שתף קטע נבחר

רילוקיישן? לא תוכלו לברוח מעצמכם

נסיעה לצרכי השתקעות ממושכת במדינה אחרת נשמעת לרבים קורצת ומפתה. הבעיה היא שיש כאלו שבטוחים שנסיעה תרפא זוגיות חולה, קשיים כלכליים או רגשות פגועים. זכרו, בחו"ל החסרונות מתעצמים - וכך גם הבעיות

רילוקיישן? לא תוכלו לברוח מעצמכם. "רילוקיישן" - נסיעה לצרכי השתקעות ממושכת במדינה אחרת - נשמע לרבים קורץ ומפתה. בעבר נסיעה לתקופה ממושכת לא הייתה חלק ממגוון האפשרויות העומדות לפני משפחות. הודות ל"עולם הגלובלי" של היום לרבים יותר עומדת האפשרות בקשת רחבה של תחומים לגלות את מזלם מעבר לים.

 

 

לפעמים התהליך נעשה דרך מקום עבודה מסודר, וסביר שהעובד ייחשף לסדנאות אשר יכשירו אותו כיצד להתמודד עם המעבר לארץ ולתרבות אחרת; בעיקר אם משפחתו מצטרפת אליו. רבים חושבים שאם ייסעו רחוק מספיק, הנסיעה עצמה תוכל לרפא ולתת מזור לרעות שונות בחייהם – בתחומים כגון זוגיות, הורות, התנהלות כלכלית, מצב פיזי או מנטלי וכיוב'.

יש כאלו שבטוחים שנסיעה תרפא זוגיות חולה, או להבדיל קשיים בתחום ההורות. יש כאלו הבטוחים שנסיעה לרחוק תתרום למצבם הכלכלי להירגע ותאזנם כלכלית.

 

ישנם אלו שבטוחים שבחו"ל יצליחו לממש את התפתחותם הנפשית, הפיזית, וישמרו ויקפידו יותר על מראם ותדמיתם.

היציאה מחוץ לתחום המוכר, מחוץ לאזור הנוחות, נתפסת כצעד אמיץ, כצעד שבהכרח יביא שינוי, כמשהו שיש את החיים לפניו ויש את החיים אחריו. המחשבה היא שאם כבר נקטנו בצעד האמיץ ויצאנו למסע אנו מוכנים ומזומנים לדרך.

אז, זהו, שזה ממש לא תמיד כך.

 

במנילה הייאוש יותר נוח?

הרבה פעמים אנו נוסעים ומבצעים בדיקה מקדימה ליעד, מתכננים, מתייעצים וכיוב'. רק מה? אנו שוכחים פריט שולי אך משמעותי מאד - יחד עם המטען, אנו נושאים את עצמנו - לאן שלא נלך - עם היתרונות ועם המגרעות. רק שבניכר כל תכונה מעצימה את עצמה, וכך גם הטעויות.

 

יש לי ניסיון אישי בסיטואציה: ארזתי את הבעל ושתי בנותיי הקטנות, ויחד נסענו עד הפיליפינים לצורך עסקים. נכון, כמו שאמרה חווה אלברשטיין "בלונדון (מנילה), הייאוש יותר נוח".הייתה לי עוזרת ואפילו שתיים, וביליתי בחדר כושר במקום לנקות ולעבוד קשה, והיו המון פיתויים של נוחות מפנקת - אבל זהו רק צד אחד של התמונה.

 

לא באמת הכל היה נפלא - רציתי לעבוד, אך מצאתי את עצמי בסיטואציה מאוד נוחה אך מאוד מתסכלת בה נאלצתי להקפיא את שאיפותיי - לא פעם הוצאתי את התסכול על בן זוגי האומלל, ולולא הזוגיות החזקה - ספק אם הכל היה בא על מקומו בשלום. כי אין לאן לברוח, ואין למי לברוח.

 

אם בישראל יש לנו את התא המשפחתי המורחב, את החברים, את העיסוקים השונים, הרי בחו"ל אנו מתמקדים בעיקר סביב התא המצומצם שלנו, לפחות בשנה הראשונה. פעמים רבות, בן הזוג השני, מתפקד, אם בכלל, כמפרנס משנה, ומוצא את עצמו טרוד יותר בענייני הבית והטיפול בילדים ובמשפחה.

 

לא תמיד תפקיד חייך מחכה בחו"ל

לא תמיד בן הזוג השני רוצה להיות במשבצת של ויתור על קריירה או הקפאת הקריירה שלו. לא תמיד בן הזוג השני נמצא במקום שהוא רוצה להשקיע את מרצו בבית ובילדים. אבל כשבן הזוג עובד - עול המשפחה נופל על שכמותיו של השני ולא לכך פילל המשורר/ת.

 

על רקע זה, שבו לא ברורים תנאי "החוזה" הזוגי, שבו יש חילופי תפקידים, או שינוי משמעותי, עלולים לנבוע מתחים בין בני זוג ובתוך התא המשפחתי. אל תתפסו בהפתעה  - כשאתם מתכננים לנסוע לחו"ל לרגל נסיעה סכמו כמה דברים:

 

  • להגיע להגדרה ברורה עד כמה שניתן, על החוזה עם בן הזוג, על הגדרות תפקידים, על חלוקה בנטל וכיוב'.
  • לעבוד על שיפור התקשורת בתא המשפחתי לפני הנסיעה. אל תצאו לחו"ל כשהזוגיות חורקת ותצפו שתרבות זרה תתקן את זה - ההיפך בדרך כלל מתרחש.
  • כיף? לא הכל. הבינו שזו חוויה ייחודית, עם מורכבות מעבר לכל מה שאתם מצפים והיערכו להפתעות.
  • הבינו שאתם אורזים את עצמכם לנסיעה, אם התכולה אינה לטעמכם, אל תצאו או שתשפרו את עצמכם לפני העלייה למטוס.
  • הבינו שאתם לא רק הולכים ללמוד, אלא שאתם הולכים ללמוד על עצמכם.תהיו פתוחים לכך.
  • והכי חשוב: אל תסעו מתוך בריחה - אלא מתוך בחירה.  

 

שיהיה בהצלחה.

 

גלית תגורי משה היא מנכ"ל התמרה - תהליכים בעיצוב חיים. ניתן לפנות אליה בדוא"ל .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כדאי שהתא המשפחתי יהיה יציב.
צילום: jupiter
גלית תגורי משה
צילום: צדוק משה
מומלצים