שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

אחרון לעונה? מרק חצילים ועגבניות

יעל גרטי מריחה בעצב את סופו המתקרב של החורף ומספיקה לרקוח עוד מתכון אחד למרק חצילים ועגבניות בעיטור צנוברים - טבעי, בריא, והכי חשוב, טעים מאוד

כמי שנולדה בעונה זו, ואולי אין לזה כל קשר, אני מאוד אוהבת את החורף. כעת כבר אפשר לראות באופק את האביב, וזה בדיוק הזמן מבחינתי למרק אחרון, מרק פרידה מימים של קור וגשם.

 

הפעם הכנתי מרק חצילים ועגבניות, שמורכב מחצילים קלויים בתנור, בטכניקה האהובה עליי, והמון עגבניות צלויות. כדי לחסוך באנרגיה, קולים/צולים את החצילים והעגבניות יחדיו, בתבנית מעל תבנית בתנור. מוסיפים ירקות ארומטיים, שמבשלים על אש קטנה, ומרסקים הכל יחדיו. לעיטור מוסיפים צנוברים קלויים או מטוגנים, והתוצאה? פשוט נהדרת. אני חייבת להודות שאכלתי שלוש מנות ממרק זה ביום בו הכנתיו.

 

את הפטנט של הכנסת נייר האפייה לסיר, לשם זירוז בישול הירקות, למדתי ממיכל אנסקי, כוכבת "מאסטר שף" ואחת מבעלות "שוק הנמל". תודה, מיכל!

 

 

מרק חצילים ועגבניות בעיטור צנוברים

במקום לטגן צנוברים אפשר לקלותם בתנור, ב-180 מעלות, במשך 10-15 דקות - או לקלותם ללא שמן במחבת. לגרסה דיאטטית מוותרים על הצנוברים

 

המרכיבים (ל-8-10 מנות):

1.6 ק"ג (24 יחידות קטנות) עגבניות אדומות מאוד, שטופות היטב

שמן זית

מלח אטלנטי/גס

פלפל שחור גרוס גס

4 חצילים מוארכים, שטופים היטב

2 בצל סגול קטנים או 1 גדול, קלופים וקצוצים דק/בינוני

4 שיני שום, קלופות ופרוסות

2 כרשות, החלק הלבן בלבד, שטוף היטב, חתוך לפיסות ברוחב 1.5-2 ס"מ

4 שורש פטרוזיליה, קלופות וחתוכות גס

מלח דק

1 כפית סוכר (או מעט יותר, לפי הטעם)

להגשה:

100-150 גרם צנוברים - לא הכרחי


מרק חצילים ועגבניות בעיטור צנוברים (צילום: יעל גרטי) 

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מכינים תבנית תנור שטוחה מרופדת בשני ניירות אפייה. מניחים את העגבניות השטופות על התבנית, מזלפים 3 כפות שמן זית, בוזקים מלח אטלנטי/גס ופלפל שחור גרוס גס ומכניסים לתנור. אופים במשך 60-65 דקות או עד שהעגבניות צלויות היטב ומעט שרופות/שחומות. לא קולפים.
  2. במקביל, מכינים תבנית תנור שטוחה נוספת, מרופדת בשני ניירות אפייה. מזלפים 3 כפות שמן זית על הנייר ומורחים בעזרת הידיים או בעזרת מברשת.
  3. חוצים את החצילים השטופים לאורכם ומניחים על נייר האפייה כשהצד הפתוח פונה לנייר. מוודאים שכל מחצית חציל קיבלה מנה יפה של שמן זית מהנייר.
  4. דוקרים כל מחצית חציל שלוש דקירות בעזרת מזלג ומכניסים לתנור, תחת העגבניות, ואופים במשך 50 דקות. מוציאים ומניחים בצד.
  5. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר גדול על אש גבוהה ומטגנים בצל סגול קצוץ עד להזהבה קלה.
  6. מוסיפים שום פרוס ומטגנים עד להזהבה קלה (זהירות, לא לשרוף!).
  7. מנמיכים את האש, מוסיפים כרשה, שורש פטרוזיליה וכף נוספת של שמן זית ומערבבים. מכסים בנייר אפייה (מניחים את הנייר בתוך הסיר, מעל הירקות) ומכסים במכסה. מבשלים במשך 15 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בשורש הפטרוזיליה. מוציאים את הנייר.
  8. כשהעגבניות מוכנות מוסיפים אותן לסיר, עם נוזליהן.
  9. כשהחצילים מוכנים, נוטלים כל מחצית חציל ובעזרת כף מרוקנים את בשר החציל ומעבירים ישר לסיר.
  10. מערבבים מעט ומרסקים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט, עד לקבלת מחית כמעט חלקה.
  11. מוסיפים 3/4 1 ליטר (5 כוסות, או יותר, לפי הסמיכות הרצויה) מים רותחים (רצוי מסוננים או מינרליים), מערבבים ומביאים לרתיחה.
  12. מנמיכים את האש ומתבלים בכפית סוכר (או מעט יותר, לאיזון חמיצות העגבניות), מלח ופלפל שחור גרוס גס. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  13. לקראת ההגשה מחממים כפית שמן זית במחבת על אש גבוהה ומטגנים צנוברים, תוך השגחה צמודה, עד להזהבה נאה. מסירים מן האש ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. יוצקים מרק לקערית או צלחת ומקשטים בצנוברים.  

 

מחפשים מרקים נוספים? היכנסו ובחרו מעמוד המרקים

 

הצטרפו לפייסבוק של ynet וקבלו עדכונים חמים וסרטונים בלעדיים

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק חצילים ועגבניות
צילום: יעל גרטי
צילום: שירן כרמל
ליצירת קשר עם יעל גרטי לחצו על התמונה
צילום: שירן כרמל
מומלצים