שתף קטע נבחר

הסיוע לפסח: "עובד ולא מצליח לקנות מזון לחג"

עמותות מזון בצפת ועכו מדווחות על עלייה במספר המשפחות המתקשות להעמיד שולחן סעודת חג ראוי, ונזקקות לעזרה. כרבע מהפונים - עובדים במקצועות דלי הכנסה שנפגעו מהעלייה במחירי המזון. היתר, קשישים, עולים ומשפחות חד הוריות

פסח בפתח ומספר המשפחות המתקשות להעמיד שולחן סעודת חג ראוי רק הולך וגדל משנה לשנה: באזור הצפון, מאצבע הגליל ועד עכו, נאלצים אלפים להסתייע בארגונים וולונטריים ובעמותות פרטיות. אלא, שיכולתם של ארגונים אלה לעזור - מוגבל, ובמקרים רבים הם נאלצים לסרב לפניות כדי לטפל במקרים חמורים יותר.

  

הרב זאב קרומבי, מנהל "בית התבשיל" בצפת הסביר ל-ynet כי "המצב הכלכלי משפיע רבות לא רק על אותן המשפחות הנזקקות אלא גם על הארגונים, שמתקשים לגייס משאבים למימון פעילותן השוטפת ועל אחת כמה וכמה בתקופת החגים.

 אנחנו מחלקים 300 ארוחות ביום, 200 מהן לשני בתי תמחוי בשכונת כנען ובעיר העתיקה. 100 ארוחות נוספות מחולקות לקשישים וחולים שאינם יכולים לצאת מבתיהם".

 

קרומבי הוסיף כי השנה חולקו קרטוני "קמחא דפסחא" גדולים, בניסיון לסייע למשפחות לעבור לא רק את ימי החג אלא גם את ימי חול המועד עם חיוך על השפתיים. "לצערי הסיוע מהמדינה נמוך. אנחנו עובדים סביב השעון על מנת לעמוד במשימה החשובה, כדי לאפשר לכולם לשבת סביב שולחן חג מכובד ככל האפשר".

 

גם בעכו פועלת העירייה בסיוע עמותות כדי לסייע לנזקקים להיערך לחג, וגם שם נרשמת עלייה במספר הפונים לסיוע. "חילקנו כבר 1,000 ארגזי חג בשני מוקדים בעיר ואנו נערכים לארוחת ליל סדר גדולה ב'בית היימן', בה ישתתפו יותר מ-100 סועדים", אמר שמעון דיין רכז ארגון "תרבות תורנית" בעכו. "לצערי התמונה כואבת. כרבע מהפונים אלינו עובדים במקצועות שבהם המשכורת פשוט לא מאפשרת לרכוש מזון לחג. רבע אחר הם קשישים ויש גם עולים ומשפחות חד הוריות רבות. יש מקרים שבהם אנו נאלצים לדחות את הבקשה ולהפנות את המשאבים עבור אלו שנמצאים במצב הקשה ביותר".

 

דניאל, תושב הגליל המערבי בן 37 ואב לארבעה, עובד ומרוויח שכר מינימום. גם אשתו עובדת בחצי משרה אך הם אינם יכולים להעמיד שולחן ראוי לליל הסדר. "אני רוצה לתת לילדיי את הכל אבל בחג הזה הרגשתי שאני חייב לפנות לעזרה, אחרת אצטרך למנוע מהם דברים בסיסיים. זה עצוב שמדינת ישראל מדברת על העלאת שכר מינימום וצמצום אבטלה, אבל לא לוקחת לידיה את ניהול חלוקת המזון למשפחות מעוטות יכולת. לדעתי המצב רק יילך ויחמיר ואת זה לא מבינים בממשלה".

 

דוד, בן 60 ואב לחמישה, הוסיף: "אשתי חולה, הכסף של המדינה הוא טיפה בים והולך כולו לתרופות. אני מעדיף לבוא ולקחת מזון מאשר לגנוב או לשלוח את הילדים שלי לחפש בפחי אשפה. זה עצוב, אבל חייבים להתמודד ולהאמין שיגיעו ימים טובים יותר".

 

"לא צריך להתבייש ולבקש עזרה. יש לי שני ילדים קטנים שרוצים לגדול כמו שאר חבריהם", סיפרה דנה, אם חד הורית בת 29 המתגוררת בגליל העליון. "אני עובדת, משלמת מסים, אבל מבינה שעליית המחירים בארץ פוגעת במשפחות רבות ובהן המשפחה שלי. אני מקווה שבחג הבא נשמע על פחות משפחות נזקקות ועל יותר הבנה מצד המדינה למצוקות בשכבות החלשות ובשכבות הביניים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עובדים מסביב לשעון
באדיבות פתחון לב
באדיבות עמותת פתחון לב
יותר ויותר נזקקים מדי שנה
באדיבות עמותת פתחון לב
מומלצים