שתף קטע נבחר
צילום: דודו אזולאי

בחושה עם הפתעה: עוגת תפוחים וקינמון

אומרים שפירות טובים לבריאות, אורן בקר שמע שגם הקינמון כזה ולכן החליט לשלב את השניים בעוגה בחושה ופשוטה להכנה עם קישוט שהופך אותה גם לכוכבת של הארוחה

לאחרונה קראתי על מחקר ישראלי שמצא שקינמון מסייע לעיכוב מחלת האלצהיימר. לא, המדור הזה לא עומד להפוך למדור בריאות, אבל זו הייתה תזכורת לאיכויות הרבות של התבלין הנפלא הזה.

 

השילוב בין תפוח לקינמון הוא מנצח בטעמים ובניחוחות. כשהריח הקינמוני מתפשט ברחבי הבית הוא יוציא את כל הדיירים מכוכיהם (וגם משלוותם...), בהמתנה דרוכה לעוגה פשוטה וכל כך טעימה.

 

טיפים:
  • חשוב לבזוק מעל התפוחים סוכר לפני האפייה מאחר והסוכר יעניק לעוגה מרקם קריספי.
  • אין תפוחים? רוצים לגוון? אין בעיה. על אותו משקל, ניתן להחליף התפוחים בכל פרי בשרני אחר כמו אגס, שזיף או אפרסק.
  • רוצים לעשות מהעוגה הבחושה קינוח משודרג? הגישו ליד כדור גלידת וניל או קינמון.


בחושה, טעימה ויפה - עוגת תפוחים בחושה (צילום: דודו אזולאי) 

 

עוגה בחושה תפוחים וקינמון

המרכיבים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ)

לבסיס העוגה הבחושה:

200 גרם חמאה

12 1 כוסות (270 גרם) סוכר

3 (150 גרם) ביצים שלמות

2/3 1 כוסות (250 גרם) קמח

1/3 כפית (2 גרם) אבקת אפייה

1/3 כפית (2 גרם) סודה לשתייה

קורט מלח

100 גרם שמנת חמוצה

1 כפית גרידת לימון

1 כפית תמצית וניל

למלית התפוחים:

4 תפוחי עץ גרנד קלופים

1/2 1  כפות (15 גרם) קינמון טחון

5 כפות סוכר לבן

1 כפית גרידת לימון

1 כפית תמצית וניל

2 כפות צימוקים בהירים

לקישוט מרנג צרפתי:

1 (30 גרם) חלבון

3 כפות (30 גרם) סוכר

 

אופן ההכנה:
  1. מקרימים את החמאה והסוכר בגיטרה במיקסר (הקצפה שומנית) למשך 15 דקות לפחות. מוסיפים את הביצים בהדרגה בכדי לא "לשבור" את המסה וממשיכים להקרים את התערובת למשך חמש דקות נוספות.
  2. מנפים יחד את כל החומרים היבשים ומוסיפים למסה המוקרמת בהדרגה. תוך כדי ערבול, מוסיפים את השמנת החמוצה והטעמים (גרידת הלימון והווניל).
  3. קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה, חותכים לפלחים, מתבלים עם סוכר, קינמון, לימון ווניל.
  4. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ונייר כסף.
  5. מניחים שכבה של המסה הבחושה, מעליה מסדרים מהתפוחים וכך שכבה נוספת - מסיימים ומקשטים עם תפוחים בחלק העליון של העוגה.
  6. אופים כחצי שעה בחום של 170 מעלות.
  7. לאחר שהעוגה התקררה היטב מקציפים חלבונים עם סוכר בהדרגה, מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכבי (קוטר 10 מ"מ) וזולפים קישוט מרנג מסביב לעוגה ובעזרת ברנר מזהיבים את המרנג.
  8. מגישים את העוגה קרה או בטמפרטורת החדר.

 

צילום: דודו אזולאי

 

מה עוד אפינו: 

 

  • אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"   

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת תפוחי וקינמון
צילום: דודו אזולאי
שף קונדיטור אורן בקר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים