שתף קטע נבחר

אסוס Transformer: הרבה יותר מהנראה לעין

זוזו הצידה, אופטימוס פריים, מגטרון ואייפד: מחשב הלוח של החדש של אסוס הוא לא רק מכשיר האנדרואיד החזק ביותר בישראל, אלא גם הופך לנטבוק בקליק אחד ומציג ביצועים מרשימים. בדקנו אותו לעומק וגילינו שלמרות הכל, הוא לא מושלם

<< PSN חזרה לפעולה, גם בישראל

 

אסוס חשפה בתערוכת CES את ליין מחשבי הלוח שלה, שתוקף בכל החזיתות: גם טאבלט ארגוני עם מעבד I5, גם לוח קטן וזול וגם מחשב שהופך מנטבוק לטאבלט – הטרנספורמר, שהושק היום בישראל. ארצנו הקטנטונת היא הרביעית בעולם בה מושק המחשב המעניין, שהיה הטאבלט הראשון בעולם שהתבסס על אנדרואיד 3. חברות ויז'ואל ורונלייט, מפיצות אסוס בישראל, חשפו אותו ביחד.

 

בדומה לרוב מתחריו האנדרואידיים, גם הוא מבוסס על אנדרואיד 3, יש לו גיגה זיכרון, מעבד טגרה 2 ומסך עשרה אינץ'. אבל לצד אלו, יש לו פונקציונליות של מחשב אמיתי. למה? בזכות שילוב בין מחשב לוח רב עוצמה ותחנת עגינה שהופכת אותו לנטבוק מן מניין. הנחנו עליו יד לסקירה מלאה וגילינו שלמרות שהוא לועס את האייפד בכמה תחומים חשובים, באחרים הוא משתווה לו, וזו בעיה. מבולבלים? התשובות בהמשך.


 

עיצוב ומבנה: מותק, אתה בא לפה הרבה?

הטרנספורמר הוא מחשב לוח מרשים למראה. הוא קצת יותר גדול ממתחרים כמו האייפד 2 והזום של מוטורולה, ורחב יותר בצדדיו. למרות גודלו, הוא שוקל רק 680 גרם, פחות מהזום. הוא גם דקיק - רק 1.2 סנטימטר בנקודה העבה ביותר שלו. יש לו מרווח גדול יחסית בין שולי המסך ודופן המכשיר, לאחיזה נוחה. המידות אולי עושות אותו ללוח קצת גדול, אבל למרות זאת גילינו שהוא נוח לעבודה ממושכת.


יש לו מסך 10.1 אינץ' ברזולוציה של 1,280 על 800 פיקסלים, בעל פאנל IPS. מאז האייפד 2, לא ראינו מסך כל כך חד ועשיר בצבע. זווית הצפיה שלו רחבה מאוד (178 מעלות), על אף שבזוויות מסוימות יש פגיעה בבהירות המסך. הוא רגיש לתאורה ישירה ומסתנוור בקלות. תראו:

 


 

המסך עשוי מזכוכית Gorilla, שעמידה למכות ולשריטות, מה שמאפשר לשאת אותו בתיק גם בלי מארז ייעודי.

 

מחשבי הלוח אמנם מאוד דומים אחד לשני, אבל הטרנספורמר הוא הכי חתיך שהגיע למערכת ערוץ המחשבים: דפנות המכשיר ושוליו עשויים מתכת בגוון ברונזה, עם חיספוס לשיפור האחיזה. גבו עשוי פלסטיק מוקשח ועליו תחריט עדין בדפוס שמזכיר כוכבים. איכות ההרכבה טובה מאוד.

 


 

עוד נקודה חיובית במכשיר היא הנדסת האנוש שלו: למעט לחצן ההפעלה, כל הכפתורים ממוקמים בדופן שמאל. לדעתם של מהנדסי אסוס, רוב המשתמשים אוחזים בטאבלט ביד שמאל ומפעילים אותו ביד ימין. הבחירה העיצובית הזו תאפשר לכם ללחוץ על כפתורי שליטה בלי להרים את היד מן המסך. המצלמה האחורית ממוקמת בצורה שלא תסתירו אותה בטעות עם האצבע – בצמוד לדופן העליונה שלו.

שורה תחתונה: דוגמן מסלול


 

ממשק: איפה ה-USB שלי?

הודות לשילוב בין מעבד חזק ומערכת הפעלה מתאימה, הטרנספורמר מציג חוויית שימוש חלקה וזורמת. על יכולותיה של אנדרואיד 3 סיפרנו לכם עת סקרנו את המוטורולה זום. גם לטרנספורמר יש את חמשת שולחנות העבודה של אנדרואיד 3, הדפדפן המובנה המשובח והסנכרון הטבעי לשירותי גוגל השונים. אנשי אסוס תרגמו את אנדרואיד 3 לעברית באופן מלא, לרבות המקלדת הווירטואלית של מערכת ההפעלה. משוב המקלדת טוב ומדויק למדי.

 


 

לא אוהבים מקלדות וירטואליות? גם אנחנו לא. בדיוק בשבילכם פיתחה אסוס תחנת עגינה חכמה שהולכת יד ביד עם הטרנספורמר. היא כמו הטריילר של אופטימוס פריים: תמצאו בה גם מקלדת נטבוק מלאה שמתואמת למערכת ההפעלה של גוגל, גם זוג שקעי USB, גם קורא כרטיסים נוסף וגם הפתעה (אוהבים הפתעות? המשיכו לקרוא).

 

משטח העכבר של התחנה הוא בגודל טוב, ומגיב היטב לאצבע. הבעיה היא שאנדרואיד 3 תוכננה למכשירי מגע. מוזר, אבל מערכת ההפעלה מגיבה לאצבע מהר יותר משהיא מגיבה לעכבר או לחיצים. תמצאו את עצמכם משתמשים הרבה יותר במסך עצמו מאשר במקלדת, חוץ מאשר בעת הקלדת טקסט.

 


 

לתחנת העגינה יש עיצוב שתואם בצורה מושלמת את הטאבלט; תושבת החיבור היא כפולה ובעלת נעילה שתמנע מהלוח שלכם מלהחליק מתחנת העגינה שלו. שניהם ביחד מהווים פיתרון לבעיה המרכזית של כל מחשבי הלוח: היעדר מקלדת, ליצירת תוכן נוחה. כשמחברים את שניהם מקבלים נטבוק אנדרואיד נאה, קל משקל ונוח לשימוש.

 


 

דבר אחד שחסר מאוד במכשיר הוא שקע USB בגופו. אנליסטים הצביעו על היעדר USB בתור אחד מהחסרונות המהותיים ביותר של האייפד, וחבל שאסוס חוזרת פה על הטעות של אפל. זה לא שהוא חסר USB לחלוטין: יש לו מחבר ייעודי עם יציאת USB. הבעיה היא שאין לו שקע מיקרו USB בגופו – מה שיש לכל מתחריו האנדרואידיים. בנוסף, יש לו חריץ לכרטיסי מיקרו SD בלבד, מה שמקשה על העברת תמונות ממצלמות דיגיטליות (ברוב המצלמות יש כרטיס SD סטנדרטי ולא מיקרו).

שורה תחתונה: תחנת העגינה והלוח הם משלתבים בצורה מעולה


 

מולטימדיה: רדיו חזק

הטאבלט של אסוס תוכנן להיות מפלצת מולטימדיה. גולת הכותרת שלו היא המוזיקה. לטרנספורמר יש זוג רמקולים חזקים בגופו הדקיק, שמגיעים לעוצמה מרשימה מאוד. לצידם, מפעיל המכשיר מעבדי צליל מסוג SRS WOW ולשיפור הצליל ההיקפי.

 

ערכנו ניסוי שדה לרמקולים באוטובוס מפרקי, קו 25 בתל אביב; למרות הרעש מהסביבה, שמענו קריאות "תנמיך את המוזיקה! מה אתה, ילד?!" גם ממרכז האוטובוס. הדבר היחיד שקצת חסר לנו הוא קצת יותר בס. המסך המצוין מעולה לצפייה בסרטים, ומציג גם וידאו באיכות HD בצורה חלקה. חבל שהנגן המובנה לא תומך בכמה פורמטים נפוצים כמו MPG ו-WMA.

