק אובמה.


קופצים משמחה בכיכר בקהיר. גרמניה משתתפת בשמחה (צילום: AP) 

 

אחרי שהאיחוד האירופי הודיע כי הוא "מכבד" את החלטת מובארק לפרוש, אמרה קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, כי על מחליפיו של הנשיא המצרי לכבד את הסכם השלום עם ישראל. "היום הוא יום של אושר גדול", אמרה מרקל במסיבת

עיתונאים בברלין, "אנחנו עדים כולנו לשינוי. אני משתתפת בשמחתו של העם המצרי, עם מיליוני האנשים ברחובות מצרים".

 

גם שתי מדינות איסלאמיות שהולכות ומקצינות הביעו שמחה על הדחת מובארק. משרד החוץ של טורקיה ביקש לשלוח "ברכות" לעם המצרי, והביע תקווה שהתפטרותו של מובארק הערב סוללת את הדרך לשלטון חדש שיענה על ציפיות העם המצרי. איראן וחיזבאללה פרסמו הודעות שבהן בירכו את העם המצרי על "ניצחונו ההיסטורי", כלשונן.

 

מבעד לזיקוקים ולחגיגות במצרים, יש כבר מי ששואל לאן הולכת המדינה כעת. מזכ"ל הליגה הערבית, עמרו מוסא, שכיהן בתחילת העשור שעבר כשר החוץ של מצרים בממשלתו של מובארק, בירך אף הוא על השלמת המהפכה, אך סירב לומר אם בכוונתו להתמודד כעת על הנשיאות.

 

עמרו מוסא: נשיאות? לא חושב על זה עכשיו

"אני מצפה לראות את בנייתו של קונצנזוס לאומי בתקופה הקרובה. יש כעת סיכוי גדול וחלון הזדמנויות גדול, בעקבות 'המהפכה הלבנה'", אמר מוסא. כשנשאל אם הוא מעוניין להתמנות לנשיא, השיב: "אין זה הזמן לשאלות כאלה... כאזרח מצרי, אני גאה לשרת את ארצי יחד עם כל השאר בשלב זה, כדי לבנות קונצנזוס".


"היום הגדול בהיסטוריה של מצרים". מפגינים בקהיר (צילום: רויטרס)

 

הפוליטיקאי הבכיר המצרי איימן נור, שהגיע למקום השני בבחירות לנשיאות בשנת 2005, אחרי מובארק כמובן, אמר כי מדובר בלידתה מחדש של אומה. "זהו היום הגדול ביותר בהיסטוריה של מצרים. האומה הזו נולדה מחדש. זו מצרים

חדשה", הוא אמר לרשת "אל-ג'זירה".

 

בכיר "האחים המוסלמים", תנועת האופוזיציה הגדולה שבישראל ובמערב חוששים כל כך מעלייתה לשלטון, אמר כי עם לכתו של מובארק, הצליחו מבחינתם המצרים להשיג את מטרתם העיקרית. "היום הזה הוא ניצחון של העם המצרי. המטרה העיקרית של המהפכה הושגה", אמר מוחמד אל-קטאני. לדבריו, כעת מחכה הארגון לראות מה יהיו החלטות המועצה הצבאית העליונה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החגיגות בקהיר. האחים המוסלמים מחכים להחלטות
צילום: רויטרס
נשיקה לסמל. "המטרה העיקרית הושגה"
צילום: AP
חיילים בקהיר. "לעבור לשלטון אזרחי"
צילום: AFP
מומלצים