שתף קטע נבחר

המסחר ננעל בעליות; דיסקונט זינקה ב-6.9%

המדדים ת"א 25 ות"א 100 עלו ב-0.6%. מדד הבנקים זינק ב-1.2%. זיו פניני ממגדל: "ירידה מרמה של 1,200 יכולה לגרום למשקיעים לצאת מהשוק".

המסחר בתל אביב ננעל בעליות שערים היום (ב') על רקע עליות השערים בבורסות העולם. הירידות בבורסה אתמול הביאו לשפל של כ-9 חודשים במדדים המובילים - אחרי סופ"ש של ירידות בוול סטריט. נתונים חלשים ביפן וסין הבוקר שהביאו לירידות בבורסות אסיה. 

 

מדדי מניות

מדד ת"א 25 עלה ב-0.56% ל- 1,210.99 נקודות, מדד ת"א 100 עלה ב-0.57% ל- 1,100.69 נקודות, מדד בלוטק 50 עלה ב-1.09% ל- 262.56 נקודות ומדד נדל"ן עלה ב-0.57% ל-315.66 נקודות.

 

המסחר במטבע חוץ ננעל בעליות. הדולר עלה ב-1.2% ושערו היציג נקבע על 3.434 שקלים; האירו עלה ב-0.32% ושערו היציג נקבע על 4.93 שקלים.

 

"אנחנו רואים מחזורים נמוכים מלווים בפדיונות בקרנות הנאמנות" אומר ל"כלכליסט" זיו פניני, משנה למנכ"ל מגדל שירותי בורסה. לדבריו, השחקנים הגדולים לא ששים לקנות כי הם באחזקה גבוהה של מניות. "אצל הזרים ישנה אי ודאות ואנחנו רואים את התגובה בשקל ואצל מניות הזרים (בנקים וכיל בעיקר, מ.א) שנסחרות במחזורים גבוהים יחסית למחזור הנמוך בבורסה" הוסיף פניני.

 

הוא ציין כי סטיות התקן עלו מכיוון שהשוק נמצא מצב של חוסר ודאות המקשה על בניית אסטרטגיות גידור. פניני מעריך כי גם בהמשך נראה מגמה תנודתית בבורסה וציין כי רמת ה-1,200 נקודות במדד ת"א 25 אכן מהווה נקודה בה משקיעים יחליטו לצאת מהשוק.

 

"המשק הישראלי הציג ברבעונים האחרונים צמיחת שיא ועכשיו מצב המשק תלוי בעיקר במתרחש בחו"ל" אומר ל"כלכליסט" משה קאשי, אנליסט בחדר המסחר של הבנק הבינלאומי. לדבריו, כיום המשקיעים לא מייחסים חשיבות לנתונים בישראל כמו לנתונים בחו"ל. קאשי אומר כי השאלה הגדולה מבחינת כיוון השוק הוא צעדי המוסדיים הגדולים כמו קרנות הפנסיה וחברות הביטוח שכרגע ממתינים על הגדר ויפעלו ביתר שאת כאשר השוק בחו"ל יראה סימני התבהרות.

 

אתמול נחלש מדד ת"א־25 ב־1.25% ובכך השלים ירידה של כ־5% מתחילת החודש, וצניחה של 10% מאז השיא בנרשם באפריל.

 

כספי הציבור המשיכו גם השבוע לצאת מהאפיקים המסוכנים ועברו לאפיקים שנחשבים סולידיים יותר. המשקיעים משכו מתחילת החודש, ב-5 ימי מסחר בלבד, כ-1.3 מיליארד שקל מקרנות הנאמנות המסורתיות. קרנות אג"ח חברות וכללי פדו 870 מיליון שקל והקרנות המנייתיות פדו 170 מיליון שקל. בינתיים, ציבור המשקיעים מסיט כספים לקרנות הכספיות שגייסו 1.1 מיליארד שקל ולקרנות השקליות עם גיוס של 260 מיליון שקל, בדגש על קרנות מק"מ.

 

לדברי עידו אמריליו, מנהל דסק מניות בחדר המסחר של פסגות, השוק המתין אתמול לראות כיצד יתנהגו הבורסות ברחבי העולם. "בגדול, ראינו בתל אביב זרם של מכירות מצד קרנות הנאמנות שנתקלו בזרם לקוחות מוסדיים, שקנו ניירות באופן רוחבי".

