שתף קטע נבחר
צילום: index open

עוגת יין וקוקוס: תענוג ב-3 שכבות

עוגה לשבת יכולה להגיע היישר מהחנות, או מהמטבח הפרטי. עבור אלה שאוהבים להשקיע, אלומה בליליוס מכינה עוגת קוקוס ויין שנמצאת שנים במשפחה. אף אחד לא ממש יודע מה מקורה, אבל כולם אוהבים אותה

פעם, כשהיינו קטנים, לא היו קונים עוגות בקונדיטוריות לשבת, אצלנו במשפחה אמא היתה אופה בכל שישי את העוגה לשבת, וכל שבוע היתה זו עוגה שונה (וזה מלבד הלחמניות לשבת והבורקס הביתי).

 

הצטרפו לפייסבוק של ynet וקבלו עדכונים חמים וסרטונים בלעדיים

 

החלטתי להביא עוגה שאהבתי, ועודני אוהבת מאוד: שכבה תחתונה עסיסית בטעם עדין של יין לבן, באמצע ריבה חמצמצה ומעט שוקולד (חידוש יחסית חדש) ומלמעלה מרנג קוקוס אפוי שמזכיר את עוגיות הקוקוס של פסח. ביס משלושת הטעמים יוצר חגיגה בפה וזיכרון ילדות מענג.

 

כששאלתי את דודה שלי, ירדנה (שכל שבוע מבטיחה לעצמה לאפות את העוגה לשבת ועדיין לא אפתה), מאיפה המתכון, היא ענתה שהיא קיבלה אותו מאלגרה, כששאלתי את אמא שלי מאיפה הגיע אליה המתכון, היא אמרה שמאחת החברות שלה (פנינה או חנה - היא לא זוכרת ממי). מה שאומר שמתכון העוגה רץ חזק בחוצות ירושלים וקצת קשה לעקוב מאיפה הוא הגיע ומה מקורו.

 

שלבים וטיפים:

  1. העוגה נראית מסובכת להכנה, אבל היא מאוד-מאוד פשוטה, תקראו את השלבים מטה ותבינו כמה זה קל.
  2. העוגה נעשית בשלושה שלבים שמתוכם שניים באפייה. קודם אופים את בסיס העוגה למשך 20 דקות, מוצאים את העוגה ומורחים את הריבה ומפזרים את השוקולד ועל כל זה מורחים את מרנג הקוקוס, ואז אופים שוב לתנור למשך 20 דקות. 
  3. בסיס העוגה מורכב מחלמונים מוקצפים עם סוכר, חמאה מומסת ויין לבן איכותי. ממליצה ללכת על יין קינוח או יין מרסלה - התוצאה מדהימה.
  4. הדרך הנכונה להקציף את החלמונים עם הסוכר היא עד למצב שצבע החלמונים מתבהר והמסה תפוחה. ממיסים את החמאה ומזלפים לאט, כשהמיקסר ממשיך לעבוד, כך המסה נשארת תפוחה ויציבה. מוסיפים את הקמח (מנופה) ולאחר מכן את היין ומערבבים שוב. משטחים בתבנית ומכניסים לאפייה.
  5. אפשר להמיר את החמאה בשמן אך העוגה מתייבשת מהר מאוד (באפייה) ואח"כ בחוץ. החמאה הופכת את השכבה התחתונה לעסיסית ומתייבשת הרבה יותר לאט.
  6. הריבה המומלצת, וזו שאימי משתמשת בה, היא ריבת פובידל (ריבת שזיפים). דודה שלי, ירדנה, מספרת שהיא משתמשת בריבת משמש. לטעמי ריבת השזיפים היא המוצלחת ביותר מכל האחרות. 
  7. שכבת השוקולד היא אופציה בלבד, אבל אני ממליצה בחום לא לוותר עליה, השוקולד לא משתלט על טעמה של העוגה אלה רק מחזק אותה. לוקחים בין 50-100 גרם שוקולד וקוצצים אותו בסכין חדה, או, אם לא מפריע לכם ללכלך אותו, השתמשו במעבד המזון.
  8. מומלץ לא להקציף את החלבונים עם הסוכר עד שהשכבה הראשונה לא יוצאת מהתנור. הקצפת החלבונים לא עורכת יותר מ-4 דקות וקיפול הקוקוס לתוכו בדיוק עוד דקה. לכן, מומלץ לא לתת למרנג עם הקוקוס לחכות לעוגה, אלא להפך (על מנת שהמסה לא תיפול).
  9. לא לעבור את זמן האפייה המומלץ, כל דקה נוספת פשוט מייבשת את העוגה וחבל!


(צילום: אסף רונן) 

 

עוגת יין וקוקוס

המרכיבים (לתבנית שטוחה בגודל 24X30):

לשלב א':

5 חלמונים

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

200 גרם חמאה מומסת

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

1/2 כוס (100 מ"ל) יין לבן / יין קינוח לבן / יין מרסלה

לשלב ב':

1/2 צנצנת (או 5 כפות בהריון) ריבת פובידל

100 גרם שוקולד מריר 53% קקאו קצוץ דק

לשלב ג':

5 חלבונים

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

2 כוסות (150 גרם) קוקוס

 

אופן ההנה:

  1. שלב א': מקציפים במיקסר, בעזרת הבלון, את החלמונים והסוכר עד שצבע החלמון מתבהר ותפוח.
  2. מזלפים לאט את החמאה המומסת בזמן שהמיקסר ממשיך לעבוד, ומקציפים עד המסה הופכת להיות יציבה.
  3. מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את היין ומערבבים עד לקבלת מסה הומוגנית.
  4. מעבירים את המסה לתבנית ומשטחים.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש לתוכנית טורבו לטמפ' של 180-170 מעלות למשך 20 דקות בדיוק.
  6. שלב ב': מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים את הריבה באופן שווה, מעל מפזרים את השוקולד.
  7. שלב ג': במיקסר, בעזרת הבלון, מקציפים את החלבונים. תחילה ללא הסוכר, וברגע שהחלבון מתחיל להחליף צבע מוסיפים את הסוכר בכמה שלבים, עד שקצף החלבונים יציב ומבריק. הדרך הנכונה לדעת שהמרנג מוכן, היא להפוך את קערת המיקסר, אם החלבון נשאר במקומו, המרנג מוכן.
  8. מקפלים את הקוקוס לתערובת המרנג ומורחים באופן שווה על העוגה (מעל שכבת השוקולד והריבה). מורחים בעדינות על מנת שתערובת השוקולד והריבה לא יתערבב עם תערובת המרנג-קוקוס.
  9. אופים כ-20 דקות נוספות, העוגה מוכנה כשפניה זהובים. מצננים.

 

  • אלומה בליליוס הבעלים של "קייטרינג לאירועים קטנים " הנותנים שירותי קייטרינג למסיבות ואירועים
  • אסף רונן – צילום מזון, תדמית ופרסום 
  • סטיילינג ועיצוב: שרון טמיר 052-8393236 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת קוקוס ויין
צילום: אסף רונן
מומלצים