שתף קטע נבחר

בריטניה מגנה את חוק הנכבה: מפלה ולא סובלני

בדו"ח שפרסם משרד החוץ בלונדון נכתב כי הממלכה מודאגת "מהאווירה המתפשטת של חוסר סובלנות בחברה הישראלית", כפי שזו באה לידי ביטוי בחוקי הכנסת שאושרו לאחרונה

בריטניה מגנה את חוק הנכבה ומצב זכויות האדם בישראל: משרד החוץ הבריטי מביע "דאגה מחוסר הסובלנות" בחברה הישראלית, במיוחד נוכח אישור הצעות החוק השנויות במחלוקת, כגון "חוק הנכבה" ו"חוק החרם". בלונדון מודאגים גם מהפגיעה בזכויות הבדואים וזכויות הילדים במזרח ירושלים.

 

 

בדו"ח שפרסם היום (ה') שר החוץ של בריטניה, ויליאם הייג, נכתב כי בריטניה "מודאגת מהאווירה המתפשטת של חוסר-סובלנות בחברה הישראלית, ובמיוחד מאישורן של הצעות חוק בכנסת המפלות מיעוטים ופעילי זכויות אדם". הדו"ח מסכם את הרבעון הראשון של שנת 2011 מבחינת זכויות אדם ודמוקרטיה בעולם. הייג גינה את החוקים וקרא לממשלת ישראל "לעשות יותר ולדבר בגנות אותן הצעות מפלות".

 

בחלק בדו"ח המתייחס לחוק הנכבה נכתב כי מטרתו "להסיר מימון ממשלתי מארגונים ללא מטרות רווח המשתתפים באירועים המציינים את יום העצמאות הישראלי כיום אבל". חוק החרם, לפי הדו"ח, נועד "להטיל קנסות על אזרחים ישראלים אשר לוקחים חלק או מעודדים חרמות כנגד ישראל, כולל ההתנחלויות".


הבריטים מאוכזבים, אל-עראקיב נהרס כבר 21 פעמים (צילום: הרצל יוסף)

 

הבריטים הביעו דאגה גם ממצב הכפרים הבלתי מוכרים של הבדואים בנגב. "אנחנו עדיין מאוכזבים מהמשך הריסות בתים וכפרים בנגב, ומפצירים בממשלת ישראל למצוא פתרון ולהגיע לפשרה הוגנת". הם הביעו חשש "מיוחד" בנוגע לכפר אל-עראקיב "אשר נהרס כבר 21 פעמים, 9 מתוכן בשנה האחרונה". עם זאת, הביעו הבריטים הערכה "לגידול בפיתוח יחידות דיור חדשות, תשתיות ביוב, רשתות תחבורה, רפורמות בתחום ביטחון פנים ופיתוחים חקלאיים באזורים ערביים".

 

גם באשר למצב זכויות האדם בשכונת סילוואן שבמזרח ירושלים הביעו הבריטים דאגה. "ילדים בסילוואן נעצרים ונחקרים על-ידי הרשויות הישראליות כמעט על בסיס שבועי", נאמר בדו"ח. הוא מצטט ארגונים לזכויות אדם הטוענים כי הילדים,

רבים מהם מתחת לגיל 12, נלקחים מביתם באישון ליל כשהם אזוקים ועיניהם מכוסות, זאת בעוון זריקת אבנים. לפי הדו"ח, מאז תחילת השנה נלקחו לחקירה מעל ל-80 ילדים פלסטינים, אשר רבים מהם טענו כי התעללו בהם במהלך החקירה, שנעשתה ללא השגחת הוריהם.

 

"הממלכה המאוחדת תומכת בעבודתו של 'הארגון הבינלאומי להגנה על זכויות הילד', בקידום ובהגנה על זכויות הילד ובהקטנת השפעת הסכסוך הישראלי-פלסטיני על זכויות הילד באופן ישיר או עקיף", נכתב בדו"ח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגנה את חוקי הכנסת. הייג
צילום: AFP
אכזבה מהמשך ההריסה. אל-עראקיב
צילום: רויטרס
מומלצים