 

רכיב אחד שחסר בטרנספורמר הוא תוכנת קורא ספרים אלקטרוני. זו שמותקנת במכשיר מציגה הודעה של "כאן בונים" ולא של "ברוכים הבאים לחנות הספרים", וחבל. מוטורולה התקינה תוכנת קריאה מעולה בזום שלה וציפינו מאסוס לנהוג כמותה. גם נגן המוזיקה פשוט יותר מזה של הזום. במקום תצוגה תלת ממדית מגניבה, תקבלו רשימת השמעה פשוטה, עם חלוקה לאמנים, אלבומים וז'אנרים.

 


 

אסוס כללה במכשיר תוכנת Asus Sync לסנכרון עם התקנים חיצוניים, כלי פשוט לניהול הורדות וחיבור ל-Asus Vibe, חנות היישומים של החברה. תוכנת החיבור מאפשרת האזנה למוזיקה ולתחנות רדיו נבחרות.

 


 

המצלמה, באיכות חמישה מגה פיקסל, משתמשת בממשק המובנה של אנדרואיד 3 שהוא נוח וכיפי לשימוש. מצד שני, נראה שהמצלמה עצמה קצת מזייפת: לוקח לה יחסית הרבה זמן להתמקד ולצלם (שתי שניות בערך), ואיכות התמונות היא בינונית. בנוסף, לא קל לצלם במכשיר בחוץ היות והמסך שלו מסתנוור בקלות. גם מייצב התמונה של המצלמה נופל בדיוק היכן שנפל זה של המוטורולה זום: לא קל להוציא תמונות ברורות. הגיע הזמן שהיצרניות יתחילו לכלול מייצבי תמונה כפולים במחשבי לוח.

 


גם איזי לא אוהבת את המצלמה של הטרנספורמר. צולם בזום טבעי, הגדרות צילום אוטומטי

 

משחקים פועלים מצוין על המכשיר - מאנגרי בירדס הפשוט ועד משחקים מורכבים ותובעניים יותר. המכשיר מפעיל אותם בלי להגיר טיפת זיעה. בשילוב עם הרמקולים המצוינים, הטרנספורמר מציג חוויית משחק טובה יותר משל כל טאבלט שראינו עד כה. 

שורה תחתונה: מעל לממוצע בקטגוריה


 

אפליקציות: צעד גדול קדימה

על יחידת הבדיקה שלנו הותקנו שלל אפליקציות ייעודיות לטאבלט, שתרמו משמעותית לחוויית השימוש בו. ראויה לציון Pulse, תוכנת Reader מצוינת לאתרי חדשות, רשתות חברתיות ובלוגים. גם אפליקציית CNN טובה מאוד, ומציגה את החדשות האחרונות באתר הרשת בצורה ברורה ונוחה. 


 

אפליקציית יוטיוב למכשיר היא מעולה ומציגה הצעות לסרטונים בצורת רשת תמונות שמזכירה מסך מפוצל. כשבוחרים סרט, מתקבלת תצוגה נאה של הסרטון הנצפה, ההמלצות והתגובות.


 

תוכנת המייל המובנית של המכשיר היא טובה ונוחה למדי, ותומכת בשלל שירותי מייל. לטרנספורמר יש ווידג'ט חביב של תחזית מזג האוויר, שמשתלב בצורה טובה בתמונות הרקע המובנות. כלי חביב נוסף במכשיר הוא החיפוש הקולי. הוא אמנם תומך רק באנגלית, אבל פועל בצורה מדויקת מאוד. כלומר, כל עוד לא תגידו מילים שגוגל אוהבת לצנזר. כמו Porn למשל.

 


 

למרות ההתקדמות בנושא, עדיין אין באנדרואיד מרקט די אפליקציות יעודיות למחשב הלוח. נראה שהגירסה העברית של המרקט גם לא תואמת בצורה מושלמת את גודל המסך: התפריט שלה, שמופיע מימין, נבלע ולא מציג את טקסט הקטגוריות במלואו.  

שורה תחתונה: חבילת אפליקציות סבירה


 

ביצועים וקישוריות: סוחב בעליות

כפי שכבר הזכרנו, רוב הטאבלטים בשוק מתבססים על מעבד טגרה 2 של אנווידיה, במהירות של גיגהרץ. מסיבה זו, לרוב המכשירים הללו יש ביצועים דומים. המכשיר שמפעיל פחות אפליקציות מובנות ברקע, ויודע לאזן בין רזולוציית פעולה ומשאבי מערכת יהיה המהיר יותר. נראה שאסוס הצליחה במקרה זה – הטרנספורמר פועל בצורה חלקה למדי, בלי תקיעות בולטות לעין. ניסינו לתקוע אותו, באמת שניסינו; אבל אנדרואיד 3 היא יציבה בהרבה מקודמותיה.

 

מצד שני, מד המהירות שלו קצת מזייף בעת דפדוף בין עמודים כאשר רצות ברקע אפליקציות תובעניות. העניין בא לידי ביטוי בהשתהות של חצי שניה במעבר בין שולחנות העבודה. לעומתו, הג'ירוסקופ פועל בצורה מצוינת ויזהה באופן מיידי מתי תהפכו את המכשיר. 

 

כרטיס הרשת של המכשיר מזהה רשתות היטב ומתחבר אליהן ללא קושי. עם זאת, דגם שסקרנו - טרנספורמר בסיסי בעל נפח אחסון של 16 גיגה - לא היה רכיב 3G לתקשורת סלולרית, כך שלא יכולנו לבדוק את איכות הקליטה. לטרנספורמר יש גם רכיב בלוטות' שזיהה גם אוזניה, גם מחשב נייד וגם דיבורית בצורה טובה וללא ניתוקים. 

שורה תחתונה: מהיר ומספק עבור המשתמש הממצוע


 

סוללה ופליטת חום: קר, מתקרר, קפוא

המכשיר לא מתחמם כמעט בכלל; גם כשהתעללנו בו והפעלנו שלל אפליקציות תובעניות, או צפינו בסרט. כשמחברים אותו אל תחנת העגינה, הוא מתחמם מעט, אבל עדיין פחות מכל נטבוק שנבדק בערוץ המחשבים. סוללת המכשיר מספיקה לשמונה שעות וארבעים דקות של שימוש סביר (גלישה, ניווט, משחקים וצילום מספר תמונות).

 


 

זוכרים שהבטחנו הפתעה? בתחנת העגינה נמצאת סוללת ליתיום יון נוספת. כשהלוח מחובר אליה, היחידה תפעל על בסיס שתי הסוללות גם יחד, מה שמאפשר זמן סוללה אסטרונומי של 16 שעות - יותר מכל נטבוק שנמכר בישראל.

שורה תחתונה: מכאן לסייברטרון וחזרה


 

סיכום: האנדרואיד הטוב ביותר?

הטרנספורמר הוא לוח מולטימדיה מרשים מאוד. החומרה שלו איכותית, העיצוב - כובש למדי ולמעט כמה בחירות הנדסיות משונות (כמו היעדר USB) מדובר במחשב לוח מצוין. גם מערכת ההפעלה שלו, אנדרואיד 3 היא עדיין לא מושלמת. ככל הנראה שרוב נקודות התורפה שלה יתוקנו בגירסה 3.1.

 

אחת הנקודות החיוביות ביותר בטרנספורמר היא התמחור שלו: 2,490 שקל למחשב הלוח, ועוד כמה מאות שקלים לתחנת העגינה. כמובן שאם היא היתה נמכרת כחלק מהערכה, היה נשבר שיא עולמי בפונקציונליות של מחשבי לוח ומהנדסי נטבוקים היו סותמים שרתי דואר בקורות חיים. אבל אי אפשר לקבל הכל תחנת העגינה תעלה כמה מאות שקלים, ותימכר ביחד עם המכשיר במסגרת באנדל שמחירו טרם פורסם. בהתחשב בתחרות המקומית, אנחנו סבורים שהטרנספורמר הוא המתחרה הקשוח ביותר לאייפד, ונכון לכתיבת שורות אלה – גם האלטרנטיבה הטובה ביותר.

 

ציון סופי:


 

יתרונות: עיצוב מרהיב, תצוגה מעולה, ביצועים

חסרונות: מצלמה, אין USB מובנה, נגן וידאו ומוזיקה משעממים

שורה תחתונה: לוח אנדרואידי משובח, ומתחרה ראוי בקטגוריה

 

מחיר מומלץ לצרכן: 2,490 שקל ברשתות באג, אופיס דיפו ו-KSP

 

למפרט המלא באתר היצרן

 

ועדת השרים אמרה "לא" לביומטרי מאובטח >>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסוס טרנספורמר: רובוט חתיך ופונקציונלי
צילום: ניצן סדן
מומלצים