שתף קטע נבחר

זירת הקניות

מתקנים סולאריים בינוניים בטווח הקסאמים

מפת פריסת הרשיונות של רשות החשמל מגלה כי מרבית הרשיונות ניתנו בעיקר ליישובים החקלאיים של עוטף עזה. אזור ירושלים וגוש דן נעדרים מהמפה

מרבית הרשיונות למתקנים הסולאריים הבינוניים בישראל ניתנו דווקא ליישובים החקלאיים של עוטף עזה, כך עולה ממפת פריסת הרשיונות של רשות החשמל. על פי מפת הרשיונות הארצית נראה, כי גם באזור הצפון והדרום ישנו ריכוז גדול של רשיונות למתקנים בינוניים, אך מי ש"נעדר" מהמפה, הם דווקא אזור ירושלים וגוש דן.

 

על פי נתוני רשות החשמל, באזור עוטף עזה זכו 25 פרוייקטים ברישיון מותנה, בהספק כולל של 70.5 מגוואט – כלומר, למעלה מ-50% מכלל הרישיונות המותנים בארץ, שהיקפם עומד על 138 מגוואט.

 

נכון להיום, מתוכננים לקום באזור זה חמישה פרוייקטים גדולים המחוברים למתח גבוה בהספק של כ-10 מגוואט כל אחד. היזמים בפרויקטים אלו הם "סאן ישראל" וחברת "דלקיה".

 


מפת פריסת הרישיונות 

 

בשיחה עם ynet הסביר משה שטרית, ראש תחום רישוי ברשות החשמל, כי "מעבר לתרומה הכלכלית והחברתית של המתקנים הללו לפריפריה, יש להם תרומה גם לעיבוי רשת החשמל ולאמינותה".

 

עם זאת, שטרית ציין כי "נוכח סמיכות הפרויקטים, המבוססים בעיקרם על רשת החלוקה הקיימת, צפוי שמשאב תשתית קווי החשמל יהיה גורם משמעותי באופציית מימוש הפרוייקט".

 

בימים האחרונים אישרה מליאת רשות החשמל 30 רישיונות בינוניים להקמת מתקנים סולאריים, בהספק כולל של של 66 מגוואט. בכך אושרו 86 רישיונות בהספק כולל של כ-138 מגוואט.

 

עד כה העניקה רשות החשמל רשיונות מותנים ואישורים למערכות צרכניות באנרגיה מתחדשת בהיקף של 517 מגוואט - בהם 120 מגוואט למערכות צרכניות קטנות, 138 מגוואט רישיונות בינוניים, 235 רישיונות מותנים באנרגיה מתחדשת (רוח, ביו-גז וביו-מסה – י.ד).

 

על פי מדיניות הממשלה ליעד הביניים לשנת 2014, היקף ייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות יעמוד על 1,550 MW.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים