שתף קטע נבחר

נחתמה הרפורמה בתיכונים: "חיכינו 12 שנה"

בהתרגשות רבה חתמו שרי החינוך והאוצר ויו"ר ארגון המורים על רפורמת "עוז לתמורה". סער הבטיח ש"בתום הקדנציה מערכת החינוך תהיה במקום אחר", ושטייניץ הוסיף: "הרפורמה עולה כסף, אבל שווה זהב"

יום היסטורי: אחרי יותר מעשור, בטקס חגיגי שנערך בצהריים (יום א') במשרד ראש הממשלה בירושלים, חתמו שר החינוך גדעון סער, שר האוצר יובל שטייניץ ויו"ר ארגון המורים רן ארז על רפורמת "עוז לתמורה" של חברי ארגון המורים העל-יסודיים. "12 שנה אנחנו מחכים לחתימה הזו", אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו בפתח מסיבת העיתונאים, "עושים כאן דבר שהוא בפירוש מפנה רב-עוצמה בחינוך בישראל".

 

לדבריו, "ייקח כמה שנים עד שזה ייתן את אותותיו, אבל ברור לנו לגמרי שהספינה הזו הסתובבה. יש מספר גדול של אלפים שנכנסו לבגרויות ומבחני המיצ"ב, אני מניח שנראה את ההשפעה של זה בשנה הבאה במבחנים הבינלאומיים וזה יכניס רוח חדשה למערכת החינוך".

 

אחרי ראש הממשלה, עלה לדוכן הנואמים השר סער שבירך על חתימת הרפורמה, ואמר: "להסכמה יש עקרונות מאוד פשוטים. העיקרון הראשון הוא שכר ראוי למורים. אנחנו חושבים שזה חשוב, זה מרכיב הכרחי הנחוץ כדי להגיע לאן שאנחנו רוצים להגיע, ואנחנו כבר רואים עליה בביקוש להוראה. זה חיוני כדי ליצור מצב שבו יהיו המורים הטובים ביותר, והשכר הוא ודאי מרכיב חשוב. 


סער, נתניהו ושטייניץ. "מפנה רב-עוצמה בחינוך בישראל" (צילום: גיל יוחנן)

 

"העיקרון השני - שינוי שבוע העבודה. אני חושב שריבוי מורים שעובדים במשרה חלקית זו אחת הבעיות שה-OECD הצביע עליהן", המשיך שר החינוך. "יש את המרכיב של הערכת מורים, זה מרכיב שמשקף שינוי בתרבות ארגונית, מרכיב שיהיה קיים גם במענקים וגם בקידום ואני חושב שזה דבר חשוב ביותר, אם אנחנו רוצים לטפח מצוינות בחינוך ובהוראה". סער הוסיף כי "אני משוכנע שמערכת החינוך בתום הקדנציה הזו תהיה במקום אחר לחלוטין מכפי שהיא הייתה בהתחלה".

 

"מצבנו בחינוך לא מזהיר"

גם שר האוצר שטייניץ בירך על יציאתה לדרך של רפורמת "עוז לתמורה". "זו רפורמה מסוג הרפורמות שאנו אוהבים לעשות באוצר - זה עולה כסף, אבל זה שווה זהב".

 

לדברי שטייניץ, הממשלה עשתה בחוכמה כשהציבה בראש סדר עדיפויותיה את תחום החינוך. "מצבנו בחינוך לא מזהיר", אמר שר האוצר, "מערכת החינוך חשובה מכל הבחינות, היא בעצם יוצרת את החברה, את המדינה ומעצבת את האזרחים, מכל הבחינות".

 

הרפורמה "עוז לתמורה" היא וולנטרית. כלומר, המורים לא יהיו חייבים לקבל עליהם את התנאים החדשים. על-פי המתווה, המורים בבתי הספר התיכוניים יעברו מ-24 שעות עבודה בשבוע ל-40 שעות, תמורת תוספת של 42 אחוזים לשכרם. לכך יתווספו תגמולי שכר לפי פרמטרים של תפוקה ותשומות וכן שלושה אחוזים בגין שחיקת השכר לאורך שנים, וכשישה אחוזים תוספת שמוענקת לכל המגזר

הציבורי.

 

16 השעות הנוספות כוללות שש שעות הוראה פרטניות, בהן המורים יתגברו קבוצות קטנות של תלמידים. עשר שעות ייחשבו "שעות שהייה" - חמש לטובת צורכי בית הספר (מפגש עם הורים, ישיבות והשתלמויות) וחמש "עבודת מורה", שיוקדשו לבדיקת מבחנים ועבודות. עד היום, השעות הללו לא חושבו במאזן השכר. שינוי משמעותי נוסף הוא תגמול בשכר בהתאם לפרמטרים - שטרם נקבעו - של מצוינות ותפוקה.

 

50 בתי ספר ייכנסו לפיילוט בתחילת השנה הבאה. היתר יעברו שינוי הדרגתי במהלך ארבע השנים הקרובות. בכל שנה יתווספו למערכת השעות שעתיים וחצי ל"עבודת שהייה" ושעה וחצי ללימוד פרטני.

 

מסיבת העיתונאים הועברה בשידור חי. צילום: אבי פרץ
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סער במסיבת העיתונאים. "נהיה במקום אחר"
צילום: גיל יוחנן
נתניהו. "הספינה הסתובבה"
צילום: גיל יוחנן
שטייניץ. "מצבנו לא מזהיר"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים