שתף קטע נבחר

דיפלומטים: יוזמה אירופית חדשה לתהליך השלום

על רקע הקיפאון המדיני, דורשות בריטניה, צרפת וגרמניה מהאו"ם ומהאיחוד האירופי לגבש יוזמת שלום חדשה שתוביל להקמת מדינה פלסטינית - כך מסרו דיפלומטים באו"ם

בישראל חוששים מיוזמת שלום אמריקנית, והנה האירופים מרימים ראש: דיפלומטים באו"ם מסרו הלילה (שבת) לסוכנות הידיעות AP כי בריטניה, גרמניה וצרפת - שלושתן חברות במועצת הביטחון של האו"ם - פועלות לקדם יוזמה של האו"ם והאיחוד האירופי להסדר קבע, שבמסגרתו תוקם מדינה פלסטינית.

 

 

האירופים ניסו בעבר להצטרף למאמצי התיווך בין ישראל לפלסטינים, אך נדחקו הצדה

בגלל התנגדות ישראל וארה"ב. עכשיו מנסה השלישייה האירופית ללחוץ על מזכ"ל האו"ם באן קי-מון ועל האיחוד האירופי להציע נוסח להסכם שיוצג לראשונה בישיבת הקוורטט למזרח התיכון (ארה"ב, רוסיה, האיחוד האירופי והאו"ם) שתתקיים בעוד שבועיים. הנוסח אמור להציג את הבסיס לחידוש השיחות הישירות בחסות הרביעייה.

 

ישראל התנגדה עד כה לתיווך בחסות אירופה, רוסיה והאו"ם. ארה"ב נמנעה מהצגת עמדה אמריקנית והיא מנסה נואשות למצוא נקודות הסכמה במסגרת פגישות מקבילות שמוביל דניס רוס עם ישראל והפלסטינים.

 

מועצת הביטחון הצביעה ב-18 בפברואר על הצעת החלטה לגנות את ישראל על הבנייה בהתנחלויות.

בריטניה, צרפת וגרמניה היו בין התומכות, ורק וטו אמריקני מנע את אישור ההצעה.

 

השיחות הישירות בין ישראל לפלסטינים חודשו בוושינגטון בספטמבר, אך הופסקו כעבור זמן קצר בעקבות חידוש הבנייה בהתנחלויות. הפלסטינים סירבו עד כה להצעות לחדש את המשא ומתן והם מנסים להשיג הסכמה בינלאומית על הקמת מדינה פלסטינית, לקראת העלאת הנושא להצבעה בכינוס העצרת הכללית בספטמבר.

 

ארה"ב מתנגדת למהלך חד-צדדי כזה, וטוענת שכל פתרון חייב להתקבל בשיחות ישירות בין הצדדים. מקור דיפלומטי אמר כי סביר להניח שוושינגטון לעולם לא תקבל הכרזה חד-צדדית של הפלסטינים על הקמת מדינה, ולכן החליטו בריטניה, צרפת וגרמניה לנקוט יוזמה שאמורה להוביל לחידוש השיחות הישירות ובסופו של דבר להקמת מדינה פלסטינית.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו ואבו מאזן. יש תקווה?
צילום: AP
מומלצים