שתף קטע נבחר

בצפון תל אביב מככבים בבגרויות: "זו לא חוכמה"

בתל אביב לא מופתעים מהעובדה שארבעה מ-20 בתי הספר המובילים בזכאות לבגרות, הם מצפון העיר. "התלמידים מגיעים מבתים אמידים", הסביר מנהל. חבר מועצה: "העיר מחולקת ל-2"

אתמול (יום ה') נחשפה ב"ידיעות אחרונות" רשימת 20 בתי הספר המובילים בזכאות לבגרות. רבע מבתי הספר נמצאים בתל אביב - וארבעה מהם ממוקמים בצפון העיר. "זו לא חוכמה להגיע להישגים לימודיים, כאשר הילדים מגיעים מבתים אמידים שדוחפים אותם להצטיינות ומממנים להם שיעורים פרטיים", הסביר מנהל מאחד מבתי הספר בעיר.

 

 

במקום הראשון ברשימת בתי הספר המצטיינים נמצא עירוני א' עם 98.45 אחוזי הצלחה. אחריו ממוקמים בדירוג עירוני י"ד (3), ליידי דיוויס (6), עירוני ד' (9) ותיכון אליאנס (10). בנוסף, כוללת הרשימה גם תיכונים מחולון, רמת גן, הוד השרון, גבעתיים, כפר סבא, שוהם ונתניה.

 

לדברי מנהל בית הספר בתל אביב, המחקרים מוכיחים כי קיים קשר ישיר וברור בין מצבה הכלכלי של משפחה להישגי הילדים בבית הספר. "לכן זה טבעי שבתי הספר הפועלים בשכונות המצוקה בדרום העיר ייאלצו להתמודד עם קשיים רבים הנובעים מהיעדרם של ההורים וגם מבעיות כלכליות קשות".

 

חבר מועצת עיריית תל אביב, עו"ד ראובן לדיאנסקי, הביע תסכול מהתפתחותה של העיר בשנים האחרונות. "לצערי, בשנתיים האחרונות התחושה בתל אביב היא שהעיר מחולקת לשתי ערים שונות - צפון ודרום, וזה בא לידי ביטוי לא רק בחינוך אלא גם בנושאי רווחה ותשתיות".

 

עו"ד לדיאנסקי קרא לראש העיר רון חולדאי לפעול בנושא: "הציבור בתל אביב נתן בידי ראש העיר את המושכות לניהולה וקידומה של העיר העשירה ביותר בישראל. לכן חלה עליו החובה לתקצב את בתי הספר בדרום העיר ולתגבר את התלמידים החלשים בשעות נוספות במטרה לצמצם את הקיטוב בעיר שהוא אינטרס גם של תושבים העשירים בצפון".

 

"רוח של עידוד למצוינות"

סגנית ראש העיר, מיטל להבי, האחראית על החינוך בגיל הרך, אמרה כי ההשקעה בחינוך צריכה להתחיל כבר בגני הילדים ועליה להתחלק לפי קריטריונים חברתיים ו"לא קפיטליסטיים". "יש אזורים רבים בדרום העיר הזקוקים לחיזוק והעצמה ואין ספק שזה משפיע על רמת החינוך הנמוכה באזורים הללו".

 

רם כהן, מנהל עירוני א', שבית ספרו ממוקם ראשון ברשימה, נמנע מלהיכנס לוויכוח בין צפון ודרום. לדבריו, ההישג המרשים בזכאות לבגרויות נובע מכך שבית ספרו חרת על דגלו שכל ילד יסיים את לימודיו עם תעודת בגרות איכותית שבה יתגבר בהיקף של 5-4 יחידות לימוד את המקצועות אנגלית ומתמטיקה. "לשמחתי, הרוח הנושבת בבית הספר היא עידוד למצוינות ואין ספק שנוצרה מעין גאוות יחידה בקרב תלמידי בית הספר".

 

מהעירייה נמסר כי "עיריית תל-אביב-יפו כמדיניות משקיעה משאבים רבים לקידום החינוך בדרום העיר וביפו. ההשקעה העירונית באה לידי ביטוי בתכניות העשרה, תוספת שעות הוראה, תגבור ועוד, כאשר בשנים האחרונות התמקדו בתי הספר ביצירת מערכי תמיכה מגוונים כדי שמירב התלמידים יגיעו לזכאות לבגרות".

 

בעירייה הוסיפו כי "ישנם בתי ספר אחרים משאר חלקי העיר כדוגמת עירוני ט', אורט סינגלובסקי, ישיבת בר אילן, עירוני ב"ג, עירוני ז' ועוד הנכללים ברשימת המובילים בזכאות, קרוב מאוד ל-20 בתי הספר המצטיינים. כאשר בתי ספר נוספים כמו תיכון עירוני מקיף ו' (ביאליק רוגוזין) כמעט והכפיל את שיעור הזכאים לבגרות בהשוואה לשנת 2005 ובבית הספר אג'יאל ביפו עמד שיעור הזכאים לבגרות בשנת תשס"ח על 100%".

 

עלייה במגזר הערבי

מלבד דרום תל אביב, בולטים בהעדרם מרשימת בתי הספר המצטיינים גם תיכונים מהפריפריה. לצפון יש נציגות אחת ברשימה, "מקיף משגב", מהמועצה האזורית משגב ואילו בית הספר הדרומי ביותר הוא "מקיף חדש ט'" מאשדוד.

 

למרות זאת, ד"ר איבתיסאם עזאיזה, המפקחת מטעם משרד החינוך על המגזר הערבי בצפון, טענה כי בשנים האחרונות ישנה עלייה במספר הזכאים לבגרות בקרב תלמידי המגזר. זאת, בעקבות תוכניות פדגוגיות חדשות, אשר שמות דגש על שעורי תגבור ופיתוח מיומנויות בתחום המתמטיקה והאנגלית.

 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה כי "נתוני הזכאות האחרונים, תשס"ט, מצביעים על עלייה בשיעור הזכאים לבגרות (עליה מ- 44.4% ל- 46.1%). במסגרת תוכנית היעדים פועל המשרד כדי להמשיך ולהעלות את שיעור הזכאים לבגרות".

 

עוד ציינו במשרד החינוך כי "המשרד מפעיל את תוכניות לימוד אשר נועדו לתגבר תלמידים מתקשים לקראת בגרות בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית. על-פי נתוני משרד החינוך שיעור הזכאים לבגרות הארצי בשנת 2009 גדל ב 1.7% יחסית לשנת 2008, כשהשיפור הורגש בעיקר בקבוצת מדרג טיפוח נמוכה ובקבוצת מדרג טיפוח בינונית וזאת כאשר שיעור הזכאות לבגרות בקבוצת מדרג טיפוח גבוהה נותר ללא שינוי".

פורסם לראשונה 17/02/2011 23:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חולדאי. גאווה ודאגה
צילום: ירון ברנר
רם כהן. מחנך למצוינות
צילום: דניאל בר און, ידיעות תל אביב
מומלצים