שתף קטע נבחר

ארוחה מאזנת: פסטה פלוס עוף

בחוץ האביב פורח, ובפנים הבית מלא בחולים. מיכל וקסמן נכנסה למטבח עם רצון להכין משהו מאוזן שיגרש את החיידקים אבל לא ידרוש יותר מדי מאמץ. התוצאה: שתי פסטות עם עוף

השבוע עבר בסימן חיידקים, דלקת גרון ואנטיביוטיקה בצבעי ורוד ולבן לכולם, כאבי בטן וחוסר תיאבון כללי ואפילו דלקת עיניים קשה לסאלוקית. חוסר ההתאמה בין הקיץ שבחוץ למחלות שבפנים היה בלתי נתפס. הגינה פורחת במרבדים סגולים של מרווה, רוזמרין ולבנדר ומפיצה בישום עז של פרחי הדרים קטנים ועוצמתיים.

 

אין ספק שהאביב כבר כאן. לעיתים נדמה אפילו שוויתר על מקומו הקוסמי לטובת פאסט פורוורד ישירות אל הקיץ. ואז - כשהלב פועם פעימות אביביות ומזרים גלים של יצירתיות מעוררת בוורידים, כשהבלרינות תופסות את מקומן של המגפיים והלאק חוזר לככב בקצות האצבעות - דווקא אז מתקדרים השמיים וגשם זלעפות נוחת בלי שום התראה מוקדמת. בלאגן בלב, חוסר שקט בנשמה. קריאה דחופה לאיזון - פנימי וחיצוני. גירוש לאלתר של החיידקים ושרידי החורף. הבראת הגוף והנפש לקראת ימים שטופי שמש ופריחה.

 

כידוע, גם איזון, כמו רוב הדברים האחרים בחיים, ראוי שיתחיל במטבח. פסטה עם בשר. פחמימות עם חלבונים. נגיעות של צבע ושלג של פרמזן. בלי הרבה יומרות, בלי הרבה מאמץ. הכי טעים הכי מתאים לאיזון הגוף ומצב הרוח. לכו על זה.

 

פסטה פנה עם עוף ופלפלים

המרכיבים (ל-2 מנות):

250 גרם חזה עוף (בעובי רגיל, לא לשניצל) או פילה עוף חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

למרינדה (לא חובה):

2 כפות יין לבן יבש

1/4 כוס שמן זית

2 שיני שום חצויות

עלים מענף רוזמרין

קורט פלפל שחור גרוס טרי

פלפל צ'ילי יבש שבור לחתיכות

לפסטה:

חזה העוף שהושרה במרינדה (או לא)

250 גרם פסטה פנה (או פסטה קצרה אחרת)

2 פלפלים אדומים, מנוקים מגרעינים וחתוכים לרצועות

2 פלפלים צהובים, מנוקים מגרעינים וחתוכים לרצועות

1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)

2 שיני שום פרוסות דק

עלים מענף של רוזמרין

3 כפות שמן זית

3 כפות יין לבן יבש

קורט מלח גס

קורט פלפל שחור גרוס טרי

פרמזן מגורר להגשה


בדרך למנה צבעונית (צילום: מיכל וקסמן) 

 

אופן ההכנה: 

  1. אם רוצים להשקיע, מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את קוביות העוף למשך כמה שעות ואפילו לילה במקרר. אם אין זמן אפשר לוותר ולהשתמש בעוף כמו שהוא, ללא השריה.
  2. מרתיחים סיר גדול עם מים, ממליחים בנדיבות במלח גס ומבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
  3. מחממים שמן זית במחבת כבדה ורחבה על אש גדולה. מוסיפים את פרוסות הפלפלים המתוקים והחריף. מטגנים תוך כדי ערבוב. מוסיפים פרוסות שום ורוזמרין. מטגנים עד שהפלפלים מקבלים צבעים זרחניים ומודגשים ומתחילים להתרכך, מבלי שישחימו. מוציאים את פרוסות הפלפלים והשום לצלחת.
  4. מסננים את קוביות העוף מהמרינדה וזורקים למחבת בשכבה אחת. מניחים לעוף להיצלות ולהיסגר מצד אחד ורק אז הופכים את הקוביות וצולים גם מהצד השני, עד שהעוף שחום וצלוי היטב.
  5. מוסיפים מלח, פלפל שחור ויין לבן. מוסיפים את הפלפלים ומערבבים.
  6. מוסיפים את הפסטה המבושלת, שסוננה ממי הבישול ומערבבים עם העוף והפלפלים לספיגת טעמים.
  7. מחלקים לצלחות הגשה, מגררים מעל פרמזן בכמות נדיבה ומגישים מייד.


פסטה, עוף ופלפלים (צילום: מיכל וקסמן) 

 

ספגטי עם כבד עוף, רוקט וסילאן

המרכיבים (ל-2 מנות):

250 גרם ספגטי

500 גרם כבד עוף טרי, נקי מגידים ומופרד לאונות

1 צרור קטן של עלי רוקט או ארוגולה, בלי הגבעולים החשופים

3 בצלים ירוקים פרוסים דק

קורט מלח גס

קורט פלפל שחור גרוס טרי

1 כף סילאן תמרים (עדיף אורגני)

1 כף שמן זית

2 כפות מי בישול של הפסטה


רגע לפני שהספגטי מצטרף (צילום: מיכל וקסמן) 

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול מרתיחים מים, ממליחים בנדיבות ומבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
  2. מחממים מחבת טפלון גדולה ללא שמן. מניחים את אונות הכבד במחבת החם בשכבה אחת. מניחים לכבדים להיצלות ולהשחים. הופכים אותם וצולים גם מהצד השני. הכבדים צריכים להיות שחומים מבחוץ אבל ורודים מאוד מבפנים.
  3. מוסיפים שמן זית, סילאן ומי בישול מהפסטה. מערבבים היטב עד שהסילאן מצפה את כל הכבדים.
  4. מוסיפים בצל ירוק ופסטה שסוננה ממי הבישול ומערבבים מהר ובעוצמה, עד שכל הפסטה מכוסה בסילאן ובמיצי הכבדים. מורידים מהאש.
  5. מערבבים פנימה את עלי הרוקט בשלמותם. מחלקים לצלחות ומגישים חם.


ספגטי עם כבד עוף, רוקט וסילאן (צילום: מיכל וקסמן) 

 

  • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים" 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכבדים מיטגנים
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים