שתף קטע נבחר

בסיכום שבועי: מדד ת"א 25 עלה ב-0.4%

בסיכום חמשת ימי המסחר השבוע, מדד ת"א 25 עלה ב-0.4%, מדד ת"א 100 ירד בכ-0.05%, מדד התל טק ירד בכ-0.95%, מדד הבנקים עלה בכ-2.2% ומדד הנדל"ן עלה בכ-0.73%. מבין המניות בלטו לטובה מניות אלקו ונייס שעלו בכ-7%, כאשר מנגד בלטה לשלילה מניית גולף שירדה בכ-10%

שבוע המסחר האחרון בבורסה בתל-אביב התנהל לאור הנזקים האדירים, בנפש וברכוש, שגרמו רעידת האדמה והצונאמי ביפן, ולאור החשש לאסון גרעיני באחת מהכלכלות המובילות בעולם. על רקע אסון זה, התנהל המסחר בארץ ובעולם, תוך גילוי תנודתיות גבוהה, וכל זאת במקביל לפרסום מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר ששב והפתיע בשיעורו הגבוה, הותרת הריבית בארה"ב על כנה תוך רמיזה להעלאתה מוקדם מהצפוי, ירידת תשואות באג"ח של ממשלת ארה"ב והמשך פרסום הדו"חות הכספיים השנתיים בארץ.

 

בסיכומו של שבוע סוער, עליות שערים בשני ימי מסחר האחרונים קיזזו את הירידות שנרשמו בתחילת השבוע, ושלחו את המשקיעים לחופשת הפורים עם אופטימיות קלה.

 

שבוע המסחר נפתח בצל התדהמה הגלובלית של המשקיעים מהיקף הנזק, בנפש וברכוש, ביפן ובעיקר לאור החשש מאסון גרעיני בעקבותיו, וזאת בתוספת להלם של המשקיעים המקומיים מרצח משפחת פוגל באיתמר והשלכותיו.

 

בסופו של יום, רשמו המדדים המובילים ירידות שערים חדות, כאשר בלטה לטובה דווקא מניות אמפל אמריקן שעלתה בכ-15% לאחר הודעתה על חידוש אספקת הגז המצרי לישראל על ידי חברת הבת EMG.

 

יום ב' נפתח על רקע ירידות של 6% במדד הניקיי היפני, והתאפיין בתנודתיות רבה עקב עדכון משקולות ומניות במדדי המניות המקומיים השונים. בסופו של יום סיימו מדדי המניות המקומיים בעליות של כחצי אחוז, כאשר במסגרת המסחר בלטו מניות סלקום ונטוויז'ן, לאחר שהראשונה פרסמה הצעת רכש לאחרונה במחיר גבוה בכ-10% ממחירה בשוק, וזאת על מנת להפוך לאחת מקבוצות התקשורת הגדולות בישראל.

 

עוד בלטה ביום המסחר השני של השבוע, ירידתו של שער הדולר לכ-3.55 שקלים לדולר אמריקני, נמוך משערו של המטבע האמריקני ביחס למטבע הישראלי בתחילת שנת 2011.

 

יום המסחר השלישי, נפתח בדרמה בצל ירידה של כ-11% במדד הניקיי היפני, לאור חשש ראש ממשלת יפן כי ארץ השמש העולה עשויה להיקלע לאסון גרעיני ובקשתו מתושבים השוהים בשטחים נרחבים של המדינה שלא לצאת מבתיהם מחשש לדליפה רדיואקטיבית.

 

ירידות שערים אלו הובילו לגל ירידות שערים חדות בבורסות המזרח הרחוק ולפתיחה שלילית ביותר באירופה (ירידות של כ-5% במדד הדאקס הגרמני) ואף בבורסה המקומית (ירידות של כ-2.5%). יחד עם זאת, בהמשך היום ולאור הודעות הרגעה (יחסיות) מיפן, סיימו מדדי המניות בעולם בירידות מתונות יותר, כאשר מדדי המניות המובילים המקומיים רשמו ירידות של כ-1%.

 

בערבו של יום ג' פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר, אשר עלה על הציפיות המוקדמות והסתכם בכ-0.3%. מתחילת שנת 2011 עלה המדד בכחצי אחוז על אף כי בחמש השנים האחרונות, התאפיינו המדדים בחודשיים הראשונים של השנה בירידה של כ-0.2% בממוצע, עובדה המעידה על סביבת האינפלציה בה אנו חיים.

 

יום ד' נפתח על רקע פרסום המדד המפתיע והחשש להמשך מגמת העלאת הריבית במשק בעקבותיו, על רקע הותרת הריבית בארה"ב על כנה (על אף רמיזות של הנגיד האמריקני כי הוא חש ביציאה של הכלכלה האמריקאית מהמיתון), ובעיקר על רקע התאוששות מדד הניקיי היפני שעלה בכ-5%.

