שתף קטע נבחר

לא רק אייפד: הטאבלטים שנמכרים בישראל

לפני שנה היה רק אייפד. היום יש מחשבי לוח רבים בעיצובים שונים ויכולות שונות - אפילו במחיר של פחות מאלף שקל. ערוץ המחשבים עושה סדר בבלאגן ומכיר לכם את הלוחות שתוכלו לקנות עוד היום

<< והרי החדשות: סוריה, ניסית לנתק את המודם ולחבר מחדש

 

לפני שנה כלל שוק הטאבלט בעיקר את האייפד. ישראלים שרצו מחשב לוח כמעט שלא התבוננו לצדדים ורכשו להם את מחשב הלוח של אפל בגרסאותיו השונות. בינתיים, מהנדסים במיטב חברות הטכנולוגיה בילו לילות כימים כדי לתכנן את מחשב הלוח שיביס את האייפד ומחליפו – האייפד 2. התוצאות של מאמצי המתחרות הושקו בעולם עוד לפני מספר חודשים ולאחרונה החלו להגיע גם לישראל.

 

מה זה אומר? שמי שרוצה לקנות מחשב לוח יכול לבחור אחד מבין כמה וכמה דגמים שנמכרים פה בארץ, חלקם לא פחות טובים מהאייפד 2. מהו היצע הטאבלטים המקומי? כמה עולים, ומה יודעים להעניק לצרכן?

 

מוטורולה זום: כיף, אבל לא מספיק

מוטורולה היתה מהראשונות שהציגו מחשב לוח מדור שני, בעל מעבד כפול ליבה ומערכת הפעלה אנדרואיד 3. החברה הציגה סרטון פרסומת עוקצני לפני השקת המחשב, בו היא משווה את האייפד ללוחות אבן למיניהם. כשהזום הוצג לראשונה, נתלו בו תקוות רבות גם מצד חובבי טכנולוגיה, שרצו להניח ידם על הלוח החדשני וגם מצד גוגל, שרצתה לראות כיצד מביס לוח האנדרואיד החדש את האייפד 2 בכל תחום אפשרי.

 


 

המציאות היתה שונה מאוד. הזום הציג מהירות פעולה וגלישה איטיות יותר משל האייפד 2, גם בגלל שאנדרואיד 3 היא מערכת הפעלה כבדה יותר מ-iOS וגם בגלל שהזום פועל ברזולוציית תצוגה גבוהה יותר מהאייפד (1,280 על 800 פיקסל). גם לא היו בו די אפליקציות ייעודיות, הכפתורים שלו לא נוחים והמסך שלו, בגודל 10.1 אינץ', מסתנוור בצורה קיצונית.

 

 

בדקנו אותו וגילינו שהוא מחשב לוח נאה וכיפי מאוד אבל לא חף מפגמים. ככל הנראה שעדכון 3.1 למערכת ההפעלה יפתור לפחות חלק מן הבעיות. בעיה נוספת במכשיר הוא התמחור שלו: 800 דולר לדגם הבסיסי (Wifi וכונן של 32 גיגה). הזום נמכר בישראל רק מיבוא מקבילי ומי שרוצה אחד יאלץ להיפרד מ-3,500 שקל. אנחנו ממליצים להמתין לעדכון של מערכת ההפעלה ולירידה במחיר. מוטורולה הציגה מחשב לוח נאה וחזק, אבל המחיר שלו פשוט לא ריאלי.

 

לסקירה המלאה

 

אסוס טרנספורמר: לוח בפול ווליום

אסוס הציגה מחשב לוח 10.1 אינץ' בעל מסך מצוין שמשלב איכות צבע, ניגודיות גבוהה, עמידות לשריטות ומכות וזווית צפייה שלא נופלת מזו של האייפד 2. למעשה, יש להם פאנל IPS זהה. גוף המכשיר עמיד ואלגנטי מאוד (שילובי מתכת בגווני שחור, כסף וברונזה) והוא נוח לאחיזה ולעבודה ממושכת. גם בתור תחנת מולטימדיה מציג הטרנספורמר ביצועים מרשימים, בזכות רמקולים חזקים מאוד ומפענחי סטריאו שמפיקים סאונד בעוצמה ובאיכות גבוהות. גם הביצועים שלו טובים משל הזום ויש עליו קצת יותר יישומים מובנים.

 


 

ועדיין, הטרנספורמר רחוק מלהיות מושלם: נקודות החולשה שלו הן היעדר שקע USB מובנה בגוף ומצלמה שמציגה תמונות מגורענות ולה מיקוד איטי מאוד. נכון להיום הוא האלטרנטיבה החזקה ביותר לאייפד 2 (שניתן להשיג בארץ). למכשיר יש תחנת עגינה ייעודית שמאפשרת להפוך אותו לנטבוק לכל דבר ועניין. מדובר בתוספת שהופכת את המחשב לפונקציונלי מאוד, אפילו למחשב עבודה. המחשב יעלה לכם 2,499 שקל ללא תחנת העגינה. מחירה עדיין לא נקבע (צפוי להיות סביב 500 שקל). שווה להמתין לנחיתתה בארץ ולשקול לרכוש חבילת באנדל של שניהם.

 

 

לסקירה המלאה

 

אייסר Iconia A500: זנב לאריות

האיקוניה A500 הוא מחשב לוח 10.1 אינץ' מבית אייסר, שנמכר בישראל ביבוא מקבילי (בחנויות בודדות). הוא טרם נסקר בערוץ, אולם לפי דיווחים של אתרי טכנולוגיה בחו"ל מדובר במחשב לוח זול ומשתלם למדי. בדומה לזום ולטרנספורמר גם לו יש מעבד כפול ליבה במהירות גיגהרץ, גיגה זיכרון והוא מריץ את אנדרואיד 3.


 

לאיקוניה טאב יש גוף מתכתי בעל גב מאלומיניום מוברש ועיצוב נאה לעין. המסך שלו, בעל רזולוציה של 1,280 על 800 פיקסל, הוא מסך LCD סטנדרטי. הוא מאוד רגיש לתאורה ישירה ויש לו איכות בינונית מאוד. לפי בדיקה של Engadget, אפשר ממש לראות את הפיקסלים עליו, המצלמות שלו (חמישה מגהפיקסל מאחור, שני מגהפיקסל בחזית) מציגות איכות תמונה ירודה מאוד.

 

 

אתרים בחו"ל מגדירים אותו כמחשב לוח שמתאים למשתמשים שרוצים טאבלט אנדרואיד מתקדם ואין להם תקציב למשהו טוב יותר. הוא עולה בארצות הברית 450 דולר. בארץ? יקר בהרבה: 2,989 שקל.

 

אפל iPad 2: כבד הוא הכתר

"אייפד" הוא שם נרדף למחשבי לוח, ולא לחינם: הדור הראשון של האייפד היה מחשב הלוח הראשון בייצור סדרתי – שגם הפך להצלחה מסחרית (קדמו לו כל מיני ניסיונות דלים של יצרניות אחרות). האייפד 2 הוא מחשב לוח מתקדם בעל מסך 9.7 אינץ' עם פאנל IPS משובח שמציג תמונה חדה וחיה גם בזווית צפייה רחבה. יש לו מעבד A5 כפול ליבה במהירות של גיגהרץ ואת מערכת ההפעלה iOS 4.3 שהיא בעלת ממשק ידידותי ופשוט להפליא. לאפל יש חנות אפיליקציות עצומה, שמציגה שלל יישומים ייעודיים למחשב הלוח שלה.

 


 

עם זאת, זמן הסוללה שלו מאכזב ועומד על סביב שש שעות בשימוש סביר והוא אינו נוח לאחיזה ממושכת ללא מעטפת ייעודית. בנוסף, אין לו קורא כרטיסים משולב, תמיכה בפלאש, שקע USB או אפשרות להתקין אפליקציות שלא עברו את האישור של אפל (אלא אם כן תפרצו אותו). מחירו דומה מאוד למחיר בחו"ל ועומד על 2,150 שקל לגירסה הבסיסית (16 גיגה, קישוריות Wifi). האייפד 2 הוא מחשב הלוח המהיר ביותר כיום בשוק.

 

לסקירה המלאה

 

Dell Duo: קצת טאבלט, הרבה נטבוק

מי שרוצה חוויה של מחשב לוח, אבל מעדיף תצורת חומרה מוכרת ופונקציונלית יותר יכול לפנות אל ה-Duo של דל. מדובר בנטבוק-טאבלט בעל מסך רב מגע מתהפך. המחשב בנוי היטב, מעוצב בקפידה והוא מרשים מאוד למראה. בפועל, מדובר בנטבוק לכל דבר ועניין, שמריץ את חלונות 7.


