שתף קטע נבחר

האם משתלם לקבל טלפון סלולרי מהעבודה?

מחקרים מראים שהטלפון הסלולרי עלול לגרום לסרטן אבל יש עוד סיבות לחשוב פעמיים לפני שלוקחים אחד ממקום העבודה, למשל זמינות של 24 שעות וקריאת מיילים מהבית

ממחקר שהתפרסם בשבוע שעבר עלה כי הטלפונים הסלולריים עלולים לגרום לסרטן בבני אדם. המחקר פורסם על ידי פאנל מומחים בינלאומי של ארגון הבריאות העולמי לאחר שסקר עשרות מחקרים שפורסמו עד כה. ההצהרה ניתנה בליון שבצרפת על ידי הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן המהווה חלק מארגון הבריאות העולמי.

 

 

טלפון נייד מהמעסיק זו אחת ההטבות הנפוצות ביותר היום בשוק העבודה בישראל. האם ייתכן שכדאי לוותר על הטלפון הנייד שהמעסיק מציע?

 

"כאשר הטלפון הנייד מוצג כהטבה במהלך מו"מ על שכר, יש לחשוב היטב האם אתה זקוק לטלפון נייד מהעבודה, או שכדאי לך לדרוש הטבה אחרת במקום, שיכולה להיות מועילה לך יותר כמו ימי חופשה נוספים, שעות עבודה גמישות, ביטוחי בריאות מקיפים וכדומה", אומר יוגב כראדי, מומחה שכר והטבות ב-AllJobs.

 

בעבר הטלפון הסלולרי ניתן לעובדים שעבדו בתפקידים ובענפים בהם נדרשה זמינות גבוהה של העובד. כיום, המצב שונה. מרבית מקומות העבודה נוהגים להעניק מכשיר סלולר כהטבה, גם כאשר העובד לא נדרש להיות זמין במסגרת התפקיד שלו וגם כאשר מדובר בעובדים בדרגים זוטרים.

 

"למרות שהמס על טלפון נייד ממקום העבודה עלה בשיעור ניכר משנת 2010, אנחנו עדיין לא רואים עובדים שמחזירים טלפונים ניידים וכמובן שגם לא כאלו שמסרבים לקבל טלפון נייד מהמעסיק. כך שנראה שמדובר בדיל משתלם", סבור כראדי.

 

משתלם? 

על פי כראדי, כדאי לבדוק לפני כל החלטה, מה השכר הנהוג בתחום המקצועי בעזרת טבלת שכר, ובכלל להעמיק ולקרוא קצת בנושא שכר והטבות בכדי לקבל החלטה נכונה.

 

"לרוב המעסיקים ישנם מסלולים עסקיים אטרקטיביים בחברות הסלולריות", אומר כראדי, "הם זוכים לשירותי תיקונים כאלו ואחרים, ולעיתים גם מנציג אישי שנותן שירות באופן מיידי ושלל הטבות שלקוחות עסקיים זוכים להם. ככלל, ככל שמעסיק גדול יותר, כך כושר המיקוח שלו מול החברה הסלולרית גדול יותר, כך שסביר למצוא מסלולים אטרקטיביים יותר ונוחים יותר בקרב חברות גדולות".

 

עם זאת, יש לציין כי קבלת סלולרי מהעבודה דורשת מהעובד זמינות. "עם המכשירים המתקדמים של היום, מצפה המעסיק שגם תקרא מיילים דחופים ותגיב עליהם כך שהמשמעות היא שתקדיש זמן לעבודה, גם לאחר שעות העבודה הרגילות. פעמים רבות נשאבים בחזרה לעבודה גם כאשר נמצאים בחיים האישיים", אומר כראדי.

 

"במידה שמדובר בעבודה לבכירים או בתפקיד ניהולי שבאמת דורש הרבה שעות עבודה, כדאי לחשוב ולשקול לדרוש במו"מ מול המעסיק תוספת על שעות נוספות או הכרה בשעות עבודה מהבית" הוסיף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המס על סלולרי ממקום העבודה עלה
צילום: shutterstock
מומלצים