שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    קצינת מבחן: מוצרים חדשים במטבח
    קטשופ לפיצה, פודינג בטעם שוקולד מריר, עגבניות חצי-מיובשות, שקדים מקורמלים, בצק שמרים קפוא, מלח ופלפל במטחנה אחת, בלסמי כמהין וממרחים לטבעונים: יעל גרטי בדקה מוצרים חדשים לבישול ולאפייה. המסקנות לפניכם

    מוצרים חדשים ומעניינים לבישול ולאפייה ממשיכים לגדוש את המדפים, רובם מתחשבים בציבור הבשלנים והאופים הממהרים, ומציעים שפע של קיצורי דרך, החל מבצק שמרים קפוא וכלה במלח מתובל. יצאתי לבדוק את המוצרים למענכם; המסקנות לפניכם.

      

    קופא על שמריו

    מה: בצק שמרים למאפים מתוקים, מרודד וקפוא, מתוצרת "מעדנות".

     

    כמה: 20-23 שקלים לאריזה במשקל 900 גרם. כשר פרווה בד"צ בעלז. להשיג ברשתות השיווק.

     

    דבר היח"צן: "חברת 'מעדנות' משיקה בצק שמרים מרודד למאפים מתוקים, מוכן לשימוש מהיר, קל ונוח, שחוסך את משך ההכנה הארוך ומתאים להכנת קרואסונים, עוגות שמרים ומאפים מתוקים".

     

    במה עסקינן? בצק שמרים קפוא זו בהחלט בשורה משמחת, במיוחד לחוששים משימוש בשמרים, אך רשימת התכולה של הבצק מפזרת מעט את השמחה: קמח, סוכר, מרגרינה, סירופ גלוקוז, שמן סויה, שמרים, חומרי תפיחה, חומרי טעם וריח, גלוטן, מלח, חומר מתחלב, חומר מייצב, מעכב חמצון, אנזימים, מווסת חומציות, חומרים משמרים, צבע מאכל (קרוטנים), קמח סויה, דקסטרוז ועמילן תירס.

     

    שלב הניסוי: הבצק אמנם מרודד אך יש לרדדו עוד כדי ליצור ממנו מאפים, מה שמצריך בדיוק חצי דקה. העבודה עם הבצק, למרבה השמחה, מאוד נוחה וקלה. הכנתי שבלולי קינמון ואגוזים קצוצים, שהצריכו שעתיים התפחה (בחדר ממוזג) ו-13 דקות אפייה. כשטעמתי את המאפה, גיליתי בצק לא מאוד מתוק, נטול עומק או עושר טעמים ושמנוני יתר על המידה. שפע השבלולים נמסרו לשכנים, שזללו מהם בהנאה, לפי הדיווח שקיבלתי.

     

    לסיכום: למי שמפחד מהתעסקות עם שמרים - זו אפשרות סבירה, אך מי שאופה בצקי שמרים על בסיס חמאה עתיד להתאכזב.


    (צילום: אורית חן צדוק)

     

    פטריות (קפואות) אחרי הגשם

    מה: פטריות שמפיניון שלמות קפואות ופטריות שמפיניון חתוכות קפואות של "סנפרוסט".

     

    כמה: 19-20 שקלים לאריזה במשקל 600 גרם. כשר. להשיג בכל רשתות השיווק ובחנויות המובחרות.

     

    דבר היח"צן: "חברת 'סנפרוסט' משיקה שני מוצרי פטריות חדשים, המתאימים להכנת מגוון רחב של תבשילים, סלטים, פשטידות ומרקים. הפטריות נוחות לשימוש ובעלות מרקם וטעם מעולים".

     

    במה עסקינן? לא כל כך ברור לי מה הטעם בהקפאת פטריות, שהרי בכל מרכול או חנות ירקות יש כיום פטריות טריות, והטיפול בהן פשוט מאין כמוהו: אם רואים פיסת לכלוך מסירים בעדינות - ופורסים. זה הכל (אין צורך לשטוף). נוכח הצילום שעל גבי אריזת הפטריות החתוכות, בו מופיעות פטריות לבנות-בוהקות, טריות ויפות, התאכזבתי לגלות בתוך האריזה פטריות חומות, שנראות כמו פטריות שיצאו מקופסת שימורים.