במצב טאבלט יופעל מרכז יישומי מולטימדיה שהוא די מסורבל ואיטי. יש לו זמן סוללה קצר להחריד גם עבור נטבוק וגם עבור מחשב לוח – שעתיים וחצי. עוד חיסרון בולט הוא היעדרם של שקעים שטריוויאלי למצוא בנטבוקים (חריץ SD, HDMI, VGA). הדואו מתאים יותר חובבי גאדג'טים שרוצים נטבוק עם ערך מוסף מאשר למשתמשי טאבלט.

 

לסקירה המלאה

 

RIM פלייבוק: ממשק ייחודי

הפלייבוק הוא התשובה של RIM למתחרים מבוססי אנדרואיד ו-iOS. בדומה ליריביו, גם הפלייבוק מצויד במעבד ARM כפול ליבה ובזיכרון של גיגה. לעומתם, המסך שלו קטן יותר – שבעה אינץ'. יש לו מסגרת מסך עבה למדי שמסוגלת לזהות מחוות רב מגע. תוכלו למשל לחזור למסך הבית בהחלקת האצבע מלמעלה למטה על המסגרת.

 


 

גם מערכת ההפעלה של המכשיר היא יוצאת דופן ומסוגלת להציג תהליכים ברמת הבסיס – כמו ב-Windows. הפלייבוק תוכנן להיות מחשב לוח שהולך אתכם לעבודה. יש לו יישומים מובנים רבים שנועדו למשימות ארגוניות, שלל תוכנות משרדיות – מעבד תמלילים, תוכנת מצגות ואחרות, כלי ניהול מסדי נתונים וסנכרון מלא עם מכשירי בלקברי אחרים. 

 

 

עם זאת, הוא יקר בשביל מכשיר בגודל שבעה אינץ' וגודל מסך זה עשוי להיות בסרטים ושימושי מולטימדיה אחרים. בנוסף, החנות המקוונת של RIM לא כוללת יותר מדי יישומים ייעודיים עבורו. גם הוא לא מגיע לארץ בצורה סדירה ונמכר בחנויות שייבאו אותו באופן פרטי. המחיר החל מ-2,900 שקל לדגם הבסיסי (16 גיגה, Wifi).

 

להצצה ראשונה

 

Archos 70: טאבלט שתוכלו להרשות לעצמכם

ארקוס היתה מהחברות הראשונות שבנו נגני מולטימדיה מבוססי מסך מגע גדול. המעבר לטאבלטים היה טבעי עבורה וכיום מציגה החברה שלל מחשבי לוח בגדלים שונים. לדגם 70 יש מסך שבעה אינץ' ברזולוציה נמוכה של 800 על 480 פיקסל, מעבד במהירות של גיגהרץ ומרחב אחסון של שמונה גיגה.

 

 

הוא מריץ את אנדרואיד 2.2, מערכת הפעלה ממש לא אידיאלית למחשבי לוח אבל טובה דיה עבור משתמשים שמכירים אותה מהסמארטפון שלהם. כל הנתונים האלה אמנם שמים אותו הרחק מאחור בטבלת מחשבי הלוח, אבל לעבודה אפשר להגיע גם בטוסטוס וגם על הארלי: הארקוס 70 עולה רק 999 שקל, מחיר עממי לחלוטין בהתחשב בתחרות. בישראל נמכרים מספר דגמים נוספים של המכשיר, בגדלים של בין חמישה לעשרה אינץ' ובנפח אחסון של עד 32 גיגה.

 

בכל הנוגע לטאבלטים מבוססי ARM, לאייפד 2 יש תחרות חיה ומורגשת. הוא עדיין מוביל בביצועיו על רוב הטוענים לכתר, אבל התרחבות השוק המקומי מאפשרת לכם ללכת על טאבלט אנדרואיד 3 ולדעת שלא יאכזב אתכם. מי שעשוי לשנות את התמונה עשויה להיות סמסונג שמחשב הלוח הבא שלה - הגלקסי טאב 10.1 - ינחת בקרוב בחנויות בחו"ל. בשוק תמצאו גם מחשבי לוח מבוססי חלונות 7 (כמו האסוס איסלייט והאייסר W500), שנועדו ללקוחות ארגוניים. אלו מהווים קטגוריית מוצר שונה שמכוונת ללקוחות שונים.

 

 צרפת: אל תחפשו אותנו בפייסבוק >>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילו מחשבי לוח אפשר למצוא בישראל
צילום: ניצן סדן
מומלצים