שתף קטע נבחר

בלוגרים זרים בזירת הטבח: לפרסם תמונות קשות

בזמן שישראל החליטה להפיץ בעולם את צילומי גופות ילדי משפחת פוגל, הגיעה לסיור באיתמר קבוצת כותבים מהעולם: "לדווח על ישראל בצורה שונה מהתקשורת המערבית"

בין כל הפרצופים הלא מוכרים שהגיעו להתנחלות איתמר בעקבות הטבח הנורא בבית משפחת פוגל, היו גם כמה שלא נראו מקומיים. היו אלה חלק מקבוצה של בלוגרים אמריקנים וקנדים, שהגיעו לישראל בהזמנת משרד החוץ וביקשו לבקר באיתמר בעקבות הפיגוע. אמש (יום א') הורה שר ההסברה, יולי אלדשטיין, להפיץ בחו"ל את תמונות גופות הילדים.

 

הביקור באיתמר לא נכלל בתוכנית המקורית של השישה, שנפגשו בימים

האחרונים עם נציגי צה"ל ועם נועם שליט. הבלוגרים שהגיעו לבית משפחת פוגל שוחחו עם חיילי גבעתי שמאבטחים את הבית וצילמו את זירת האירוע. בשיחה עם ynet הם הסבירו כי למרות לוח הזמנים הצפוף, הם פנו למארחיהם וביקשו לראות מקרוב את זירת הפיגוע.

 

"סיפור הפיגוע היה שלישי בחשיבותו בתקשורת הבינלאומית, אחרי הצונאמי ביפן וניסיונות ההפיכה בלוב", סיפר ל-ynet צ'אק דיבור מקליפורניה. דיבור, שכבר ביקר בעבר בישראל, אמר כי "העולם בהחלט שם לב למה שקורה כאן. באתי כדי לדווח על ישראל בצורה שונה מהאופן שבו התקשורת המערבית מדווחת".

 

הוא טען, כי "ישראל ממשיכה להצטייר בעולם כגולית, כקולוניאלית, והפלסטינים כאנדרדוג. ראיתי את הכתבה בלוס אנג'לס טיימס שסיקרה את הפיגוע, וציינו שם שהוא בא כתגובת נקם לעקירות עצי זית ושריפת מכוניות פלסטיניות מצדם של המתנחלים. הצטייר כאילו שזה הגיע לנרצחים. זה הרגיז אותי, ומי שכתב את זה לא בדק את העובדות".


משוחחים עם החיילים בזירת הטבח (צילום: עידו ארז) 

 

קלייר ברלינסקי היא אמריקאית יהודייה המתגוררת באיסטנבול. ברלינסקי קראה לממשלה בישראל לפעול ביתר שאת מבחינה הסברתית, ואף לפרסם את התמונות הקשות של גופות הילדים. "אתם חייבים להבין שלעולם יש גישה מסוימת כלפי היהודים, ויש סיכוי גדול לשנות את זה אם תוציאו חומרים חזקים לתקשורת הזרה. זו תהיה טעות קטלנית לא לעשות זאת".

 

טים מאק הקנדי הוסיף עצה משלו. "אתם משקיעים יותר מדי בהעברת מסרים לתקשורת שכתובה באנגלית. אתם חייבים לפעול גם מול התקשורת הערבית. לדעתי, עיתונאים זרים חייבים לבוא לבקר בישראל לפני שהם שופטים אותה. חלקם לא כותבים לפי המציאות. בכל מקרה, התרשמתי אתם לא צריכים לדאוג לתדמית שלכם, אלא קודם כל לשרידות שלכם פה".

 

מארחם מטעם המועצה האזורית שומרון, דוד העברי, ציין כי היה מעדיף לארח את הקבוצה "בימים רגילים ולהראות להם את תנופת הפיתוח, החינוך, והחקלאות הנהדרת שיש לנו בשומרון. זה היה ביקור חשוב מאוד, וטוב שהם ראו שהמתנחלים אינם שטנים כפי שהתקשורת הזרה מציגה אותם, ולפעמים גם כפי שהתקשורת הישראלית מציגה".

 

גם העברי, התלבט אם יש מקום להפיץ את התמונות הקשות עם גופות ילדי משפחת פוגל. "חשבתי על זה רבות. בהתחלה העדפתי לא להפיץ, למרות שיש לי כלים. רק בערב, אחרי שזה כבר הופץ, החלטתי גם להפיץ, אם כי ברמה הנמוכה. אם ראשי המדינה היו מתנהגים באחריות אז לא היינו זקוקים לכלים כה שפלים להצטדק באמצעותם מול העולם".

 

היוזמה למהלך הגיעה מארגון "אקט פור יזראל", שהוקם על-ידי השחקנית נועה תשבי המתגוררת בארה"ב. "כבר התחלנו לפעול לארגון והוצאת המשלחת הבאה לישראל, כאשר בחודשים הקרובים צפויים להגיע עוד ארבע קבוצות", אמרה ל-ynet.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבלוגרים בבית משפחת פוגל
צילום: עידו ארז
ניצולי הטבח עם סבתם
צילום: גבי ניומן, מועצה האזורית שומרון
מומלצים