שתף קטע נבחר
צילום: index open

שבלולי שוקולד: פסטה קונכיות במילוי פרלינים

מי אמר שפסטה צריכה לבוא עם רוטב מלוח ובתור ארוחה חמה? אלומה בליליוס חיפשה קינוח מתוק שאפשר להכין בכמה דקות ומצאה אותו בדמות פסטה קונכיות שמולאו בקרם שוקולד פרלין

מי לא מכיר בסביבתו הקרובה לפחות 10 אנשים שחולים על פסטה ובאותה המידה כמהים לשוקולד? כמה מהקרובים אליכם לא היו מעזים לנסות מנה חדשנית שמורכבת משתי תשוקות בבת אחת?

 

לפני כמה ימים חשבתי לי על מנת שוקולד איכותית שהיא פשוטה להכנה, מריחה נהדר, עוזרת לי לחדש ולהתחדש, ובעיקר ליצור התפעלות מקרוביי ובעיקר לעבור את אישור החך שלי - בכל זאת אני קובעת אם המנה שלי טעימה או לא (ביקורתיות היתר של טבחים לפעמים בלתי נסבלת).

 

נחזור לסיפור, אז נעמדתי לי במטבח וחשבתי על מנה שאני יכולה להכין מהר, שמזכירה לי קינוח איכותי (למשל טארטלט במילוי קרם שוקולד שאותו אפשר לאכול בדיוק בשני ביסים) אך אין את כל הבלגן של הכנת הבצק, קירורו, רידודו, אפייה עיוורת וכל הגינונים וההליכות של הגשת קינוח מסורתי זה. בזמן המחשבה צצה לי בזווית העין קופסה של פסטה קונכיות שחיכתה להיפתח לקראת חג שבועות. מיד עלה בראשי מתכון של קרם שוקולד פרלין איכותי, ובזמן שאני מחשבת לי בראש את הכמויות חומרי הגלם, הנחתי על הגז סיר עם מים לבישול הפסטה, הדלקתי את התנור ל-180 מעלות, הוצאתי תבנית פיירקס מהארון, שק השוקולד נפתח ומשם החגיגה התחילה. עוד לפני שהפסטה התבשלה, קרם השוקולד היה מוכן, התנור התחמם וכל הבית התמלא בניחוחות של שוקולד משכר.

 

אם עד עכשיו לא השתכנעתם להכין את המנה, חבל, כי את המנה הזאת לא תרצו להפסיק לאכול ובעיקר תחייכו לעצמך בגאווה שהמנה כל כך קלה להכנה, אפשר לאכול אותה בידיים בשני ביסים ואפילו ילדכם יכולים להכין זאת לבד (או בהשגחת מבוגר).

 

אז מה שאתם צריכים לקינוח הנ"ל זה: פסטה קונכיה גדולה, או בשמה המקצועי קונקיליה, מחית פרלין שניתן להשיגה בכל חנות מתמחה ובכלל רצוי שיהיה לה מקום של כבוד במדף המתוקים שלכם, ולסיום שוקולד איכותי בעל אחוזי קקאו גבוהים (לפחות 70% ומעלה) על מנת שהמנה לא תהיה מתוקה יתר על המידה (מחית הפרלין מכילה סוכר. ככל שמחית הפרלין איכותית כך אחוז הסוכר יורד והמחית טיפה יותר מרירה למשל המחית של חברת ולרונה).

 

טיפ: לא מעוניינים או לא מצאתם מחית פרלין? אתם מוזמנים להמיר את המחית בשוקולד + 2 כפות סוכר וניל.


קצר בזמן והכי טעים - פסטה ושוקולד (צילום: אריה פקר)

 

פסטה קונכייה במילוי קרם שוקולד פרלין

המרכיבים (ל-4 אנשים):

1/2 קופסה (250 גרם) פסטה קונכייה – קונקיליה

לקרם שוקולד:

150 גרם שמנת מתוקה 32% שומן

50 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו - לא פחות

100 גרם מחית פרלין

1 ביצה אורגנית/חופש

4 כפות יין פורט או יין מרסלה - לא חובה אך מומלץ , אם לא להחליף בחלב

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הפסטה. יש לבשל את הפסטה לא לפי הוראות היצרן אלה לבשל אותה עד שהיא רכה לחלוטין. במידה והפסטה נשארת טיפה קשה, האפייה תייבש אותה. ברגע שהפסטה מוכנה יש לשטוף אותה ולהניח בצד.
  2. בסיר עם ידית מרתיחים את השמנת והחמאה (עד שהחמאה נמסה לגמרי) ומורידים מהאש.
  3. מוסיפים את השוקולד ומחית הפרלין, מחכים דקה, ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. התערובת מוכנה כשהיא ללא גושים ומבריקה.
  4. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שנוצרת עיסה אחידה.
  5. מוסיפים את יין הפורט / מרסלה ומערבבים עד שהתערובת הומוגנית.
  6. בעזרת כף או שק זילוף מכניסים תערובת השוקולד לכל קונכייה.
  7. בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות אופים כ-15 דקות ומוציאים להגשה. השוקולד צריך להישאר נוזלי ומעטפת הקונכייה צריכה להיות רכה אך נוקשה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פסטה קונכייה במילוי קרם שוקולד פרלין
צילום: אריה פקר
מומלצים