 

בסופו של יום האופטימיות ששידרה הבורסה היפנית השפיעה לטובה על מדדי המניות המקומיים, אשר סיימו בעליות שערים של למעלה מחצי אחוז, וזאת על אף הורדת דרוג של 2 דרגות לפורטוגל על ידי סוכנות הדירוג הבינלאומית מודי'ס לדרגה של A3.

 

יומו האחרון של המסחר, נפתח על רקע המשך ירידות שערים חדות בשווקי העולם, לאור התבטאות של בכיר אירופי בתחום האנרגיה, כי השלטונות ביפן איבדו שליטה על הכורים הגרעיניים במדינה וכי אנו עומדים בפתחו של אסון גרעיני. יחד עם זאת, האופטימיות בסיום המסחר ביפן, במסגרתו סיים מדד הניקיי בירידה של כ-1% בלבד לאחר שרשם ירידה של למעלה מ-5% במהלך המסחר, בתוספת נתוני אבטלה מעודדים מארה"ב, שלחו את מדדי המניות המקומיים לעליות שערים של למעלה מ-1% ולסיום חיובי אחרי שבוע תנודתי מאוד שחוו המשקיעים.

 

בסיכומו של שבוע, מדד המעו"ף עלה בכ-0.4% ומדד ת"א 100 ירד בכ-0.05%, מדד התל טק ירד בכ-0.95%, מדד הבנקים עלה בכ-2.2% ומדד הנדל"ן עלה בכ-0.73%

 

מבין המניות בלטו השבוע לטובה מניות אלקו ונייס שעלו בכ-7%, כאשר מנגד בלטה לשלילה מניית גולף שירדה בכ-10% על רקע הדו"ח המאכזב שפרסמה בשבוע שעבר ומניית דלק רכב שירדה אף היא בכ-10% לאור התחזקותו של היין הייפני והחשש לקיפאון התעשייה היפנית בטווח הנראה לעין, שאמורים להשפיע לרעתה על תוצאותיה.

 

התנודתיות שאפיינה את שוק המניות המקומי, המדד המפתיע בגובהו והחשש להמשך מגמת העלאות הריבית במשק בעקבותיו מחד, למול ירידת תשואות חדה באג"ח הממשלתיות של ארה"ב מאידך, הובילו לשבוע תנודתי אף בשוק אג"ח המקומי.

 

כך, אג"ח הממשלתיות השקליות שפתחו בעליית שערים את השבוע עקב נהירת המשקיעים אחר נכסים בטוחים יחסית, רשמו ירידות שערים לאחר פרסום המדד, וסיימו את השבוע ביציבות תוך נטייה לירידות שערים קלות מאוד.

 

תמונת ראי הפוכה, ראינו בשוק אג"ח הממשלתיות הצמודות, שפתחו את השבוע בירידות שערים עקב חשש המשקיעים כי צפי האינפלציה הגלום בהן אינו ריאלי, אולם רשמו עליות שערים נאות לאחר פרסום המדד וסיימו את השבוע בעליות שערים כמעט לכל אורכו של העקום, ובפרט בחלקו הקצר.

 

בשוק אג"ח הקונצרני, היינו עדים לירידות שערים בתחילת השבוע, בין היתר, ככל הנראה, עקב גל פדיונות בקרנות הנאמנות המתמחות בתחום, כאשר לאחר פרסום המדד נהנו אג"ח הקונצרניות הצמודות מעליות שערים ואילו השקליות רשמו יציבות. בסיומו של שבוע תנודתי, רשמו מדדי התל בונד 20 והתל בונד שקלי עליות קלות של כ-0.05%.

 

בגזרת ההנפקות, היינו עדים לשבוע דליל בהנפקות, בין היתר עקב האווירה השלילית בשוק והתמקדות החברות בעריכת ופרסום הדוחות הכספיים השנתיים, האמורים להתפרסם עד סוף החודש, כאשר פרט להנפקות אג"ח של חברות אלביט הדמיה, יוניטרוניקס וגב ים לא חזינו בהנפקות בולטות אחרות, כאשר מנגד רשמה חברת נץ בונדס כשלון בניסיונה להנפיק אג"ח.

 

הכותבים הם מנהל ההשקעות הבכיר ואנליסט באדמונד דה רוטשילד שרותי השקעות בע"מ ("החברה"), העוסקת בניהול השקעות ובשיווק השקעות. אין באמור משום הצעה, המלצה ו/או שידול לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ני"ע כלשהם. הכותב, החברה ו/או חברות קשורות שלה, ו/או קרנות נאמנות שבניהולן, עובדיהן,נושאי משרה, בעלי שליטה בהם, עשויים להחזיק לרכוש ו/או למכור ני"ע המתוארים בכתבה ו/או שיש להם זיקה אחרת לני"ע, כולם או חלקם, אחרי, במהלך או לפני פרסום הכתבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בת"א
צילום: דנה קופל
מומלצים