שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

ריח של גשם: עוגת תפוזים ושקדים

הגשם חזר עם בוא האביב ואין דרך מושלמת מלחגוג את הממטרים שיורדים עם עוגת תפוזים ריחנית. נטלי לוין לוקחת עוגה מוכרת, מערבבת וקצת משנה ומוציאה תחת ידיה מתכון נפלא לעוגה שתמיד כיף לאכול

עוגות תפוזים הן פופולריות להפליא אצלנו בעונת החורף. בכל פעם שמתחשק לי לאפות משהו זריז ומשמח אני קונה כמה תפוזים, ומכינה עוגה כזו או אחרת, תוך אלתור בתוספות ובסגנון; לפעמים יום-יומית, לפעמים מיוחדת, לפעמים חמצמצה ולעיתים מתוקה-מתוקה.

 

אם יש לכם תפוזים, מה תכינו? ספרו לנו בעמוד שלנו בפייסבוק

 

אחת מהעוגות אותן יוצא לי להכין די הרבה היא עוגת התפוזים המפורסמת של ארומה, שאכן יוצאת נהדרת. במהלך אחת הפעמים בהן הכנתי אותה גיליתי כי נגמר לי הקוקוס וגם הסולת כבר בדרכה להיגמר, ובסופו של דבר זה הוביל ליצירתה של העוגה הבאה. את הקוקוס המרתי בשקדים טחונים, שהעניקו מרקם קליל, כמעט מתפורר, לעוגה, וציפוי קצפת קליל ופלח תפוז הפכו את העוגה מ"סתם" עוגה בחושה לקצת יותר מיוחדת וטעימה.

 

כדי להפוך אותה לעוד יותר מעניינת, הוספתי לסירופ גם מי פריחת הדרים, שמוסיפים טעם וריח מופלאים לעוגה. מי פריחת הדרים (נקראים גם מי זאהר) אפשר להשיג בכל חנות תבלינים ולעיתים גם בסופרים הגדולים. שימו לב שאתם קונים מי פריחת הדרים ולא מי ורדים (שגם הם מצוינים, אך לא לעוגה הזאת).

 

כמה הערות לפני שמתחילים:

  • אם לא אוהבים מי פריחת הדרים אפשר לותר, אך הם מוסיפים ניחוח נפלא לסירופ ולעוגה.
  • לעוגה קצת פחות חגיגית - אפשר לותר על הקצפת.
  • חשוב לא להתעצל ולסחוט מיץ תפוזים טרי ולא להשתמש במיץ מוכן.
  • שקדים טחונים אפשר להשיג בכל סופר במחלקת האפייה ובחנויות תבלינים גדולות.
  • אמרטו הוא ליקר שקדים מרים. אם אין לכם - אפשר להמיר ברום/ ברנדי.
  • הסולת חיונית גם היא למרקם העוגה הסופי, משום שהיא "שותה" את מירב הנוזלים, ושומרת על העוגה עסיסית ורכה מאוד.
  • את העוגה ניתן לשמור עד חמישה ימים במקרר, עטופה היטב.
  • אני אוהבת לחתוך את העוגה לריבועים מבעוד מועד, ולהגיש אותה במנות אישיות ואסתטיות.


ריח של חורף באביב (צילום: נטלי לוין)

 

עוגת תפוזים ושקדים

המרכיבים (לתבנית מלבנית בגודל 20*30):

4 ביצים

3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן

קורט מלח

כפית תמצית וניל איכותית

כף אמרטו

3/4 כוס (150 מ"ל) שמן

כוס (200 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי

גרידת תפוז מתפוז אחד גדול

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כוס (70 גרם) סולת

כוס (100 גרם) שקדים טחונים

לסירופ הדרים:

1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן

1/2 כוס (100 גרם) מים

מיץ מ-1/2 תפוז

כף מי פריחת הדרים

לקצפת:

מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

כפית תמצית וניל איכותית

פלחי תפוז לקישוט

 

אופן ההכנה:
  1. בקערה קטנה מערבבים יחד אמרטו, שמן ומיץ תפוזים.
  2. שוברים את הביצים לתוך קערת מיקסר, מוסיפים פנימה את הסוכר, המלח והווניל ומקציפים במהירות גבוהה מאוד למשך 5-6 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד. תוך כדי הקצפה במהירות בינונית, מוסיפים אל תוך תערובת הביצים את תערובת הנוזלים בזרם דק.
  3. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה-בינונית עוד כדקה, עד שכל החומרים מתערבבים היטב.
  4. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את הסולת והשקדים הטחונים, ומקפלים בעזרת מרית/ לקקן, רק עד שהתערובת אחידה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת קלות, ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 160 מעלות למשך 30-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  6. סירופ הדרים: בסיר קטן מניחים יחד סוכר, מים ומיץ תפוזים ומביאים לרתיחה.
  7. מבשלים 2-3 דקות על אש בינונית-גבוהה, עד שהסירופ מעט מצטמצם.
  8. מסירים מהאש ומוסיפים מי פריחה הדרים. מערבבים היטב.
  9. כאשר העוגה מוכנה יוצרים בה חורים בעזרת קיסם ומוזגים בנדיבות את הסירופ, עד שהוא מחלחל אל תוך העוגה.
  10. מצננים לחלוטין את העוגה הספוגה בסירופ.
  11. קצפת וניל: בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר ווניל ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  12. מעבירים את הקצפת לשק זילוף ומזלפים מעל כל פרוסת עוגה תלולית קצפת. מקשטים בפלח תפוז ומגישים.

 

  • נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט
  • לכל הכתבות של מתוק בפה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נטלי לוין
עוגת תפוזים ושקדים
צילום: נטלי לוין
מומלצים