שתף קטע נבחר

משפחה אחת - פנקייק גדול אחד

במקום לטגן ערימת פנקייקים אחד-אחד, אפשר להכין פנקייק ענק ולחתוך אותו למשולשים. כך נחסוך זמן רב של טיגון וכל אחד מהסועדים יערום על חלקו את התוספות החביבה עליו. בביתה של איילת הירשמן זה עבד מצוין, אתם מוזמנים גם לנסות

היה זה ערב רגיל בהחלט בבייתי הווה אומר עמדתי, שוב, לטגן ערימות ענק של פנקייקס להמונים, כשלפתע זה היכה בי: אעשה פנקייק משפחתי אחד, גדול, בבת אחת ובהרבה פחות זמן וכולם יהיו מאושרים.

 

אז הכנתי אחד רחב יריעה, וחתכתי למשולשים כמו שחותכים עוגה והמסקנה מוחצת: זה עובד, לגמרי. בעקבות ההצלחה, נכנס המתכון לרפרטואר המשפחתי ולא מתכוון לצאת משם בקרוב.

 

 

המרכיבים לפנקייק בקוטר 22-24 ס"מ, 4-5 מנות

50 גרם חמאה

2 ביצים

1 מכל (200 מ"ל) יוגורט 3% שומן

1/4 כוס (50 מ"ל) חלב

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח

1 כף סוכר

1/4 כפית מלח

2 כפות שיבולת שועל (קוואקר) להכנה מהירה

 

אפשרויות להגשה:

חמאה, סירופ מייפל, דבש, פירות חתוכים, ממרח שוקולד, שוקולד מגורר

 

ההכנה

1. מחממים במחבת את החמאה, מעל להבה בינונית, עד שהיא נמסה, אבל לא משחימה. יוצקים בזהירות את רוב החמאה לקערה גדולה, אבל משאירים שכבה דקה של חמאה שמצפה את המחבת. מצננים קצת.

 

2. מפרידים את הביצים: שמים את החלבונים בקערית בצד, ומעבירים את החלמונים לקערה עם החמאה המומסת. טורפים את החלמונים לתוך החמאה, מוסיפים גם את היוגורט והחלב וטורפים - הכי קל ויעיל לערבב בלילה של פנקייקס במטרפה ידנית - בכמה תנועות יעילות וקצרות, רק עד שהבלילה אחידה.

 

3. בקערה גדולה נפרדת, מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח ושיבולת השועל, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קערת החלמונים והחלב לקערת הקמח, ומערבבים במטרפה בכמה תנועות יעילות, רק עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את החלבונים, ומערבבים שוב בכמה תנועות קצרות.

 

4. מחממים את החמאה שנותרה במחבת מעל להבה בינונית-גבוהה, ומכינים בצד עוד חמאה, למקרה הצורך. מניחים על משטח העבודה בצד גם צלחת רחבה יותר מקוטר המחבת - היא תשמש להיפוך.

 

5. כשהמחבת חמה, יוצקים לתוכה את הבלילה, מטים את המחבת כך שהבלילה תתפזר בה באופן שווה, ומטגנים רק עד שמופיעות בועות בשולי הפנקייק, והוא מזהיב בצידו התחתון. עכשיו לא הופכים, אלא מחליקים, בעזרת המרית, לצלחת, כשהחלק הבלתי מטוגן למעלה. מצמידים את המחבת, הפוכה, לצלחת, והופכים בזהירות. מחזירים לכיריים ומטגנים עוד כמה שניות, רק עד הזהבה - אם לא נותרה במחבת חמאה, ממיסים בה עוד חמאה לפני שממשיכים לטגן.

 

6. מעבירים לצלחת הגשה וחותכים למשולשים, כמו עוגה, וכל אחד עורם לו על המשולש שלו מה שהוא אוהב: מייפל, חמאה, דבש, פירות, שוקולד מגורר. או הכל ביחד. אוכלים מיד.

 

לכל המתכונים של שף

 

  


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פנקייק ענק. התוספות, לבחירתכם
צילום: סגנון נטשה חיימוביץ צילום יוסי סליס
הכותבת, איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים