שתף קטע נבחר

נער נהרג בתימן, הנשיא מסרב לפרוש

בעוד ההפגנות בצנעא ובעדן נמשכות, עלי עבדאללה סאלח כינס מסיבת עיתונאים והצהיר כי אין בכוונתו לעזוב את כס הנשיאות. הוא הודה כי הורה לצבא לירות במפגינים רק להגנה עצמית. אנשי דת במדינה: "כל תוקפנות כלפי המפגינים היא פשע"

ההפגנות נמשכות, מספר ההרוגים עולה, אבל נשיא תימן נצמד לכיסא. הנשיא עלי עבדאללה סאלח דחה היום (ב') את דרישת המפגינים ואמר שלא יתפטר מהתפקיד בו הוא מחזיק זה 32 שנה. הוא כינה את ההפגנות "פרובוקציה" ואמר כי הורה לצבא לירות במפגינים "רק במקרה של הגנה עצמית". במקביל, נמשכות ההפגנות במדינה ונער נהרג בעימותים עם חיילים בעיר הנמל עדן.

 

 

מותו של הנער העלה את מניין ההרוגים במהומות עד כה ל-12. במסיבת עיתונאים שערך הנשיא בבירה צנעא הוא שב וקרא לדיאלוג עם מתנגדיו, אך בה בעת כינה את הפגנותיהם "פרובוקציה בלתי מקובלת". למעלה מ-3,000 בני אדם הפגינו הבוקר בצנעא ביום ה-11 להפגנות. כוחות הביטחון שהוצבו בסמוך מנעו מכ-50 תומכים של הנשיא להתעמת עם המפגינים נגדו.  


"פרובוקציות לא מקובלות". הנשיא סאלח (צילום: רויטרס)

 

הנשיא הודה כי הורה לצבא לירות על המפגינים "רק במקרה של הגנה עצמית".הוא טען שמתנגדיו מונים רק 200 אלף תושבים, שהם מיעוט מבוטל לעומת 25 מיליון התושבים בתימן.

 

במקביל פרסמו אנשי דת במדינה הצהרה האוסרת שימוש בכח נגד מפגינים. "כל תוקפנות נגד המפגינים היא פשע", נכתב בהצהרה של אנשי דת סונים ושיעים, תחת הנהגתו של השייח' עבד אל-מג'יד זנדאני. הם הדגישו עם זאת כי אין להרוג את אנשי כוחות הביטחון. וושינגטון חושדת כי השייח' זנדאני מעורב בעידוד פעילות טרור.


מפגינים בצנעא (צילום: AFP)

 

במערב חוששים שהמשטר בתימן הוא הבא ליפול אחרי אלה של מצרים ותוניסיה, משום שאחיזתו בשטח רופפת ובאזורים מסוימים במדינה - אינה קיימת כלל.

צנעא היא בת ברית חשובה של ארה"ב במלחמה בטרור, ונפילת המשטר בה עלולה לבשר רעות בכל הנוגע למאבק באל-קאעידה, שהזרוע התימנית שלו הייתה אחראית בשנתיים האחרונות לכמה ניסיונות פיגוע בארה"ב.

 

גם בבחריין ממשיכות ההפגנות, והיום בשיתוף המורים שהכריזו על שביתה בבתי הספר. למעלה מ-1,500 מורים יצאו לרחובות הבירה מנאמה בקריאה להקים ממשלה חדשה. "לא נלמד עד שהממשלה תיפול", הם קראו. כעשרת אלפים מפגינים גדשו את כיכר הפנינה בעיר.

 

"בעיני העם הממשלה כבר נפלה", אמר אחמד, מפגין בן 38 שמועסק בתפקיד ממשלתי בתחום הנפט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המפגינים הם מיעוט. סאלח
צילום: רויטרס
מומלצים