     

    שלב הניסוי: חיממתי שמן זית במחבת עמוקה וניסיתי לטגן את הפטריות, ששחררו כל כך הרבה מים, כך שנאלצתי לשפוך מים מן המחבת לכיור ארבע פעמים במהלך הכביכול-טיגון. הפטריות יצאו "מוּשיות" וממש לא מוצלחות, ומה שהיה אמור להיות קיצור דרך התגלה כהארכת דרך מעצבנת.

     

    לסיכום: לא בבית ספרי.


    (צילום: מרב מור)

     

    דרושה כרשה

    מה: כרשה חתוכה קפואה של "סנפרוסט".

     

    כמה: 16.5-17 שקלים לאריזה במשקל 600 גרם. כשר. להשיג בכל רשתות השיווק ובחנויות המובחרות.

     

    דבר היח"צן: "חברת סנפרוסט משיקה מוצר חדש ונוח לשימוש: כרשה חתוכה מוקפאת, המתאימה להכנת מגוון רחב של מרקים, קישים, פשטידות, קציצות, מליות למאפים ועוד. המוצר חתוך, קל ונוח לשימוש".

     

    במה עסקינן? להבדיל מהפטריות, שלהקפאתן אינני מוצאת צידוק, הקפאת כרשה מוצדקת יותר בעיניי, משום שכרשה תמיד חורגת בגודלה העצום משקית הסופר, מנצלים רק שליש עד חצי מאורכה, ויש שמפרקים את הכרשה לחלוטין כדי לוודא שאין בה חול. והנה "סנפרוסט" עושים מעשה ומגישים כרשה נקייה וחתוכה לפרוסות. סחתיין עליהם.

     

    שלב הניסוי: טיגנתי את הכרשה בשמן זית, גם היא שחררה מעט מים בטיגון (אך לא כמו הפטריות), יצאה סבירה אך מעט רכרוכית - ולא טעימה כמו שכרשה מתקבלת בדרך כלל בטיגון.

     

    לסיכום: אפשר.

     

    חטפתי (ארטי)שוק מהמחיר

    מה: ארטישוקים צלויים בשמן חמניות מתוצרת Demetra, איטליה. היבואן: גילי'ס (לוואצה).

     

    כמה: 89.50 שקלים לקופסת שימורים גדולה במשקל 780 גרם. להשיג במעדניות ובחנות "לוואצה דלי שופ". לא כשר.

     

    במה עסקינן? ארטישוקים איטלקיים משובחים צלויים, נתונים בשמן חמניות, חומץ בן יין, מלח, עשבי תיבול, חומרי טעם, תבלינים, חומצת לימון, 300-E (חומר נוגד חמצון).

    הערת אחסנה: אחרי הפתיחה יש לאחסן במקרר ולצרוך מהר ככל שניתן.

     

    שלב הניסוי: הארטישוקים הנפלאים הללו צלויים, מתובלים באופן מדויק ופשוט מצויינים. מתאימים להגשה סתם כך כאנטיפסטי, לשילוב במנות פסטה, ריזוטו ומה לא. שילבתי את הארטישוקים בפסטה והבאתי למפגש משפחתי, שם זכו להתלהבות בקרב הטועמים.

     

    לסיכום: מומלצים בחום.


    (צילום: יעל גרטי)

     

    קרם דה לה קרם

    מה: קרם ארטישוקים מתוצרת Demetra, איטליה. היבואן: גילי'ס (לוואצה).

     

    כמה: 69.90 שקלים לצנצנת במשקל 540 גרם. להשיג במעדניות ובחנות "לוואצה דלי שופ". לא כשר.

     

    במה עסקינן? עוד מוצר ארטישוקים איטלקי הוא קרם ארטישוקים, המכיל ארטישוקים, שמן חמניות, שמן זית, בצל, יין לבן, עמילן תפח"א, קמח אורז, דקסטרוז, מלח, תבלינים, חומרי טעם, תמצית שמרים, מווסת חומציות, חומצת לימון וחומצה אסקורבית. הערת אחסנה: אחרי הפתיחה יש לאחסן את המוצר במקרר ולצרוך מהר ככל שניתן.

     

    שלב הניסוי: מחית זו, המיוצרת מארטישוקים איטלקיים, הידועים כמשובחים, בעלת מרקם מצויין, מתובלת בצורה מדוייקת מאוד - ופשוט מעולה. הוספתי 5 כפות גדושות מאוד ממחית זו ל-250 גרם פסטה מבושלת, ערבבתי ושמחתי לגלות שלא היה כל צורך להוסיף מלח, תבלין אחר או פרמזן: המחית פשוט עושה את כל העבודה.

     

    לסיכום: מומלץ בחום.

     

    חצי מיובשות - וטעימות לגמרי

    מה: עגבניות חצי מיובשות מתוצרת Demetra, איטליה. היבואן: גילי'ס (לוואצה).

     

    כמה: 89.50 שקלים לקופסת שימורים גדולה במשקל 780 גרם. להשיג במעדניות ובחנות "לוואצה דלי שופ". לא כשר.

     

    במה עסקינן? עגבניות מיובשות למחצה וחתוכות לפיסות גדולות. המוצר מכיל: עגבניות, שמן חמניות, שום, פלפל שחור, חומץ בן יין, חומצת לימון, E-330. הערת אחסנה: אחרי הפתיחה יש לאחסן במקרר ולצרוך מהר ככל שניתן.

     

    שלב הניסוי: תשכחו ממה שאתם יודעים על עגבניות מיובשות או עגבניות לחות: העגבניות הללו, שמרקמן אינו דומה למרקמן של עגבניות מיובשות או לחות כלל וכלל, לוקחות את כולן בסיבוב. תיבולן מדוייק והן מומלצות מאוד להגשה סתם כך כאנטיפסטי או לשילוב בפסטות, פשטידות, קישים ומיני מאכלים שונים. שילבתי את העגבניות בפסטה (יחד עם הארטישוקים הצלויים שלעיל) והתוצאה היתה מצויינת.

     

    לסיכום: מומלצות בחום.


    (צילום: יעל גרטי)

     

    האורגנו כבר בפנים

    מה: קטשופ פיצה של "אסם".

     

    כמה: 12-14 שקלים לבקבוק בנפח 750 גרם. כשר בהשגחת בד"צ. להשיג ברשתות השיווק.

     

    דבר היח"צן: "אסם מגישה קטשופ פיצה, שהוא קטשופ מתובל, להכנת פיצות וטוסטים משודרגים. קטשופ זה הופך את משימת הכנת הפיצה הביתית (פיצה-פיתה) לפשוטה יותר, במינימום זמן ומקסימום טעם. מתאים גם לצ'יפס, שניצל וכיוב'".

     

    במה עסקינן? קטשופ בבקבוק לחיץ, מכיל: רכז עגבניות, מים, סוכר, חומץ, מלח, בצל מיובש, תבלינים, חומרי טעם וריח טבעיים. נטול חומרים משמרים או צבעי מאכל. מכיל גלוטן.

     

    שלב הניסוי: טעמתי את הקטשופ כמות שהוא, כדי לגלות שהוא חביב בהחלט וטעמו של האורגנו (יבש וטחון דק) מורגש בהחלט. אחד מילדיה של סיגל שכנתי סבר שהקטשופ חריף מדי, בעוד אני לא מצאתי בו כל חריפות שהיא.

     

    לסיכום: אפשר בהחלט, אם אתם חובבי קטשופ ובאמת מתעצלים לבזוק מעט אורגנו על הפיצה-פיתה שלכם, אך אין זה מוצר שאאמץ להכנת פיצות.

     

    כמהים לכמהין

    מה: בלסמי מצומצם (קרם/גלייז בלסמי) בטעם כמהין מתוצרת "פיני" (Fini), איטליה. היבואן: גילי'ס (לוואצה).

     

    כמה: 55 שקלים לבקבוק בנפח 380 מ"ל. להשיג במעדניות ובחנות "לוואצה דלי שופ", דרך השלום 8, תל אביב. לא כשר.

     

    במה עסקינן? קרם בלסמי, שהוא למעשה בלסמי מצומצם, מכיל: חומץ בלסמי, סוכר, סירופ גלוקוז מיובש, דקסטרוז, לקטוז, עמילנים מתירס, מלח, רכז חרובים וחומרי טעם. כלומר: כמהין ממש אין כאן, כי אם תמצית טעם של כמהין.

     

    שלב הניסוי: לקרם מרקם סמיך מאוד, ריח אופייני לכמהין וטעם חמצמץ-מתוק,עמוק ומשגע, מלווה בארומה עדינה של הכמהין. אין לי מושג עדיין במה אשלב מוצר זה במטבחי, אבל זה טעים, לעזאזל!

     

    לסיכום: מומלץ לאוהבי הכמהין.

     

    סיירת שקד

    מה: סדרת הקרוקנטים של סוגת.

     

    כמה: 7-10.50 שקלים לאריזה במשקל 70 גרם. להשיג בכל רשתות השיווק. כשר.

     

    דבר היח"צן: "סוגת משיקה את סדרת הקרוקנטים, שברי אגוזים ושקדים לשימוש באפייה, ציפוי, קישוט, העשרת סלטים, תוספת ליוגורט וגלידה וגם לנשנושים".

     

    במה עסקינן? בסדרה: שקדים מולבנים פרוסים ומקורמלים (מכילים שקדים וסוכר), שברי פקאן סיני (מכילים פקאן, סוכר ושמן צמחי), קרוקנט שקדים (מכילים שקדים וסוכר), אגוזי קשיו קלויים וגרוסים (מכילים קשיו בלבד) ומקלות (שבבי) שקדים קלויים (מכילים שקדים בלבד). הפקאן הסיני אמנם אינו מחדש מאומה למדפי המרכולים, מלבד היותו קצוץ ולא שלם, אך יתר המוצרים בסדרה מהווים תוספת נהדרת ואף מרגשת למדפים.

     

    שלב הניסוי: פרוסות השקדים המקורמלות הן שוֹס שקשה להפסיק לנשנש - וכל שאר המוצרים בסדרה קלויים/עשויים במידה מדוייקת ופשוט מצויינים. יישר כח!

     

    לסיכום: מומלצים בחום.


    שקדים בשלושה מצבי צבירה (צילום: יעל גרטי) 

      

    שוקולד ללא שוקולד

    מה: פודינג אינסטנט בטעם שוקולד מריר בלגי של "אסם".

     

    כמה: 4.5-5.5 שקלים לאיזה במשקל 95 גרם. להשיג בכל רשתות השיווק. כשר פרווה בהשגחת בד"צ.

     

    דבר היח"צן: "אסם מחדשת ומוסיפה טעם נוסף של פודינג, שיאפשר להכין קינוחים מתוחכמים שיבטיחו סיום מהנה לכל ארוחה. הפודינג בעל מרירות עדינה ומרקם אוורירי ונימוח. ניתן להכין איתו מגוון ציפויים ומילויים לעוגות, להעשיר קינוחים ואפילו להגיש כקינוח בפני עצמו".

     

    במה עסקינן? המוצר מכיל: סוכר, קקאו, עמילן מעובד, אבקת סירופ תירס, חומרים מווסתי חומציות, סוכר קרמל, אבקת קפה נמס, חומרי טעם וריח. בקיצור: שוקולד מריר, בלגי או לא, אין כאן.

     

    שלב הניסוי: כפי שממליצה האריזה, הקצפתי 200 מ"ל חלב ומיכל שמנת מתוקה 38% שומן עם תוכן האריזה במשך 3 דקות במהירות גבוהה במקצף חשמלי. התוצאה היתה קרם עאלֶק-מוסי, שהזכיר לי כל מיני עוגות ביסקוויטים שהזדמן לי לפגוש בכל מיני מקומות: אכיל בהחלט, אבל לא גורמה. רק אחד מבין שני ילדיה של סיגל השכנה, המסייעים לי באדיבותם בטעימות, אהב את התוצאה.

     

    לסיכום: אפשר.

     

    ורדים בנקטרינה

    מה: נקטרינה מי ורדים של "משק בן דור".

     

    כמה: 15 שקלים לאריזה במשקל (ברוטו) 880 גרם. להשיג בדוכן "משק בן דור" בשוק הנמל בתל אביב במהלך כל עונת הקיץ וברשתות "שופרסל", רמי לוי, "טיב טעם", "מגה" ובחנויות המתמחות בפירות מיוחדים. כשרות.

     

    במה עסקינן? משק בן דור מיסוד המעלה, שמנפקים פירות נפלאים כמו משמשי "ארומה קוט", מתוקים כמו באגדות, ושזיפים סגולים-שחורים מתוקים ונוטפי מיץ, מגישים עכשיו זן חדש של נקטרינה, שהם מכנים בשם "נקטרינה מי ורדים", על שום הטעם שהיא אמורה לעורר באכילתה. הנקטרינה אדומה-ארגמנית מבחוץ ולבנה בפנים, אמורה להיות, לדברי היח"צן, מתוקה יותר מנקטרינה רגילה.

     

    שלב הניסוי: לדאבוני קיבלתי לטעימה נקטרינות לא ממש בשלות, שהיו לבנות ולא מאוד מתוקות, ולכן לא יכולתי לחוש את המתיקות המובטחת או את ארומת מי הוורדים. 

     

    לסיכום: עדיף לדבוק בפירות האחרים של המשק.


    (צילום: ספי בן דור)

     

    סודי ביותר

    מה: סדרת ממרחי "המתכון הסודי" של דפנה ברק.

     

    כמה: 27.5-29.9 שקלים לצנצנת במשקל 200 גרם. להשיג בחנויות טבע בתל אביב, גבעתיים ויפו. לא כשרים.

     

    במה עסקינן? לפני כשלוש שנים הפך בנה של דפנה ברק לטבעוני. ברק, מנהלת תחום בחברת הייטק גדולה ובשלנית ותיקה, החלה להתמודד עם הצורך להשלים עבור בנה את החוסר בחלבונים. לפני כשנה פרשה מעולם ההייטק וכשטיילה בארה"ב גמלה בה ההחלטה להתמסר לנושא. אחרי סדרת נסיונות, טעימות ועוד נסיונות, הקימה דפנה את המותג "המתכון הסודי", והחלה לייצר במטבחה הפרטי ממרחים לטבעונים (ועל הדרך, גם לצמחונים), המיוצרים מירקות שורש טריים, קטניות ואגוזים, נטולי חומרים משמרים.

     

    על מיתוג הסדרה עמל המעצב המוכשר עודד בן יהודה, שהחליט למספר את הממרחים מ-1 עד 6, כדי להקל על הצרכנים לזכור את שם הממרח המועדף עליהם. הממרחים מלווים בכינויים "החמצמץ בעל הניחוח הלימוני", "החריף בהשהייה", "האדום עם ההל המפתיע", "העדין עם הכמון המזרחי" וכו'. בהתאם לשם המותג, רשימת התכולה של הממרחים איננה מלאה וכוללת את שמות הקטניות, ירקות ואגוזים בלבד, כך שמי שאלרגי לשמן מסוים או תבלין מסוים לא יכול לדעת מקריאה בתווית (ומוזמן לפנות במייל ליצרנית, במקרה שכזה).

     

    המחיר הקלורי של הממרחים נע סביב ה-200 קלוריות ל-100 גרם, ותכולת החלבון שבהם נעה סביב 6-9 גרם חלבון ב-100 גרם. הממרחים מצריכים קירור. שימו לב למועד האחרון לשימוש, המופיע בתחתית הצנצנת.

     

    שלב הניסוי: טעמו של הממרח "החמצמץ בעל הניחוח הלימוני", המכיל שעועית לבנה, קשיו, אגוזי ברזיל, שורש סלרי, ארטישוק ירושלמי/גזר לבן וקצח,

    אכן לימוני, עדין ופשוט מעולה. הממרח "החמוץ-חריף" חמצמץ-פיקנטי, כשהפיקנטיות משתלטת במידת-מה על הטעמים האחרים, ועדיין מדובר בממרח מוצלח וטעים מאוד. הממרח "האדום עם ההל המפתיע" צבוע באדום-סגול בגלל הסלק, גם הוא בעל פיקנטיות עדינה - ופשוט מעולה. כיוונו של הממרח "העדין עם הכמון" הוא אכן מזרחי וטעמו מצוין. "החריף האחר, הג'ינג'רי" פשוט נהדר. כל הממרחים מתובלים בצורה מדוייקת מאוד - ונהדרים למריחה על לחם, מבלי לחוש רגשות אשמה. מוצר נפלא לטבעונים ולצמחונים.

