שתף קטע נבחר

משרד החוץ ממסד הבאת פועלים תאילנדים לארץ

ממשלת תאילנד, ארגון ההגירה של האו"ם ומשרד החוץ הישראלי חתמו על הסכם שיאפשר גיוס מסודר של עובדים תאילנדים לחקלאות. המטרה: התמודדות עם סכומי העתק שהעובדים נאלצים לשלם לקבלנים עם הגיעם לארץ. בישראל מקווים שהמיזם יסלול דרך להסכמים דומים עם מדינות נוספות

הסכם מהפכני אשר מהותו הגנה על העובדים מפני עושק של קבלנים נחתם לאחרונה בין שגרירות ישראל בתאילנד, הממשלה המקומית וארגון ההגירה הבינלאומי של האו"ם (IOM) שמרכזו בז'נבה - כך נודע ל-ynet.

 

 

כבר בחודש הקרוב תמריא לבירת תאילנד בנגקוק משלחת מהארץ ומארגון האו"ם, על מנת לגבש דרכי פעולה ליישום ההסכם החדשני.

 

ההסכם נועד לעקוף בעיה איתה מתמודדים העובדים הזרים בתחום החקלאות בארץ, אשר נדרשים לעתים לשלם סכומי עתק לקבלנים כדי לקבל אישור העסקה בישראל. מספר העובדים התאילנדים בישראל הוא קבוע, ועומד על כ-28 אלף איש, כאשר מדי שנה ישנה תחלופה של כ-5,000 עובדים.

 

יצחק שוהם, שגריר ישראל בתאילנד, סיפר ל-ynet כי תהליך הקידום של היוזמה המדוברת החל כבר לפני 4 שנים, ובחודש שעבר קיבל אור ירוק אחרי שכל הצדדים חתמו על ההסכם.

 

"ממשלת ישראל קבעה בזמנו תקרת תשלום של 1,000 דולר שניתן לחברות כוח אדם לגבות מהעובדים בשביל גיוסם", אמר שוהם. "עם הזמן, התחילו להגיע ידיעות על גביות בלתי חוקיות של תשלומים מהעובדים, לעתים בסכומים של כעשרת אלפים דולר, והחלטנו לנסות לעשות בזה סדר. הרעיון הוא לעקוף את חברות כוח האדם, על ידי כך שה-IOM יעסוק בגיוס העובדים פה בתאילנד, וכך ינסה למנוע תשלומים מוגזמים שהם נאלצים לשלם כעת".

 

בישראל מקווים כי הפרויקט יתחיל לפעול כבר בזמן הקרוב, ויעגן את זכויותיהם של העובדים הזרים בישראל. אם אכן יוכתר המיזם כהצלחה, המדינה תחתור לחתימת הסכמים דומים גם עם ארצות נוספות מהם מגיעים ארצה עובדים זרים. "אנחנו בהחלט מקווים שזה יעבוד, ויהווה דגם להמשך", אמר שגריר ישראל בתאילנד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'ו קוט
עובדים תאילנדים בחקלאות (אילוסטרציה)
צילום: ג'ו קוט
מומלצים