שתף קטע נבחר

שינויים בלוח השידורים: טלוויזית טושיבה CEVO

מסך הטלוויזיה 55ZL1 של טושיבה, מציע שחור נדיר על המרקע, מעבד בן 7 ליבות, LED עם תלת מימד, מקרן קול אינטגרלי והבטחה לאיכות תמונה מרשימה. האם טושיבה עומדת בציפיות הגדולות?

<< עוד ב-dtown: סקירת תערוכת אודיו High End מינכן 2011

 

נפתח בשאלה רטורית: מה מיוחד במסך ה-55ZL1 Cevo של טושיבה? בפנל LED LCD הכולל מנגנון תאורה עם , ועמעום מקומי של 512 איזורים שונים (על ידי יותר מ- 3,000 נורות LED), מקרן קול אינטגרלי ומעבד חזק בן שבע ליבות האמור לרתום את כוחו למשימות כמו עיבוד וידאו ומטלות נוספות.


צילומים: ליאור קורן, dtown 

 

ריבוי ליבות

דגם ה - CELL של טושיבה, הציג לפני יותר משנה וחצי חידוש מקורי, בדמות מעבד חזק במיוחד שהושתל בקרבו – מעבד ה-CELL בן 8 ליבות בו עושה שימוש חברת סוני בקונסולת המשחקים PS3.

 

למען האמת, הביטוי "הושתל בקרבו" אינו מתאר את המצב באופן מדויק לגמרי, משום שהמעבד עצמו, הושם במארז חיצוני ונפרד למסך ה- CELL, בין השאר, עקב פליטת החום הגבוהה שלו והצורך באוורור יעיל.  בדגם ה- CEVO החדש, אנו פוגשים בגרסה חסכונית וקרירה יותר של המעבד שמאפשרת להחזיר אותו אל מקומו הטבעי בגוף המסך.

  

עיצוב

העיצוב כולל צבע שחור כפחם, עם נגיעות כסופות במסגרת וברגל המסך (שאותה ניתן לסובב על ציר אופקי). המסך מפגין "עוצמה שקטה", בעיצוב בעל זויות ישרות, הוא גבוה יחסית – בעיקר עקב הוספת יחידת אודיו נפרדת ומגיע, לעת עתה בגודל אחד: 55 אינץ'. ציפוי הפנל הקדמי מבריק, בגוון אדמדם עם נגיעה מעט זהבהבה לעין והוא מתמודד באופן מכובד למדי עם השתקפויות בחדר.


 

השלט, בדגם ZL1, הינו מלבן עם גוף אליפטי, צר וארוך, שחור כפחם גם הוא ומחוספס באופן שטרם נתקלנו בו בשלטים, כאילו עבר הליך חספוס ע"י התזת חול. יש לו גם כיסוי מתכתי מאלומיניום מוברש שעוטף את גופו ומכסה רק חלק ממנו, ניתן להזיז אותו לשלושה שלבים, באחד מהם, גלוי רק מקטע הלחצנים שנדרש להפעלה, בשני נוספים לחצני התחנות ושליטה על פעולות מדיה ובשלישי קיצורי דרך לפונקציות מתקדמות. הטענה היחידה שיש לנו היא על הלחצנים שהינם קטנים בגודלם וחסרים תאורה פנימית לתפעול בחושך.

 

כמקובל במסכים דקים, גם שורת החיבורים במסך שממוקמת מאחור, פונה הצידה, בכדי לצמצם מרחק הצבה מקיר אחורי.  גם כאן, נמצא מתאמים המגשרים עם כבל מיציאות בקוטר קטן במיוחד אל מחברים סטנדרטיים, המשתמש ימצא מגוון חיבורים מקיף, שכולל גם כניסות סקארט אירופאיות, שני חיבורי USB, יציאת רשת קווית LAN וגם אנטנת WiFi פנימית. 

 


 

 

אודיו משובח

בנוסף לארגז הקרטון בו נמצא, ישנה תיבה מוארכת נוספת, המכילה את יחידת האודיו של המסך, יחידה זו מכילה מקרן קול, זה פס רמקולים עצמאי שמתחבר בנפרד לגוף המסך.

 

שורת רמקולים זו כוללת שני טוויטרים, ארבעה מיד וופרים קטנים ועוד שני וופרים גדולים יותר, ניתן להכנס להגדרת איקולייזר בתפריט ולהגדיר האם המסך ניצב על סטנד או מותקן על הקיר, לשנות למצב צליל היקפי או סטריאו, לבצע הדגשת תדרי קול אדם (דיבור), לשלוט על הבס (ומרחק מקיר), להפעיל מצב Dolby Volume שמונע קפיצות גדולות מדי במעבר לפרסומות, למשל ולכוון עוצמת קול באוזניות בנפרד מאלו של הרמקולים.

  

העברה למצב Cinema מציבה אפקט של צליל היקפי, סצינה מתוך הסרט התנגשות הטיטאנים, בהם מגיע לביקור אל השאול בארמון המלך, משמיעה הדהודי קולות שמתרוצצים בחדר באפקט משכנע של סראונד. המוזיקה בפס הקול נשמעת דרמטית למדי דרך הרמקולי המסך, צלצול החרבות ריאליסטי מאוד. ללא ספק, התוצר הסופי מבחינת יכולת פיזור הצלילים בחדר, עומק הבס ועוצמת הקול הינו טוב יותר מכל רמקולים רגילים אחרים של טלוויזיות.

 

למתקדמים ולחובבים

תפריטי המסך מורכבים מאייקונים צבעוניים, חצי שקופים, אשר פרושים בסידור של שתי שורות בתצורת קשת, ברוח מודרנית לגמרי של אייפון ומרעיו. השורות כוללות תפריטי כיול תמונה, קול, מערכת וכו', כמו גם תפריט תוכניות שידורים, ניגון מדיה, Connected TV שמכיל את שירות Toshiba Places ויוטיוב, טיימר הדלקה או כיבוי. בעולם מקושר, תפקידו של תפריט קישוריות רשת במסך הולך וגדל, ניתן להתחבר לרשת אלחוטית מקומית, דרך Easy Setup, Assisted setup או חיבור באופן ידני.

 


 

היופי שהתגלה במסך הזה הוא העובדה שמצד אחד, ישנו מגוון אפשרויות כיול לחובב הוידאו המתקדם ("וידאופיל"), אבל מצד שני, גם המשתמש הממוצע שאינו מצוי ברזי סודות הכיול, יוכל, בעזרת כיוון פשוט של קצת בהירות וניגודיות להגיע תוצאה מצויינת, עם איכות שחור פנטסטית.

 

לא צריך להשתגע ולהתפתל כאן עם נסיונות כיוון של עוצמת תאורה אחורית ובהירות בכדי להגיע לפשרה עם שחור משכנע שכולל מספיק פרטים. לאחר מספר "משחקי" כיוון קלים ויש לנו שחור, לא "משכנע" או "בסדר" אלא מרשים היכן שצריך וגם לבן בוהק, כל זאת בכפיפה אחת על אותה התמונה.

  

בנוסף, אם יבחר המשתמש באופצית הכיול האוטומטי (Auto View), ימצא כי היא אינה מסתפקת רק בכיוון בהירות וניגודיות בתמונה - בהתאם לתנאי התאורה בחדר, אלא מכיילת גם את איזון הצבעים (טמפרטורת הצבע) שמתאים לסוג המנורות (פלורוסנט, נורת להט וכו').

רואים שחור? פשוט נאדה אור בחצי הכהה של התמונה.

 

שידורי SD

מסך בגודל 55", מציב אתגר לאיכות השידורים בארץ, אולם ה- CEVO עוברת אותו בהצלחה, עם החלקת נאה של פגמי השידור, תוך השארת פירוט מספק בתמונה. גם הצבעים, ממשיכים בתוצר החיובי ואינם חוורים או מלאכותיים מדי. מנגנון מתיחת התמונה Live View עושה גם כאן, עבודה טובה במתיחת התמונה אל מצב 16:9.

 


 

 

יש בדגם זה, טיונר DTV פנימי עבור שידורי ה- DTT החינמיים והתמונה בערוצים הללו (כמו ערוץ 10 או 22) נראית משופרת לעומת שידורי הלווין או הכבלים. אין תמיכה באותיות עברית בלוח השידורים (EPG) של עידן פלוס, אבל כתוביות סמויות (לכבדי שמיעה) כן מוצגות בעברית.

 

שידורי HD

הפרמטר הראשון והמסקרן ביותר, עת ניגשים להתבונן במסך הזה, הוא האם אכן איכות השחור מצדיקה את המוניטין של מנגנון עמעום מקומי שעולה גם ממון רב עבור הלקוח?

 

התשובה היא ברורה: כאשר מדובר על חלקים נרחבים מהתמונה שאמורים להיות מוצגים בשחור, אז כן, הוא הופך למוחלט ב- CEVO, בזכות העובדה שתאורת המסך כובה לגמרי בהם.

 

כאשר מוצג עצם שהוא לא שחור (בכל צבע אחר) על רקע שחור, רק אותו מקטע בתמונה, יואר חזק יותר. בעת הצגת אותיות לבנות על רקע שחור כפחם, אם מסתכלים מהצד, ניתן להבחין בהילה בהירה יותר שמופיעה סביב השטח הקרוב לאותן אותיות – כתוצאה מכך שאותו איזור תחום במסך מאיר באור חזק יותר לעומת השחור שמסביב. במבט מלפנים אותה הילה בולטת הרבה פחות (קשה לי להאמין שעין בלתי מקצועית תשים לב לכך בצפיה רגילה).

 

מעבר לאותו שחור, גם שאר הצבעים, מופקים באופן "מקצועי", לא תראו כאן הגזמות זרחניות, הכחול או התכול מצליחים להשאר כאלו, זאת מבלי להראות מלאכותיים.

 

שימו לב, למשל, לעיניו של ג'יימס בונד – כמעיין המפכה של מים תכולים, גם גוון העור שלו נראה טבעי ואין נפילה לתהומות האדום.


 

 

תלת מימד

ה- ZL1 מגיעה עם זוג משקפי תלת מימד אקטיביים וגם עם מנגנון המרת דו מימד אל תלת מימד. תפריט תלת מימד בשלט, מאפשר לקבוע את עומק האפקט בהמרת 2D-3D וזיהוי אוטומטי.

 

בהשוואה ל- WL700 שבדקנו לא מזמן, האפקט היה מעט יותר מוחשי לעין (עומק מורגש יותר) ושמחנו לראות כי גם איכות השחור המשיכה להרשים גם במצב זה, מנגנון המרת 2D אל 3D פעל כמצופה ממנו, בחלק מהמקרים זה הרשים יותר, באחרים פחות (תלוי בזוית המצלמה בסרט למשל).

 

עדיין, גם בדגם הזה, נראתה מדי פעם בעיית זליגה בין שני ערוצי הוידאו במצב תלת מימד (מקומות ספציפיים בתמונה הופיעו כפולים) וכדרכם של משקפי תלת מימד אקטיביים אשר מתקשרים עם המסך בעזרת אינפרא אדום, גם כאן, מומלץ לכבות אורות בחדר בזמן צפייה ב- 3D, אחרת "תזכו" לריצוד קל שמורגש במשקף.

 

מולטימדיה ותכונות נוספות

באריזה ה-ZL1, ניתן למצוא כונן קשיח חיצוני מתוצרת טושיבה, קטן במידותיו (2.5") בנפח 500GB. עקב מגבלת זכויות יוצרים, לא ניתן להקליט את שידורי YES או הוט המוצפנים, אלא רק את שידורי ה- DTT (עידן+). ניתן לקבוע אורך הקלטה אוטומטי לפי שעת הסיום בלוח השידורים, או בקפצי זמן מדודים, החל מזמן הקלטה מינימלי של 30 דקות ועד למקסימלי של 360 דקות (6 שעות). ניתן לבחור גם "טווח ביטחון" שמתחיל לפני מועד התוכנית ומסיים להקליט אחריה בטווחים של בין 1 דקה ועד ל- 10 דקות.

 

ניתן לקבוע פרופילים עבור ארבעה צופים שונים, בכל אחד מהם אפשר לקבוע ווליום יחודי וגם קוד אישי לפי העדפות הצופה.

 

עוד אפשר לנגן קבצים דרך כניסות ה- USB, או דרך רשת – קווית או אלחוטית (מתאם פנימי במסך), ניתן להגדיר גם רשת WiFi 802.11n, יש תפריטי אודיו, וידאו או תמונות (כל אחד מוצג בצבעים שונים) , תפריט הוידאו מציג רשימת קבצים, עם חלון תצוגה מקדימה בראש הדף.

  

ה- CEVO ניגן בהצלחה קבצי AVCHD, גם DivX, אבל התמודד פחות טוב עם קבצי MKV או בלוריי, חלקם גם קבצים שהדגם "הקטן" WL700 ניגן בהצלחה, כך שאולי מדובר בענין של עדכון תוכנה. גם כאן, צפינו באכזבה בהעדרן של כתוביות בשפה העברית. בנוסף, ניתן להציג תמונות, עם אפשרות ביצוע זום, או מצב מצגת תמונות וגם לנגן מוזיקה.

  

 

אינטרנט – אולי בחודש הבא

יש כאן גישה ישירה אל יוטיוב, ניתן לחפש סרטונים בעזרת מקלדת וירטואלית שמופיעה על המסך, זהו גם אחד המסכים היחידים שמאפשר לצפות גם באיכות HD ומצדיק את הרזולוציה שלו גם במצב זה.

 

מה שעניין אותנו יותר, היה לבחון את שירות המדיה האינטרנטי - Toshiba Places, אך, כאשר לוחצים על הלחצן היעודי שלו בשלט, מקבלים הודעה כי השירות יהיה זמין בקרוב ונא לנסות שוב בעוד מספר שבועות.  

 

סיכום

ה- CEVO הבטיח רבות על הנייר. בסעיף התמונה, הוא מקיים בהחלט הבטחות שמסכים אחרים כשלו מלהציג: איכות שחור נדירה, כיול תמונה אוטומטי מוצלח, יכולת הצגת לבן בוהק עם שחור עמוק שיכולה להוות דוגמה למושג "ניגודיות גבוהה" וגם התמודדות מצויינת עם מגוון רחב של תכנים ואיכויות שידור שונות.

 

עינהן של חובבי הוידאו ("וידאופילים") המתקדמים, תברקנה למראה אפשרויות הכיול, אך, גם משתמשים "מן השורה" יוכלו להנות מפרי הטכנולוגיה, זאת בעזרת שימוש במצב הכיול האוטומטי או בעזרת כיול ידני בסיסי.

גם בסעיף האודיו, יזכה ה- CEVO להציג יתרון על רוב מסכי הטלוויזיה הדקים והצלילים לא מתביישים ללוות את התמונה המשובחת.

 

בסעיף המולטימדיה, כאן יורדת חצי נקודה בציון, הייתי שמח לשיפור ואכן הוא אפשרי בתאוריה: יש למסכים מחוברי הרשת יתרון אחד על דגמים משנים קודמות: ניתן לעדכן את תוכנת ההפעלה שלהם (קושחה) דרך האינטרנט, לתקן באגים קיימים ולהוסיף תכונות חדשות, אני מקווה כי לפחות חלק מהדברים (כמו תמיכה בכתוביות עברית) יתוקן בדרך זו.

 

ציון:


 

 

בעד: איכות תמונה, שחור, שאר הצבעים, עיבוד וידאו, כיול, איכות אודיו.

נגד: תמיכה מוגבלת בניגון קבצים דרך USB, מגבלת פונטים עבריים בשידורי DTT או כתוביות דרך USB.

 

מחיר:

טלוויזית ה- CEVO תשווק בשני דגמים:

55ZL800 - מחיר 30,000 ש"ח

550ZL1 – מחיר 35,000 ש"ח, כולל גם כונן להקלטה, מנגנון זיהוי פרצופים, שלט מעוצב, תמיכה משופרת באפליקציות ותוספות נוספות.

 

אחריות: ניופאן

 

הסקירה המלאה מתפרסמת באתר dtown

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עם שבע ליבות ו-3000 נורות
צילום: ליאור קורן, dtown
מומלצים