שתף קטע נבחר

למרות הביקורת על ישראל, התואר הוענק לקושנר

כחודש אחרי שהואשם בהיותו "יהודי אנטישמי" על ידי חבר הנאמנים של אוניברסיטת העיר ניו יורק, הוחלט להכיר במחזאי המוערך כדוקטור של כבוד

פעילותו רבת השנים של המחזאי האמריקני טוני קושנר זכתה להערכה רבה בארצות הברית ובעיקר בעירו ניו יורק. על כן רק טבעי שהאוניברסיטה העירונית ביקשה להעניק לו תואר דוקטור של כבוד. עם זאת, הביקורת הפוליטית המושחזת שביטא היוצר היהודי בן ה-54 נגד ישראל הביאה לדחיית ההחלטה לצרפו למסדר יוקרתי זה, שכן חבר הנאמנים נרתע מדעותיו הפוליטיות האנטי-ישראליות. למרות זאת, קושנר קיבל אמש (ש') את התואר בסופו של דבר. 

 

"זה התואר הכי מעניין בו אני מחזיק וזה שהיה לי הכי קשה להשיגו" אמר קושנר, "מאחורי התהליך עומדת קהילה זוהרת של אנשים, של רוחות שאני גאה להיות מסוגל לעצמי מקורב להם, אשר מאמינות בכך שנדרשת החלפה כנה של רעיונות ודעות, שמבינות שהחיים אם מאבק לסינתזה, למצוא איזון בין אחריות לחירות, אסטרטגיה ואמת, הישרדות ומוסר אנושי".

 

ההחלטה להעניק לקושנר את התואר המכובד הגיע כחודש אחרי מהלך לא מכובד, שכלל גם האשמות מצד ג'פרי וויזנפלד, הנכלל בחבר הנאמנים, על כך שהוא "יהודי אנטישמי" ו"קאפו". וויזנפלד טען כי קושנר האשים את ישראל בטיהור אתני. עם זאת, המחזאי (שכתב את התסריט ל"מינכן" של סטיבן שפילברג) קבע כי אמירותיו עוותו והצר על כך שלא ניתנה לא האפשרות להסביר עצמו. הוא הצהיר כי למרות ביקורתו על מדיניות ישראל בשטחים, הוא תומך ללא סייג בזכותה להתקיים.

 

דברים אלו, כמו הביקורת הציבורית הגדולה על חבר הנאמנים ו-וויזנפלד באופן אישי (מאמר בניו יורק טיימס דרש ממנו להתפטר) הניעה בסופו של דבר את האוניברסיטה להעניק לקושנר את התואר. מנגד ההחלטה התקבלה במחאה של ארגונים ציוניים.  קושנר אגב היה בין היוצרים האמריקנים שהצטרפו למחאת אריאל של האמנים הישראלים.

 

קושנר מצידו המשיך בהפצת האידיאולוגיה האקטיביסטית. "יש חוסר צדק הכל מקום. יש מלאכותיות בכל מקום", אמר זוכה פרס פוליצר לתלמידי משפטים ניו יורקים, "יש צרכים אנושיים נואשים, עוני, מחלות ללא טיפול וניצול בכל מקום. בכל מקום בעולם יש צורך בתיקון, אז תקנו זאת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קושנר. אנטי-ישראלי?
צילום: MCT
לאתר ההטבות
מומלצים