 

אפקט פישר

נגיד בנק ישראל פרופ' סטנלי פישר הצטרף בסוף השבוע רשמית למירוץ לראשות קרן המטבע הבינלאומית. הליך הבחירה אמור להסתיים עד סוף יוני. פישר - שבשנים 94' עד 2001 שימש משנה למנכ"ל הקרן - הגיש את מועמדותו אף שסיכוייו להיבחר לתפקיד נמוכים ביותר. אחד המכשולים העיקריים בדרכו של פישר לתפקיד הוא גילו: בעוד כמה חודשים ימלאו לו 68, בעוד תקנות הקרן קובעות כי גילו של יושב הראש לא יעלה על 65. מועצת המנהלים של הקרן אמורה לדון בקרוב בנושא זה.

 

פישר, זכה אמש לתמיכה לא צפויה במועמדתו: ראש הממשלה הפלסטיני, סלאם פיאד. האחרון אמר כי פישר יהיה "יו"ר מעולה" לגוף הפיננסי הבינלאומי, וכי הוא אדם "יוצא מן הכלל". הרשות הפלסטינית אמנם לא משתתפת בהליך בחירת היו"ר הבא לקרן המטבע הבינלאומית לאחר פרישת היו"ר הקודם דומיניק שטראוס-קהאן, אך פיאד אמר כי לו היה משתתף, היה שם את קולו על פישר.

 

מניות במרכז

נס טכנולוגיות זינקה ב-7.5% לאחר שנמכרה לקרן סיטי ונצ'רס האמריקאית תמורת 307 מיליון דולר. זאת, ארבעה ימים לאחר ש"כלכליסט" חשף את המו"מ בין הצדדים. החברה דיווחה על כך אתמול עם סיום המסחר בוול סטריט, והמניה זינקה במסחר המאוחר ב-12.5%. העיסקה תתבצע במחיר של 7.75 דולרים למניה, הגבוה ב-17.6% ממחיר הסגירה של המניה בבורסת נאסד"ק.

 

שותפות גבעות בלטה אתמול בזינוק של 6.25% על רקע ידיעה באתר חרדי לפיו תתחיל החברה למכור נפט השבוע כ-1,000 חביות מדי יום במחיר של 150 דולר לחבית, זאת למרות שמחירה של חבית נפט הוא קצת פחות ממאה דולר לחבית והמכירות לבז"ן התבצעו לפי מחירים נמוכים יותר.

 

הממונה על ענייני הנפט במשרד התשתיות הלאומיות אישר אמש לחברת נובל אנרג'י להתחיל בפיתוח שדה הגז הטבעי "נועה צפון", הנמצא בשטח חזקת "נועה" ובו ממוקם קידוח "נועה-1".

 

איש העסקים חיים סבן בוחן את רכישת גרעין השליטה בבנק דיסקונט. ל"כלכליסט" נודע כי נציגים של סבן ושל משפחת ברונפמן, המחזיקה ב־60% מגרעין השליטה בבנק, קיימו שתי פגישות בעניין בחודשים האחרונים. בעקבות הפגישות נערכה בדיקה מעמיקה בקבוצת סבן לגבי הבנק. המגעים הופסקו לחלוטין לאחר כמה שבועות אולם התחדשו שוב על "אש נמוכה" בימים האחרונים. בקבוצת סבן סירבו להתייחס לידיעה ואילו דובר קבוצת ברונפמן בישראל, רני רהב, אמר כי הנושא אינו על סדר היום של הקבוצה. מניית דיסקונט זינקה ב-6.49%.

 

כור (עלתה ב-5.6%), בעלת השליטה במכתשים אגן (זינקה ב-5.1%), והתובע הייצוגי הגיעו להסכם פשרה לפיו כור תשלם 45 מיליון דולר תמורת סילוק התביעה נגדה. ההסכם יוגש לידי שופטת בית המשפט המחוזי בתל-אביב דניה קרת-מאיר.

 

חברת ATP הנסחרת בנאסד"ק דיווחה היום כי קיבלה את אישור הממונה על הנפט והגז במשרד התשתיות לקבלת בעלות על שלושה רישיונות במי הים התיכון- שמשון, דניאל מזרח ודניאל מערב.


פורסם לראשונה 13/06/2011 10:08

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בת"א
צילום: דנה קופל
מומלצים