שתף קטע נבחר

הפרוטוקולים של קצב: א' אמרה שהוא שולח ידיים

רגע לפני שהנשיא לשעבר נכנס לכלא, הותר לפרסם פרוטוקולים מהמשפט שבו הורשע באונס. גרפולוג שייעץ ל-א' ממשרד התיירות העיד: "היא סיפרה שמערכת היחסים שלה עם קצב בעייתית. כשהיא סיפרה על שליחת הידיים, היא הייתה מאוד נסערת"

בית המשפט המחוזי בתל-אביב התיר הבוקר (יום ה') לפרסם את העדויות בפרשת התביעה במשפטו של נשיא המדינה לשעבר משה קצב. באחד הדיונים, העיד שאול הללי, גרפולוג ש-א' ממשרד התיירות הגיעה אליו לייעוץ. לדבריו, ייעץ לה בענייני הכוונה מקצועית ומערכות יחסים.

 

  • מי עמד בין אנשי קצב לעבריינים? עדות סגלוביץ'
  • א' סיפרה למקורבה: "קצב ממש אנס אותי"
  • הנהג של גילה: "קצב חיבק ולחץ את ל' גוף לגוף"
  • כל העדכונים - גם בעמוד הפייסבוק של ynet

     

    בשלב כלשהו, גלשו השיחות גם למשה קצב. "בעניין מר קצב", סיפר הללי בעדותו, "היא אמרה לי שהיא עובדת במשרד והיא מאוד אוהבת את העבודה, והיא אמרה לי באיזשהו שלב, שמערכת היחסים שלה עם קצב בעייתית, ואז היא סיפרה לי מספר דברים".

     

    עורך הדין שאל אותו, "מה היא סיפרה לך?", והוא השיב: "היא סיפרה שמר קצב שולח ידיים ארוכות". עורך הדין התעקש: "שולח ידיים ארוכות זה ביטוי שהיא השתמשה בו, או שזה משהו שאתה...?". הללי השיב: "זה שימוש מדויק שלה, והיא אמרה שהיא דחפה אותו, דוחפת אותו, במשפט הזה".


    קצב בבית המשפט. שליחת ידיים הייתה דבר שבשגרה (צילום: ירון ברנר)

     

    הללי סיפר כי א' הייתה נסערת מאוד. "כשהיא סיפרה לי על האירוע של שליחת ידיים, היא הייתה מאוד, מאוד נסערת". לדבריו, הוא ייעץ לה "לומר לו בתקיפות, שעד כאן, שמערכת היחסים שלה איתו, תהיה בנושא עבודה בלבד, שתאמר לו בתקיפות שהיא לא מוכנה להתנהגות הזו".

     

    הוא הוסיף וסיפר, כי א' הציעה פגישה בינו לבינה לבין קצב, בזמן שכיהן כשר התיירות. "הגעתי לפגישה ונדמה לי שבדקות הראשונות ישבתי עם מר קצב לבד, שוחחנו בנעימות, האווירה הייתה טובה, מצוינת, רק לאחר מכן נכנסה א' ממשרד התיירות ושוחחתי עם מר קצב על מערכת היחסים שנסבה, רק בתחום של מערכות יחסי עבודה".

     

    הללי הוסיף כי קצב סיפר לו שהוא "מרוצה ממנה והיא מזכירה טובה, ושהוא ידאג לשפר את מערכת היחסים בינה לבין המזכירות, בינה לבינו, ושהם ימשיכו לעבוד בשיתוף פעולה". לדבריו, הוא ייעץ ל-א' בנושא של גישה, "כיצד מר קצב יכול לפנות אליה, כיצד לדבר איתה ואיך לתת לה תחושה טובה כמזכירה... כי היא ביקשה שהוא יהיה נעים כלפיה ובמערכת היחסים בתוך המשרד, שתהיה אווירה נעימה יותר".

     

    אבי המתלוננת: "היא לא ידעה איך לצאת מזה"

    מעדויות נוספות בפרשה עולה כי "שליחת ידיים" הייתה דבר שבשגרה בלשכותיו של קצב. אביה של ה', אחת המתלוננות נגד קצב שנמצא כי הטריד אותה מינית וביצע בה מעשה מגונה, סיפר כי יום אחד בתו ביקשה להתייעץ איתו וסיפרה לו כי היא נתקלת במסגרת עבודתה בבית הנשיא בשליחות ידיים וברמזים מילוליים לכך שהנשיא מעוניין כי הקשר איתה ימשיך גם מעבר לשעות העבודה.