     

    לסיכום: מומלצים בחום.


    (צילום: אבנר ברק)

     

    תעביר לי את המלח-פלפל

    מה: מלח מתובל עם פלפל שחור של לורי'ס (Lawry's), היבואן: "סידס".

     

    כמה: 17 שקלים לאריזה במשקל 141 גרם. להשיג ברשתות השיווק. כשר פרווה.

     

    דבר היח"צן: "סדרת המלחים המתובלים של לורי'ס נמכרת לראשונה בארץ, והיא כוללת מלח מתובל (תערובת של מלח, עשבי תיבול ותבלינים) ומלח מתובל עם פלפל (מלח מתובל עם כמות מדויקת של פלפל שחור גרוס דק), להעשרת הטעם. הסדרה מתאימה לתיבול מושלם של תבשילים, סלטים, פשטידות, קדרות ועוד".

     

    במה עסקינן? אין גבול לעצלנות: האמריקאים מגישים לנו תבלינים שמטרתם לחסוך את הצורך בתיבול בעזרת מספר תבלינים: התיבול המלא מוגש לכם בקופסה אחת. המלח המתובל מכיל מלח, סוכר, פפריקה, כורכום, בצל, עמילן תירס, שום, טריקלציום פוספט, חומרי טעם טבעיים, פפריקה אולאורזין כצבע מאכל. המלח המתובל עם פלפל שחור מכיל רשימה זהה, בתוספת של פלפל שחור.

     

    שלב הניסוי: שני התבלינים טחונים דק. ריחו של המלח המתובל מזכיר לי, לדאבוני, ריח של אבקת מרק. ריחו של התבלין השני מעט יותר עדין, ועדיין לא נעים במיוחד. בזקתי את שני התבלינים על ירקות טריים. התוצאה היתה אכילה בהחלט, אך לא משהו שאאמץ אל מטבחי.

     

    לסיכום: סביר מינוס.

     

    קינמון מסוכר

    מה: גבישי סוכר וקינמון במטחנה של "מק'קורמיק", היבואן: "סידס".

     

    כמה: 21 שקלים לאריזה במשקל 42 גרם. להשיג ברשתות השיווק. כשר פרווה.

     

    דבר היח"צן: "חברת התבלינים 'מקורמיק' משיקה סדרה חדשה של תבלינים במטחנות, לתיבול מושלם. הסדרה כוללת שמונה תבלינים: מלח ים, מלח שום, פלפל שחור, פלפל שום, תערובת איטלקית, תערובת פלפלים, תבלין לסטייק וסוכר קינמון. מטחנות התבלינים של 'מקורמיק' נוחות ופשוטות לשימוש, הפתיחה קלה, האחיזה נוחה והן מבטיחות טריות מקסימלית של התבלינים. קיימת אפשרות לבחור את עובי הגרגר בעת הטחינה, תוך שליטה מלאה על כמות התבלין".

     

    במה עסקינן? מבין שמונת התבלינים החדשים ביקשתי לטעום את סוכר הקינמון, המכיל סוכר וקינמון בלבד. על פניו מדובר בשיא חדש של עצלות, אולם לזכות התבלין ייאמר שאין להשוות בין טעמו של קינמון טחון מראש לטעמו של זה שנטחן זה עתה, בטח ובטח כשהוא מלווה בסוכר.

     

    שלב הניסוי: המטחנה אכן נוחה מאוד לפתיחה ולשימוש, והתבלין, שנבזק על יוגורט, הסב הנאה רבה.

     

    לסיכום: מומלץ בחום. 

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    סוכר וקינמון במטחנה
    צילום: מוטי פישביין
    כרשה קפואה
    צילום: אורית חן צדוק
    קטשופ פיצה
    צילום: סטודיו אסם
    פודינג שוקולד בלגי מריר
    צילום: סטודיו אסם
    בלסמי כמהין
    צילום: יעל גרטי
    ממרחי "המתכון הסודי"
    צילום: דנה מאירזון
    מלחים מתובלים
    צילום: מוטי פישביין
    מומלצים