שתף קטע נבחר

הכי משביע שיש: 2 מרקי תפוחי אדמה

תפוחי האדמה הם חלק בסיסי בתפריט שלנו, אבל הם לא חייבים להיות משעממים - מבושלים או אפויים, הנה 2 מתכונים למרקי תפוחי אדמה נפלאים

מרק תפוחי אדמה, בבסיסו, מורכב מתפוחי אדמה ציר בקר או מים, עשבי תיבול ותבלינים. מכאן, האפשרויות פתוחות, החל מהכנת מרק חלבי עם שמנת וחלב, ואז במקום ציר בקר משתמשים במים, ועד להוספת רצועות אווז מוקפצות ושעועית שחורה. הנה שני מרקים שהמרכיב המרכזי שלהם הוא תפוחי אדמה, אחד חלבי והשני בשרי.

 

מרק תפוחי אדמה כתום

המרכיבים (ל-6 מנות):

8 כוסות מים

1/2 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים, חתוכים לקוביות

1/4 ק"ג דלעת/דלורית/בטטה, קלופה, חתוכה לקוביות

2 גזרים, קלופים, חתוכים לקוביות

2 בצלים לבנים, קצוצים

4 עגבניות רכות, חתוכות לקוביות

50 גרם חמאה

3 עלי דפנה

מלח

פלפל


אפשר גם להפוך למרק קרם תפוחי אדמה כתום (צילום: shutterstock) 

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתחילים להתרכך.
  2. מוסיפים את הדלעת/דלורית/בטטה וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כ-15 דקות.
  3. ממסים את החמאה במחבת ומוסיפים את הבצל והגזרים. כשהבצל הופך לשקוף והגזר מתרכך מעט, מוסיפים את העגבניות ועלי הדפנה. מבשלים על אש נמוכה למשך כ-10 דקות.
  4. מוסיפים את תערובת הבצל, הגזר, העגבניות ועלי הדפנה לתפוחי האדמה והדלעת, מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
  5. אפשר לטחון את המרכיבים למרק קרם.

 

מרק תפוחי אדמה כפרי

המרכיבים (ל-6 מנות):

1/2 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים, חתוכים לקוביות

5 גזרים, קלופים, חתוכים לקוביות

1 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות

1 ביצה קשה

1/4 צרור פטרוזיליה

1/2 כוס שמן זית

1 כוס ציר בקר/עוף

250 גרם בשר עוף טחון

1 ביצה

מלח

פלפל


מרק תפוחי אדמה כפרי (צילום: shutterstock) 

 

אופן ההכנה:
  1. מניחים בסיר את תפוחי האדמה, הגזרים, הבצל, הביצה הקשה והפטרוזיליה, מכסים במים ומבשלים על אש גבוהה.
  2. מערבבים את הבשר הטחון עם הביצה ויוצרים קציצות קטנות.
  3. כשתפוחי האדמה מתחילים להתרכך, מוסיפים את שמן הזית, ציר הבקר/עוף ומניחים בזהירות את הקציצות בתוך המרק. מבשלים עד לרתיחה, מורידים לאש נמוכה וממשיכים לבשל כ-40 דקות נוספות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מרק תפוחי אדמה כתום
צילום: shutterstock
מומלצים