שתף קטע נבחר

מעקב: השכנים עדיין גונבים מים - ואין מי שינתק

אלעד כהן מחנות הפרחים בת"א כבר לא יודע איך להפסיק את גניבת המים בידי שכניו. המשטרה חוקרת, אך מסרבת לנתק את החיבור הפיראטי. חברת מי אביבים טוענת: מה שקורה עם הצנרת הפרטית של הדיירים אינו באחריותנו. מה עליו לעשות?

פרשת גניבת המים מחנות הפרחים בתל אביב ממאנת להסתיים, בעוד שתקוותיו של בעל החנות מתנפצות על חומת הבירוקרטיה הישראלית: אלעד כהן, מנהל ברשת חנויות הפרחים, שפנה אלינו בטענה כי השכנים בבניין התחברו למונה המים שלו, מתמודד כבר מספר שבועות עם אזלת ידן של הרשויות - שפשוט אינן עושות דבר.

 

 

האמת היא שאני ממש כועס. אתם צריכים להבין שאנחנו העיתונאים מונעים מאגו אדיר ש"הנה הנה התערבנו והכל הסתדר". ערוץ הצרכנות בו אתם גולשים עסוק מסביב לשעון בטיפול ועזרה לצרכנים רבים, על מנת להגיע לפתרון מהיר ויעיל. אלא שהפעם חברת "מי אביבים" ומשטרת ישראל "שברו את הכלים" והם מצפצפים על הצרכן ועל התקשורת, כאילו אומרים שניתן להתעלל בציבור כמה שרק רוצים ודבר לא ייעשה בנדון.

 

 

נפתח בתיאור השתלשלות העניינים: לפני כשלושה שבועות פנה אלי כהן וסיפר לי כי בחנות הממוקמת בצפון תל אביב קפצה צריכת המים באלפי אחוזים. בדיקה מהירה העלתה כי דיירי הבניין התחברו אל מונה המים של החנות האומללה והם ממש כמו טפילים ניזונים בהנאה מהנוזל היקר על חשבונו.

 

עבר חודש ולאחר פניות רבות למשטרת ישראל מסר לי עוזר הדוברת של משטרת מחוז תל אביב, משה כץ: "המשטרה תבצע חקירה, עליך להבין שאנו לא עוסקים בניתוקי מים אלא עוסקים בהבאה לדין את אלה שביצעו את העבירה, שהיא אגב פלילית לכל דבר".

 

אבל תגובתה של חברת מי אביבים מקוממת עוד יותר: "מה שקרה הבוקר עולה על כל דמיון", מספר כהן, "המכתב הרשמי האחרון שהגיע מחברת מי אביבים נראה ממש כאילו מתיחה של 1 באפריל". וכך כותבת החברה : "עלינו להודיעך כי לא ניתן לפרק את מד המים מאחר שהמקום מאוכלס וקיימת צריכת מים רצופה". נו? הרי ברור שיש צריכת מים רצופה! הרי על זה בדיוק התריע האיש, ומה ציפיתם למצוא?.

 

"מה שהכי מקומם בכל הסיפור זו העובדה שמי שפעל הכי מהר היו השכנים שהתחברו לי למים, ובנו גדר כדי להקשות על להגיע למקום החיבור הפיראטי", נאנח כהן, "האמת שאני אובד עצות ואין לי מושג מה לעשות".

 

כמו בחידה, שבה אתם מגיבים בצורה מקורית גם הפעם אני מפרסם כאן רעיונות מקוריים שלכם לפתרון הבעיה. מערכת ynet מתנגדת בתוקף לכל הרעיונות של הגולשים אבל מתרשמת מהיצירתיות. להלן מדגם חלקי של טוקבקים ששלחתם לידיעה הקודמת:

 

זה מה שאני הייתי עושה: 1) קונה פח סולר. 2) קונה משאבת מים  3) מגיע בלילה, מנתק את החיבורים הפירטיים מהצינור שלי ונותן למים להתרוקן. 4) מחבר את המשאבה לצינורות של השכנים ומתחיל למלא את הצנרת שלהם בסולר. 5) מנתק את כל החיבורים וחותך להם כל פיסת צינור גלויה. כמאה אלף שקל עלות החלפת צנרת+דוד שמש/חשמל+מכונת כביסה+מדיח כלים. הריח לא יעזוב את הבית שלהם חודשים. לא יוכלו לתבוע אותי כיוון שאין כל הוכחה שזה אני. (עצבני)

 

לטיפוסים כאלה מגיע טיפול, הכנס להם לצנרת עם מזרק צבע חזק אדום שיבינו שהמשחק נגמר.לא יעזור מי ביוב . (יקי)

 

פשוט תעביר את החיבורים הפיראטיים לפני המונה (רפי תל אביב)

 

לחכמולוגים כאלה הייתי תורם צבע מאכל למים מעניין איך הם היו נראים אחרי מקלחת (הצבעי)

 

חשוב לציין כי כהן החליט לנהוג על פי חוק, ולא לפעול על דעת עצמו. אנו לא ננוח עד שהסיפור המתסכל הזה יגיע לסיומו. אבל באמת, מה אתם הייתם עושים? ספרו לנו, אולי מכם תצמח הישועה.

 

מחברת מי אביבים נמסר היום בתגובה: "מערכת המים הפרטית הינה באחריות בעלי הנכסים. חברת המים התקינה מדי מים בהתאם לדרישות המחזיקים ואחראית על קריאתם.

 

"מכיוון שממד המים הנ"ל נרשמת צריכת מים, כולל חנות הפרחים, אין באפשרות החברה לספק מים ללא מדידה. מה שקורה עם הצנרת הפרטית של הדיירים ובינם לבין עצמם אינו באחריות מי אביבים ואסור למי אביבים להתערב בכך".

 

לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה וצרכנות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
המונה ממשיך לרוץ
צילום: רותם מלנקי, רותם פלדנר
השכנים הקימו גדר
צילום: רותם מלנקי, רותם פלדנר
מומלצים