     

    האב סיפר כי "היא אמרה שהנשיא מעיר לה הערות מילוליות ושולח אליה ידיים והיא שואלת אותי: 'תגיד לי מה לעשות'". הוא חידד ואמר כי היה ברור לו שקצב רוצה איתה קשר אינטימי. עוד אמר: "לא היה לי שום ספק שהיא היתה מאוד נסערת והיא לא ידעה איך לצאת מזה והיתה מבולבלת. אני התרשמתי שהיא היתה מאוד נסערת".

     

    בחקירתו הנגדית אמר האב לפרקליטו של קצב, עו"ד ציון אמיר: "אם הבת שלך היתה באה ואומרת לך שמישהו שולח ידיים ומדבר בצורה כזו ושולח רמזים ברורים, אז אולי אתה בתור אבא יותר טוב היית חוקר אותה, אבל אני זה מה שעשיתי. הבנתי אותה טוב מאוד וגם אתה היית מבין אותה, תאמין לי שהייתי מבין אותה".

     

    "א' רצתה להמשיך לעבוד, השר לא"

    עו"ד אליהו בן-טובים, בעל משרד עורכי דין ולשעבר בכיר בפרקליטות המדינה, סיפר כי א' ממשרד התיירות פנתה אליו לאחר שנודע לה כי היא עומדת בפני פיטורין. "היא אמרה לי שהיא הייתה מעוניינת להמשיך לעבוד, כך התרשמתי ממנה, אבל השר לא היה מעוניין בכך", ציין.

     

     

    לדברי עו"ד בן-טובים לאחר שהסביר לא' כי תפקידה מוגדר משרת אמון, והשר רשאי להביא את עבודתה לידי סיום מבלי לעמוד בפני ביקורת שיפוטית רבה, "היא אמרה לי שהשר הטריד אותה מינית ושהיא בתחושה שבגלל שהיא לא נעתרת לו, אז לכן עבודתה באה לידי סיום".

     

    "אמרתי לה 'תראי, אם יש לך תלונה בעניין הזה, אני חושב שאת צריכה להגיש אותה למשטרה, אני לא מטפל בסוג כזה של עניינים, אני יכול לטפל בנושא של הזכויות שלך עקב סיום העבודה, אבל לא בטענה הזאת שלך'".

     

    "עד כמה שזכור לי, היא לקחה פסק זמן של שבוע, ואחרי זה חזרה אלי שוב, ואמרה 'אם זאת חוות דעתך המשפטית, אני מבקשת שאתה תנקוט בצעדים להבטחת זכויותיי ותהיה בקשר עם המשרד, בכדי שאני אצא בצורה המיטבית". בן-טובים העיד כי לאחר מכן פנה למנכ"ל משרד התיירות, שבתאי ישי, והגיע עמו להסכם שהסדיר את תנאי פיטוריה. "בכך נגמר טיפולי בעניין", אמר.

     

    כשנשאל על ידי התובעים מדוע לא ירד לעומקן של הטענות העלתה א', הסביר כי אינו מטפל בתיקים מהסוג הזה. "אמרתי לה 'תראי, אם את הולכת ומתלוננת, תביאי בחשבון את ההשלכות שיש לכך. אני הדגשתי לה את זה אפילו, אבל לא רציתי לשמוע... לא חשבתי שבאותו שלב זה נכון ולא חשבתי שאני צריך לגרור אותה במה שהיא לא רוצה להגיד".

     

    לדברי עו"ד בן-טובים, "היא לא פירטה לי, לא נכנסנו לפרטים בעניין הזה, ויכול להיות שאני נתתי לה גם את ההרגשה שאני לא רוצה לשמוע". בהמשך ציין: "התחושה שלי הייתה שהוא הפעיל עליה לחץ כאיש מרות, בכדי שהיא תתרצה לו. זאת אומרת שזה לא היה איזה מן חיזור רגיל".

      

    שלשום קבע בית המשפט העליון כי קצב לא יתחיל לרצות את שבע שנות המאסר שנגזרו עליו ביום ראשון הקרוב. זאת, כיוון ששלושה ימים לאחר מכן יתקיים דיון בערעורו של הנשיא לשעבר, שהורשע בשני מעשי אונס, במעשים מגונים ובהטרדה מינית. קצב ערער על עצם ההרשעה וביקש לעכב את ביצוע גזר הדין.

     

    בפנייתם לבית המשפט העליון כתבו פרליטיו של קצב - עורכי הדין ציון אמיר, אביגדור פלדמן, אבי לביא ומיקי חובה - כי "יש לתת משקל ממשי למעמדו של קצב, שכיהן כנשיא המדינה ונציגה הרשמי של ישראל בארץ ובעולם. ראוי שפרשה זו תסתיים כאשר קצב משוחרר ולא מובא באזיקים לבית המשפט העליון מבית הסוהר".

     

    Read this article in English

     


  •  

    השתתף בהכנת הידיעה אביעד גליקמן
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים