שתף קטע נבחר

מהיום: שיבושים בכל בתיה"ח - האחיות נוטשות

בדרך לבית החולים? תחשבו פעמיים: החל מהבוקר יחלו האחיות לעבוד על פי ההסכם החדש עליו חתמו עם האוצר ולנטוש מחלקות שתפוסתן עולה על 120%. איפה זה קורה? כמעט בכל בתי החולים בישראל

חולים שיגיעו הבוקר (ג') לחדרי המיון ולאשפוז בבתי החולים, עלולים להישאר מחוץ למחלקות או לבלות שעות ארוכות במיון: האחיות יפעלו החל מהיום כדי לאכוף את ההסכם עליו חתמו עם משרד הבריאות והאוצר, לפיו התפוסה במחלקות הפנימיות לא תעלה מעל 120%.

 

המשמעות היא כי כאשר במחלקה ממוצעת של 38 מיטות יהיו מעל 45 מאושפזים האחיות יסרבו לקלוט חולים נוספים. אם ימצא במחלקה מספר רב יותר של חולים, אחיות צפויות לנטוש את המחלקות כפי שאירע היום בבית החולים וולפסון

 

נכון לאתמול תפוסה של מעל 120% נרשמה בבתי החולים הבאים: הדסה עין-כרם (162%), לניאדו (157%), שערי צדק 148%), ברזילי וקפלן (130% בכל אחד), הדסה הר הצופים ונהריה (128% בכל אחד), וולפסון (126%), איכילוב (124%) ורמב"ם (120%).

 

הגבלת התפוסה נוגעת למחלקות הפנימיות ולא למחלקות הילדים, אך גם שם העומס עולה על 120% בבתי חולים רבים.

 

אילנה כהן, יו"ר הסתדרות האחיות אמרה אתמול: "אנחנו נלחמים בשביל החולים, הרופאים והנהלות בתי החולים. נקבע הסכם לפיו התפוסה המקסימלית תהיה 120%, אך גם בזה המערכת לא מצליחה לעמוד. התרגלו להכריח את האחיות לעבוד באי ספיקה".

 

למרבה האבסורד, דווקא בימים אלו נסגרו מחלקות פנימיות ברחבי הארץ, בשל מחסור בכוח אדם. במכתב שנשלח למנכ"ל משרד הבריאות מפרטת כהן כי בזמן שבבית החולים קפלן העומס רב, בבית החולים הגריאטרי המשוייך לו, הרצפלד, נסגרו שתי מחלקות הכוללות 80 מיטות גריאטריות. בבית חולים השרון נסגרה מחלקה פנימית, בוולפסון ישנן שש מחלקות פנימיות בהן התפוסה גבוהה ומחלקה פנימית נוספת, שאינה פועלת וכך גם בבית החולים בנהריה.

 

"בימים אלה, בעוד לרבים מהחולים בפנימיות אין אפשרות לאשפוז ראוי ובכבוד, אנו עדים למעשה חלם בו נסגרות מחלקות פנימיות וגריאטריות", כתבה כהן.

 

מנהל בית החולים וולפסון, ד"ר יצחק ברלוביץ', ציין כי הוא מגבה את מאבק האחות, אך חושש מפגיעה בחולים. על מה שצפוי בבית החולים מהבוקר אמר: "אפעל פי הנחיות משרד הבריאות".

 

מטיוטת הנחיות שהכין מנכ"ל משרד הבריאות, במטרה לקבוע רף עליון של 120 אחוזי תפוסה בפנימיות עולים מספר פתרונות: חולים מתאימים יועברו למוסדות גריאטריים, גם ללא אישור של קופת החולים. במקרה שבו האבחנה הראשית של החולה איננה אבחנה פנימית, ניתן לאשפז אותו במחלקה אחרת, בהתאם לאבחנה.

 

אחת התקנות שמופיעות בטיוטת חוזר המנכ"ל נועדה לשכנע את מנהלי בתי החולים דרך הכיס: כאשר התפוסה במחלקות עולה על 120% יפחת התעריף שהם יקבלו עבור כלל המאושפזים במחלקה ב-40%, כך שלא ישתלם "לדחוס" חולים במחלקות.

 

ממשרד הבריאות נמסר כי "מצב האשפוז בפנימיות נוראי. תפוסה מעל 120% עלולה לפגוע באיכות הטיפול הנדרש. מנהל בית החולים נדרש לפעול כפי יכולתו כדי לשמור על איכות הטיפול מחד גיסא והקטנת עומס האשפוז מאידך גיסא".

 

בהסתדרות הרפואית ברכו על הקטנת התפוסה, אך הביעו התנגדות להצעה לאשפז חולים פנימיים במחלקות אחרות. ד"ר צקי זיו נר, יו"ר הסתדרות רופאי המדינה אמר כי "זהו פתרון בלתי מתקבל על הדעת שמגדיל את המצוקה בהיבטים אחרים ויוצר מציאות בלתי אפשרית לרופאי המחלקות הפנימיות. תחת הסדר זה מחייבים הרופאים הפנימאים לתת טיפול רפואי, לבצע מעקב, להשגיח ולהיות אחראים על חולי מחלקות פנימיות המאושפזים במחלקות חיצוניות. האחריות הרפואית היא בלתי הגיונית בעליל".

 

רוצים לזכות באוטו? השתתפו בתחרות הנהג החסכוני בפייסבוק שלנו

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חולים במסדרון? האחיות ינטשו
צילום: אבי מועלם
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים