שתף קטע נבחר

"שמחה על הזרקור שמופנה לתלמידים והמורים"

הבמאית קארן גודמן זכתה בפרס האוסקר לסרט התיעודי הקצר על "Strangers No More" - סרט העוסק בבית הספר ביאליק-רוגוזין לילדים זרים בתל אביב. "סיפורי ההצלחה הם עדות לחשיבות החינוך", אמרה בראיון ל-ynet לקראת הטקס

בישראל יש מי שרואה בהם מטרד, אולם בטקס האוסקר ה-83, שנערך לפנות בוקר (ב') בבוורלי הילס, לכדו ילדי העובדים הזרים בתל אביב את תשומת לבם של חברי האקדמיה האמריקנית לקולנוע. אלו העניקו ליוצרים קארן גודמן וקירק סיימון את הפסלון המוזהב על סרטם "Strangers No More", שזכה בקטגוריית הסרט התיעודי הקצר.

 

הסרט העוסק בבית הספר ביאליק-רוגוזין בתל אביב ותלמידיו - ילדי עובדים זרים בישראל - הביא לא מעט תהילה בינלאומית למדינתנו. לאחר ההכרזה על הזכייה, עלתה גודמן לבמה ביחד עם שותפה ומשם שלחה דרישת שלום חמה ואוהדת לתל אביב, והודתה לתלמי בית הספר "הראתם לנו שדרך חינוך, הבנה וסובלנות, השלום אכן אפשרי ", אמרה. ועמי העולם - לא בטוח שהם בכלל ידעו שאנחנו כאלה - סובלנים.


ג'ייק ג'ילנהול ואיימי אדמס מארחים את גודמן וסיימון (צילום: רויטרס)

 

"הייתי מועמדת ארבע פעמים בעבר", אמרה גודמן בראיון ל-ynet לפני טקס האוסקר, "גם הפעם הראשונה שלי היתה על סרט שעוסק בבית ספר מיוחד בהארלם - לא שונה כל כך מדרום תל אביב. בהרבה מובנים זוהי סגירת מעגל,

בעשיית סרט שמדבר על הצורך של ילדים בחינוך טוב, לא משנה מה המצב הסוציאלי או הכלכלי שלהם".

 

הסרט "Strangers No More" סוקר במשך 40 דקות את הווי בית הספר והרקע של התלמידים, אשר הגיעו לרוב ממדינות הסובלות מעוני, רעב ומלחמות. על פי היוצרים, ייחודו של בית הספר הוא מגוון התרבויות של תלמידיו (שהגיעו מ-48 מדינות שונות), שהופך כל אחד מהם לבעל מעמד מיוחד משלו. השוני מבסיסו שולל את הזרות שכל אחד מהם חש בחברה הישראלית שמחוץ לכותלי בית הספר.

 


קרן טל (מימין) מתלווה לסיימון וגודמן בטקס (צילום: AP)

 

"אני שמחה כל כך", הודתה גודמן, "לא רק על ההישג המקצועי, אלא גם על הזרקור שמופנה לעבודה הנהדרת של כולם בבית ספר ביאליק-רוגוזין, לקסם של תלמידיו והמנהלת קרן טל, שהיא נס. המועמדות הזו היא עבור כל אלה והאומץ וההתמדה, שהם מנת חלקם ביומיום. ממש כמוני, הקהל התאהב בילדים ונכבש על ידי העבודה של המורים ובמיוחד המנהלת קרן טל".

 

"השהות בבית הספר היתה אחת מהחוויות המרננות בקריירה שלי", מספרת הבמאית. "רק לראות מה שקורה שם על בסיס יומיומי הביא חיוך לפניי. החלק הקשה היה לזכות באמונם של התלמידים, כדי שיהיו מסוגלים לדבר על הסיפורים הקשים שלהם מהעבר. זה נדרש כדי להציב את הסיפור בתוך ההקשר הכולל. לאורך זמן, התקבלנו על ידם, וגם על ידי המורים. אני מתגעגעת לכולם".


טל והתלמידים בביאליק-רוגוזין בסרט "Strangers No More"

 

מבין כל הסיפורים המובאים בסרט, בולט במיוחד זה של מוחמד, פליט צעיר מדארפור. בו רואה גודמן סמל להצלחת בית הספר: "הסיפור המיוחד של מוחמד,

שברח מדארפור, אחרי שחזה בכל בני משפחתו נרצחים והגיע לבית הספר בגיל 16 ללא ידיעת קרוא וכתוב בשפתו שלו. תוך ארבע שנים הוא סיים בית ספר להנדסאים - זה מראה שנסים יכולים לקרות".

 

ומה לגבי המסר שעולה מהסרט ברמה הבינלאומית? "בתמונה הגדולה, אני חושבת שסוגיות חינוכיות הן בחזית הדאגות האנושיות, וזו סוגיה משמעותית באמריקה", הסבירה גודמן. "אני מאמינה שאנשים מגיבים לסרט כי הוא מראה מה אפשרי - סיפורי ההצלחה של ילדי ביאליק-רוגוזין הם עדות לכך והם מספקים דוגמה חיובית ומלאת השראה לחשיבות של סיפוק הצרכים החינוכיים של כל ילד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גודמן וסיימון עם האוסקרים
צילום: AP
לאתר ההטבות
מומלצים