שתף קטע נבחר

בסיכום שבועי: הבורסה בת"א זינקה בכ-2.5%

בחמשת ימי המסחר השבוע עלו מדד ת"א 25 ומדד ת"א 100 בכ-2.5% ובכ-2.25% בהתאמה. מדד הבנקים זינק ב-5.2% ומדד הנדל"ן עלה בכ-3.33%. מבין המניות בלטו השבוע לטובה מניות בנק מזרחי שעלתה בכ-9.5%. מנגד, בלטה לשלילה מניית רציו, שירדה בכ-4.5%

שבוע המסחר האחרון בבורסה באחד העם התאפיין בעליות שערים, על רקע פרסום נתוני צמיחה מפתיעים וחריגים לטובה של המשק המקומי ברבעון האחרון של 2010, ופרסום מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר, שהפתיע בשיעורו הגבוה. לאור פרסומים מפתיעים אלו, בעקבותיהם תימשך, ככל הנראה, מגמת העלאת הריבית במשק - שב השקל להתחזק אל מול סל המטבעות ושער הדולר ירד שוב לרמות של כ-3.6 שקל לדולר.

 

  

יום א'

שבוע המסחר נפתח על רקע עליות בבורסות ארה"ב ועל רקע העברת השלטון במצרים לידי הצבא, תוך פרסום הודעות מרגיעות לגבי המשך יחסי ישראל-מצרים. בסופו של יום הגיבו מדדי המניות המקומיים בחיוב לידיעות חיוביות אלו ורשמו עליות שערים של למעלה מחצי אחוז.

 

יום ב' 

יום ב' נפתח על רקע עליות שערים בשוקי אסיה, לאור קיטון נמוך מהצפוי בתמ"ג היפני ברבעון האחרון של 2010. יום המסחר נסגר בעליות שערים של כחצי אחוז במדדי המניות המובילים. בלט מסחר חריג בהיקפו מניית בנק מזרחי, שעלתה בכ-6% לאחר רכישה של כ-180 מיליון שקל של מניות הבנק על ידי מוזי ורטהיים, מבעלי השליטה בבנק.

 

יום ג' 

יום המסחר השלישי התנהל ללא שינוי משמעותי במדדי המניות המובילים, תוך המתנה לפרסום מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר, שאמור היה להתפרסם בערבו של יום. ואכן, אחר הצהריים התפרסם מדד המחירים לצרכןף שעלה על התחזיות המתקדמות והסתכם ב-0.2%.

 

נציין, כי לראשונה מאז ינואר 2003, עלה מדד המחירים לצרכן בחודש ינואר, עובדה שיש בה כדי ללמד על סביבת האינפלציה הגבוהה בה אנו חיים כיום. עדות נוספת לכך היא כי ב-12 החודשים האחרונים עלה מדד המחירים לצרכן בכ-3.6%, מעל יעד האינפלציה הממשלתי השנתי (1%-3%).

 

מעיון במרכיבי המדד ניתן ללמוד על עליה של כ-6.6% במחירי הדלקים והשמנים (שתרמו לעליה של כ-0.26% למדד כולו), המשך עליה של 0.3% במחירי הדיור (שתרמה לעליה של כ-0.06% למדד כולו לאחר עליית משקל הדיור במדד לכ-25% מכלל מרכיביו), וכן המשך עליה של כ0.8% במחירי המזון. עליות אלו קוזזו בעיקר על ידי ירידה עונתית של כ-7% במחירי ההלבשה (שתרמו לירידה של כ-0.185% למדד כולו).

 

יום ד'

המסחר ביום הרביעי השבוע נפתח על רקע פרסום המדד המפתיע ועל רקע עליות שערים בבורסות המזרח, לצד ירידות שערים בבורסות בארה"ב. עם זאת, האירוע הבולט ביום המסחר היה הפרסום של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כי המשק הישראלי צמח בכ-7.8% ברבעון האחרון של 2010 ובכ-5.4% בכל 2010. זאת, ביחס לצפי לצמיחה של 4.2% ברבעון האחרון של 2010 ושל כ-4.5% בכל שנת 2010.

 

נתונים מפתיעים וחריגים לטובה אלו (שכללו אף עלייה של כ-10% בייצוא ברבעון האחרון של 2010 על אף החלשות השקל), הובילו לעליות שערים חדות בשוקי המניות המקומיים, כאשר מדד ת"א 25 התקרב לשיאו ההיסטורי.

 

יום ה'

יום המסחר האחרון של השבוע נפתח על רקע המשך עליות השערים בארה"ב ובמזרח. מדד ה-500 P&S האמריקני נסגר בשערו הגבוה ביותר מזה 32 חודשים. עם זאת, שוקי המניות המקומיים סיימו את יום המסחר האחרון כמעט ללא כל שינוי, וזאת לאחר שהעליות שרשמו במהלך היום, התקזזו לאחר הפרסום כי מדד המחירים לצרכן בארה"ב לחודש ינואר עלה על התחזיות המוקדמות והסתכם בכ-0.4%.

 

סיכום שבועי

בסיכומו של שבוע, עלו מדד ת"א 25 ומדד ת"א 100 בכ-2.5% ובכ-2.25% בהתאמה, מדד התל טק עלה בכ-1.9%, מדד הבנקים בלט בעליות של כ-5.2% ומדד הנדל"ן עלה בכ-3.33%.

 

מבין המניות בלטו השבוע לטובה מניות בנק מזרחי שעלתה בכ-9.5% ומניית רבוע נדל"ן שעלתה בכ-18.7%, כאשר מנגד בלטה לשלילה מניית רציו, שירדה בכ-4.5%.

 

שבוע סוער חלף אף על שוק האג"ח. מדד המחירים לצרכן שהפתיע בשיעורו הגבוה, בצירוף הנתונים החיוביים על צמיחת המשק הישראלי, אמורים, להערכתנו, להקל על החלטתו הקרובה של נגיד בנק ישראל האם להעלות את הריבית במשק לחודש מרס, ובכך להשפיע על שוק אג"ח והתשואות העתידיות בו.

 

נתונים אלו לא חמקו אף מעיני המשקיעים, כאשר השבוע בלטה העדפת השחקנים בשוק לאפיק הצמוד על פני האפיק השקלי, ולאג"חים בעלי מח"מ קצר על פני אלו בעלי המח"מ הארוך.

 

כך, האג"ח הממשלתיות השקליות רשמו ירידות שערים קלות בחלקו הקצר-בינוני של העקום, לצד ירידות חדות בחלקו הארוך. במקביל, האג"ח הממשלתיות צמודות המדד רשמו עליות שערים קלות כמעט לכל אורכו של העקום, ובפרט בחלקו הקצר-בינוני של העקום.

 

תופעה דומה אפיינה אף את האג"ח הקונצרטיות: מדד התל בונד 20 רשם עליה של כ-0.25% ואילו מדד התל בונד השקלי רשם עליה קלה בלבד של כ-0.05%.

 

בגזרת ההנפקות, היינו עדים השבוע להתגברות הנפקות אג"ח, כאשר בנק מזרחי, איירפורט סיטי וחברת חנן מור סיימו בהצלחה את הנפקות האג"ח שתכננו. על הגדר ממתינות לתורן מספר לא מבוטל של חברות שתנסנה להנפיק אג"ח בימים הקרובים וכן מספר חברות ביוטכנולוגיה וציוד רפואי שתנסנה להנפיק מניות.

 

הכותבים הם מנהל ההשקעות הבכיר ואנליסט באדמונד דה רוטשילד שרותי השקעות בע"מ ("החברה"), העוסקת בניהול השקעות ובשיווק השקעות. אין באמור משום הצעה, המלצה ו/או שידול לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ני"ע כלשהם. הכותב, החברה ו/או חברות קשורות שלה, ו/או קרנות נאמנות שבניהולן, עובדיהן,נושאי משרה, בעלי שליטה בהם, עשויים להחזיק לרכוש ו/או למכור ני"ע המתוארים בכתבה ו/או שיש להם זיקה אחרת לני"ע, כולם או חלקם, אחרי, במהלך או לפני פרסום הכתבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בת"א
צילום: דנה קופל
מומלצים