שתף קטע נבחר

צילום: AFP

שר חוץ חדש במצרים: האשים את ישראל ברצח עם

נביל אל-ערבי, שופט לשעבר בבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג, הסכים להחליף בתפקיד את אחמד אבו אל רייט. בעבר התנגדה ישראל לישיבתו בהרכב שדן בגדר ההפרדה, בטענה כי הוא אינו אובייקטיבי ואף המליץ לתבוע את מדינת ישראל על רצח עם

נביל אל-ערבי, שופט לשעבר בבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג, הסכים היום (יום א') להתמנות לשר החוץ של מצרים. כך דיווחה סוכנות הידיעות הרשמית במדינה. מדובר בצעד נוסף במסגרת טיהור ההנהגה מאנשי שלומו של הנשיא המודח חוסני מובארק.

 

 

"נביל אל-ערבי אמר כי הוא מקבל על עצמו את תפקיד שר החוץ במשך תקופה קריטית זו להיסטוריה של מצרים", דווח בתקשורת המצרית. אל-ערבי, שכיהן בעבר כשגריר מצרים באו"ם, יחליף בתפקיד את אחמד אבו אל רייט, שר בכיר בממשלתו של הנשיא המודח חוסני מובארק. רייט כיהן בתפקיד שר החוץ מאז 2004.

 

בעת ישיבתו בבית הדין בהאג, היה אל-ערבי חבר בהרכב השופטים שדן בסוגיית גדר הפרדה. ישראל הביעה מחאה, שלא זכתה למענה, על השתתפותו בהרכב בטענה כי הוא אינו אובייקטיבי ומחזיק בעמדות אנטי-ישראליות מובהקות ובין השאר המליץ בעבר לעולם הערבי לתבוע את מדינת ישראל על רצח עם.

 

בחודש אוגוסט 2001 העניק אל-ערבי ראיון לעיתון מצרי, בו קרא לעולם הערבי לתבוע את ישראל על רצח עם. "אני אישית תומך בהגשת תביעה מוסלמית ערבית נגד הפשעים הישראלים ובהגשת בקשה לנקיטה בצעדים זמניים כדי להפסיק את מה שקורה בשטחים", אמר אל-ערבי.

חודשיים אחרי אותו ראיון, באוקטובר 2001, הוא מונה לשופט מן המניין בבית המשפט בהאג.

 

מינויו של אל-ערבי הוא חלק משינויים שעובר המשטר במצרים מאז הדחתו של הנשיא מובארק. אמש הודיעה מצרים כי הגנרל מנסור אל-עיסאווי מונה לשר הפנים החדש. לפי סוכנות הידיעות המצרית, עיסאווי אמר כי בראש סדר עדיפויותיו עומדת הגברת הביטחון ברחבי מצרים.

 

מאז פרוץ המהומות במצרים בינואר ידעה מצרים גל ביזה גדול, ושוטרים רבים סירבו לשוב למלא את תפקידם לאחר השלמת המהפכה, מחשש שאזרחים שעדיין זועמים על העימותים בין כוחות הביטחון למפגינים בימי ההתקוממות יתקפו אותם. משרד הפנים המצרי בוחן כעת תוכנית שבמסגרתה אמורה להיות מבוצעת רה-אורגניזציה בכוחות הביטחון.

 

שר הפנים הקודם של מצרים, מחמוד ווגדי, מונה לתפקיד על-ידי מובארק אחרי תחילת המהומות. אלא שאחרי הדחת מובארק הדגישו מתנגדיו כי הם אינם מסתפקים בלכתו, אלא דורשים גם את סילוק שרי הממשלה שמינה בערוב ימי שלטונו.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אנשי מובארק הולכים הביתה. כיכר תחריר בקהיר
צילום: AFP
זה שהולך. אבו אל רייט
צילום: AFP
מומלצים