שתף קטע נבחר

וולוו עזרה לצמצם פליטה? תלוי איך מודדים

יצרנית הרכב השוודית לקחה חלק בניסוי להקטנת פליטת מזהמים שנתית-משפחתית. אל היעד המתוכנן לא הגיעו הנסיינים, אך הצמצום מרשים במיוחד. אל תנסו את זה בבית

הניסוי הצליח, למרות אי עמידה ביעדים. וולוו השוודית הודיעה כי ניסוי בו לקחה חלק, שעיקרו הורדת ממוצע הפליטה הכולל של משפחה שוודית פי 7 - מ-7.3 טון CO2, לטון בודד - הסתיים בהצלחה. בין היתר עשתה המשפחה שימוש במכונית חשמלית מתוצרת וולוו, C30 עם סוללה נטענת. עם סיום הניסוי התברר כי פליטת המזהמים הממוצעת של המשפחה ירדה אמנם משמעותית, אך רק ל-1.5 טון לשנה.

 

 

 

בסיכום הנתונים שנאספו בניסוי, הסתבר כי משפחת לינדל השוודית רשמה שיפור של כ-90% בפליטת מזהמים בסעיף "תחבורה", רובו ככולו תודות ל-C30 החשמלית. עם צריכת חשמל ביתית מופחתת, אלו שני הסעיפים בהם נרשם השיפור המשמעותי מאז תחילת הניסוי. אגב, את החשמל לטובת טעינת המכונית, סופק למשפחה באמצעים הידרו-אלקטריים.

 

לטובת הניסוי הוקם עבור משפחת לינדל בית עץ מיוחד, שצוייד באמצעי חסכון-אנרגיה לרוב, ואיפשר לאנשי הניסוי לרדת ל-2.5 טון פליטה בממוצע בקלות רבה למדי, כך עורכי הניסוי. אלא שמשם ועד לתוצאה הסופית - 1.5 טון בממוצע - הפך לקשה הרבה יותר. כדי להגיע לחסכון הנדרש, החליטו בני המשפחה לסגור את אחד החדרים בבית לחלוטין, ובשבוע האחרון לניסוי אף הפסיקו לצפות בטלוויזיה ולאכול סוגי מזון שונים. הכול לטובת הפחתת הזיהום.


 

לטענת בני המשפחה, היעד השאפתני לא הושג, משום שבכל מקרה, נאלצו להתחיל את הניסוי כאשר הם "סוחבים" עמם פליטה של כ-900 ק"ג CO2 עליהם לא הייתה להם כל שליטה, ומקורה בייצור מוצרי צריכה שונים כמו הבניין בן גרו. צמצום הפליטה בתהליכי ייצור אותם מוצרים, כך הסבירו, נמצא מעבר להישג ידם.

 

ממשלת שוודיה קבעה יעד הפחה של 40% בממוצע פליטת ה-CO2 בכל המדינה, עד לשנת 2020. לדברי החברות המשתתפות בניסוי כי השיפור של 80% בפליטת במזהמים של משפחת לינדל, מוכיח כי הדבר אפשרי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
וולוו 30 חשמלית של משפחת לינדל
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים