שתף קטע נבחר

התשובה האיראנית לווירוס: ציתות לפקחי הגרעין

לפי דיפלומטים בכירים, בסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית חוששים שהאיראנים "שיחקו" עם טלפונים ומחשבים ניידים שהושארו ללא השגחה בביקורת שערכו פקחי הגרעין במדינה

התשובה האיראנית לווירוס שהושתל במחשבי תכנית הגרעין? בסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (IAEA) חוששים שלאיראן יש נגישות לטלפונים הסלולריים ולמחשבים הניידים של פקחי הגרעין של הסוכנות שמבצעים את עבודתם ברפובליקה האיסלאמית. כך סיפרו היום (יום ד') דיפלומטים לסוכנות הידיעות AP.

 

 

לדברי הדיפלומטים, בעקבות החשש פתחה סבא"א בחקירה כדי לבחון אם אכן איראן מנסה להשיג חומר מסווג מאנשיה.


הפקחים דיווחו על "אירועים חריגים". הכור הגרעיני בבושהר (צילום: רויטרס)

 

הדיפלומטים סיפרו כי האיראנים ככל הנראה "שיחקו" עם ציוד חומרה שנותר - מחשבים וטלפונים ניידים - ללא השגחה.

האירוע החריג אירע לדבריהם במהלך אחד מסיורי הביקורת שערכו פקחי הגרעין ברפובליקה האיסלאמית. 

אחד הדיפלומטים סיפר שבסבא"א מאמינים שאירוע זה ואולי אף אחרים, התרחשו מוקדם יותר השנה. לדבריו, הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, שבסיסה בז'נבה, הוזהרה על ידי פקחיה, שדיווחו על "אירועים חריגים" ועל האפשרות שגורמים חיצוניים התעסקו עם הציוד האלקטרוני שלהם.

 

שני דיפלומטים אחרים הנמצאים בעמדות בכירות אישרו את מהימנות הדיווחים של פקחי הגרעין, אך מסרו כי אין בידיהם כל מידע נוסף. כל שלושת הדיפלומטים ששוחחו עם סוכנות הידיעות AP מגיעים ממדינות החברות בסבא"א. הם ביקשו להתראיין תחת עילום שם בגלל המידע הרגיש שחשפו.

 

בשנה שעברה דווח כי הווירוס "סטוקסנט", שהוגדר "תולעת מחשבים", פגע במחשבי תוכנית הגרעין האיראנית וגרם לשיבושן של מערכות בכור האזרחי בבושהר ובסרכזות במתקן העשרת האורניום בנתנז. האצבע המאשימה של איראן הופנתה מיד לישראל ולארה"ב, והעיתון "ניו-יורק טיימס" דיווח כי הווירוס נוסה בכור בדימונה לפני שנשלח לשבש את התוכניות של איראן.

 

בחודש שעבר אף הכריז מפקד ההגנה האזרחית באיראן, גולם רזה-ג'ללי, על כוונת המדינה להגיש תלונות רשמיות נגד ישראל וארצות הברית בבית הדין הבינלאומי בהאג ובאו"ם, לאחר שמומחים קבעו כי "הווירוס שלח דיווחים למרכזים של ארצות-הברית בטקסס, ושל המשטר הציוני".

 

זמן קצר לאחר מכן הודיעו הרשויות כי חשפו וירוס נוסף בשם "סטארס", שנועד לפגוע במחשביהן. "למרבה המזל, המומחים הצעירים שלנו הצליחו לגלות את הווירוס הזה, והוא נמצא כעת במעבדה לצורך חקירות נוספות", אמר ג'ללי.

 

עם זאת, הלוחמה הווירטואלית, כך נדמה, לא הצליחה לסכל את תוכנית הגרעין האיראנית. בתחילת החודש דווח כי יחידת הכוח בכור הגרעיני בבושהר החלה לפעול, במסגרת אחד השלבים האחרונים לקראת תחילת ייצור חשמל בכור הראשון באיראן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיפש מידע מסווג? אחמדינג'אד
צילום: AP
מומלצים