שתף קטע נבחר

רפיח ייפתח, המשט בדרך: "רק כך רואים הסבל"

מארגני המשט לעזה בירכו את תושבי הרצועה על פתיחת המעבר למצרים, אך הבהירו: המשט יתקיים כמתוכנן. "המטרה היא להפסיק את הפגיעה בפלסטינים. זה ייגמר כשהמצור ייגמר"

גם פתיחת מעבר רפיח לא תעצור את המשט הטורקי לעזה: למרות שסוכנות הידיעות המצרית הרשמית דיווחה אתמול (ד') כי מעבר רפיח ייפתח באופן קבוע לתנועת פלסטינים החל מיום שבת הקרוב, ובכך כביכול יסתיים הסגר על עזה, אומרים מארגני המשט כי דבר לא יעצור אותו.

 

 

"נצא לדרך, יש לנו הרבה הפתעות", אמר עומאק פארוק, דובר ארגון ה-IHH, שהוציא את משט המרמרה גם בשנה שעברה. "אם באמת אין מצור, אז לא צריכה להיות בעיה שנגיע לשם. הכל יתברר בעוד חודש".


"להתחיל לירות זה קל, לסיים זה לא קל". המרמרה, ארכיון (צילום: AFP)

 

בשיחה עם ynet, ציין הדובר כי "אם המשט הקודם לא היה יוצא לדרך, מעבר רפיח לא היה נפתח בכלל. זו השפה שאנשים מבינים, רק ככה אנשים שמים לב לסבל הפלסטיני. אם תהיה דרך נוחה יותר נלך בה, אבל כרגע רק ככה מופנית תשומת הלב לאוכלוסיה בעזה".

 

דובר הארגון, שהוכרז בישראל ובמדינות נוספות בעולם כארגון טרור, הבהיר: "הכול יהיה בדרכי שלום. אנחנו רק מקווים שגם הצד הישראלי יפעל באופן כזה". דבריו מגיעים ימים ספורים בלבד אחרי שטען מנכ"ל הארגון במהלך ראיון טלוויזיוני, כי "גם אם נקריב שהידים, נהיה בצד של הצודקים".

 

"הסגר חייב להיעלם"

גם הוידה עארף, מראש תנועת "Free Gaza" שעומדת מאחורי תופעת המשטים לעזה, טוענת כי "המשט ייצא כמתוכנן". עארף, בת לאם פלסטינית וילידת דטרויט שמתגוררת כיום ברמאללה, אמרה כי פתיחת המעבר המצרי לעזה לא מורידה מהצורך במשט. "מטרת המשט היא להפסיק את הפגיעה בפלסטינים ולשנות את המצב שנוצר במהלך השנים במסגרת המדיניות הישראלית", הבהירה.

 

לדבריה, "זו לא רק עזה. זה גם הגדה וירושלים. ישראל ממשיכה לפגוע בזכויות הפלסטינים באופן לא חוקי. המדיניות הזו צריכה להשתנות, ומעבר רפיח לא ישנה את העובדה שדייגים פלסטינים לא יכולים לדוג במרחק שעולה על חמישה קילומטרים. ישראל צריכה להבין שיש דרכים אחרות. זו מטרת המשט".


"הכל יהיה בדרכי שלום". המרמרה בהכנות אחרונות לקראת המשט

 

גם הישראלי לשעבר, דרור פיילר, שעומד בראש התנועה למען עזה בשבדיה, ממשיך לעמול על המשט. לדבריו, גם השנה הוא מתכוון להיות על סיפון אחת האוניות. "פתיחת מעבר רפיח היא בשורות טובות לפלסטינים ולישראל", אמר ל-ynet. "הצעד ינמיך את הלחץ בסיר הלחץ, וייתן אוויר לנשימה לתושבי עזה, מה שיפחית את האפשרות של קיצונים לנצל את המצב לאלימות".

 

למרות זאת, טען פיילר: "המשט לא מיותר. פתיחת מעבר רפיח עדיין תלויה במצב רוחם של המצרים, אולים מחרתיים הם יחליטו לסגור את המעבר. כך גם בנוגע לישראל – פעם פותחת מעברים, פעם סוגרת. אנחנו פועלים באמונה שהפלסטינים צריכים להיות אחראים על המעברים שלהם, ועל נקודות המגע שלהם עם העולם. לא מדובר בהקלות, הסגר חייב להיעלם".

 

"מקווים שהצבא הישראלי למד את הלקח"

הוא לא מכחיש כי על רקע יציאתם של עשרות האוניות ואלפי המשתתפים, ייתכן וגורמים קיצונים ינסו לגרום לפרובוקציות. "אני קורא לנציגי האו"ם והאיחוד האירופי לעלות על האוניות ולבדוק את הנוסעים ואת תכולתן, לפני ובמהלך המשט", אמר.

 

פיילר מספר כי עיתונאים מכל העולם, כולל ישראל, ישתתפו אף הם במשט לעזה, וכמוהם עשרות חברי פרלמנט

מאירופה. כדי למנוע תדמית של אוניות בעייתיות ולא בעייתיות, מסביר פיילר, קמה יוזמה לערבב בין הנוסעים השונים. "טורקים, אירופאים, אמריקנים, ישראלים, ערבים ונוצרים – אלה לצד אלה", אמר.

 

"אנחנו מקווים שהצבא הישראלי למד את הלקח", הוסיף. "להתחיל לירות זה קל – לסיים זה לא קל. זה ייגמר רק כשהמצור ייגמר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הכל יהיה בדרכי שלום". עובדים במרץ לקראת המשט. המרמרה
המרמרה בנמל חיפה בשנה שעברה
צילום: AFP
מומלצים