שתף קטע נבחר

פאסט פוד: 5 מתכונים מהירים

כדי שמתכון ייחשב מוצלח הוא צריך להיות קל, או לפחות כזה שאם נשקיע בו הוא יפצה בתוצאות מדהימות - זו התורה של אורלי פלאי-ברונשטיין ומיכל מוזס בספרן החדש "על השולחן אקספרס". הנה 5 מתכונים שיעזרו לכם לבחון את האמירה

סלט 3 השעועיות

מכירים את הפיאס - מזט טורקי של שעועית לבנה בתחמיץ? כאן שכללנו אותו, הוספנו שעועית ירוקה ואפונת שלג ותיבלנו בסגנון מכסיקני עם פלפל חריף, עגבנייה טרייה וכוסברה.

 

המרכיבים (ל-8-6 מנות):

1/3 כוס שמן זית

1 בצל סגול, חתוך לפלחים דקים

2 שיני שום, קצוצות

1-1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות

1 עגבנייה גדולה, מרוסקת על פומפייה

200 גרם שעועית ירוקה עדינה קפואה

200 גרם אפונת שלג קפואה

2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (אפשר משימורים או קפואה)

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 צרור כוסברה, קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים ווק או מחבת גדולה עם שמן זית ומקפיצים בצל, שום, פלפל ועגבנייה כ-3 דקות. מוסיפים שעועית ירוקה ואפונת שלג ומקפיצים עוד דקה-שתיים.
  2. מוסיפים גם שעועית לבנה ומתבלים במלח ופלפל. מקפיצים יחד 5 דקות או עד שהשעועית הירוקה עשויה לטעמכם - אנחנו אוהבות שהיא נשארת קצת פריכה.
  3. מוסיפים כוסברה ומגישים חמים או בטמפ’ החדר.


סלט מ-3 סוגי שעועית (צילום: דן לב)

 

שניצל כבד עוף

הדרך המושלמת לטגן כבדי עוף, כך שהם יהיו פריכים מבחוץ ונימוחים בפנים. גם סרבני כבד עשויים להתפתות. נהדר ליד סלט ירוק.

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

500 גרם כבדי עוף, מנוקים

מלח ופלפל שחור גרוס

כ-1/2 כוס קמח לקימוח

2 ביצים טרופות

כ-2 כוסות פנקו או פירורי לחם

שמן לטיגון חצי עמוק

להגשה:

מיונז מתובל (למיונז חריף מוסיפים לכוס מיונז כף סחוג או אריסה או פלפל צ'ומה, למיונז פיקנטי מוסיפים לכוס מיונז 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק או 2 כפות חרדל דיז'ון, למיונז יפני מוסיפים לכוס מיונז 2 כפות סויה וג'ינג'ר כבוש קצוץ)

פלחי לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מתבלים כבדים במלח ופלפל. טובלים בקמח, אחר כך בביצה טרופה ולבסוף בפירורי לחם.
  2. מטגנים בשמן חצי עמוק 2-3 דקות עד הזהבה מכל הצדדים (זהירות! הכבדים עלולים להתיז שמן). מעבירים לנייר סופג.
  3. מגישים עם פלחי לימון ומיונז מתובל.


שניצל כבד עוף (צילום: דן לב) 

 

לביבות גבינה ברוטב עגבניות, חציל ומרווה

כופתאות רכות ונפלאות, ששוחות ברוטב אדום טעים. ויש עוד שני רטבים בהמשך. תראו כמה קל לארגן ארוחה, גם כאשר נדמה שאין כלום במקרר.

 

המרכיבים (ל-20 לביבות):

400 גרם גבינה לבנה לאפייה (“טוב טעם”, ריקוטה, טוורוג, והכי טובה “קדם” של חוות הבופאלו)

2 ביצים

1/3-1/4 כוס פירורי לחם

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל שחור גרוס

מעט אגוז מוסקט טרי מגורר

1 כפית עלי תימין או אורגנו, קצוצים

לרוטב עגבניות, חציל ומרווה:

1 חציל קטן, פרוס דק

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

2 שיני שום, פרוסות

400 גרם (1/2 קופסה גדולה) עגבניות מרוסקות

1 גבעול מרווה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי הלביבות לתערובת יציבה ומעבירים למקרר לשעה. אם התערובת רכה מדי, מוסיפים עוד פירורי לחם.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  3. מכינים את הרוטב: מברישים פרוסות חציל בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. אופים 10 דקות להזהבה.
  4. מביאים את שאר חומרי הרוטב לרתיחה בסיר רחב, מוסיפים את החצילים האפויים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות.
  5. מבשלים את הלביבות ברוטב: מעצבים לביבות פחוסות בקוטר 5-4 ס”מ בידיים רטובות, מוסיפים לרוטב ומבשלים 5 דקות יחד. מגישים עם לחם שיספוג את הרוטב.


לביבות גבינה ברוטב עגבניות, חציל ומרווה (צילום: דן לב) 

 

ריזוטו פטריות בתנור

לימדו אתכם שריזוטו קלאסי בוחשים ללא הפסקה? שכחו מזה. לריזוטו הזה מוסיפים את כל הנוזלים בבת אחת, משגרים לתנור ומתפנים למטלות אחרות. כשהוא יוצא מהביל מהתנור, מוסיפים חמאה, פרמזן, ברנדי ושום, מערבבים ומגישים. רק שימו לב שאתם משתמשים בסיר שמתאים לתנור.

 

המרכיבים (ל-6-4 מנות):

3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק

1 שקיק (25 גרם) פטריות פורצ'יני מיובשות, טחונות במעבד מזון לפירורים גסים

1 סלסילה (200 גרם) פטריות טריות פרוסות

עלעלים מ-2 ענפי תימין

300 גרם (1/2 1 כוסות) אורז עגול לריזוטו

80 מ"ל (1/3 כוס) יין לבן יבש

900 מ"ל (3/4 3 כוסות) מים רותחים

2 כפיות מלח

לסיום המנה:

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

50 גרם חמאה רכה

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 כף ברנדי

1 שן שום כתושה

 

אופן ההכנה: 

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים שמן זית בסיר בינוני שמתאים לתנור. מטגנים בצל, פטריות פורצ'יני, פטריות טריות ותימין כ-2 דקות עד הזהבה (אם אין די נוזלים בסיר מוסיפים 2 כפות מים כדי שהבצל והפטריות לא ייחרכו).
  3. מוסיפים אורז ומערבבים. יוצקים יין לבן ומחממים עד שהוא שמתאדה.
  4. יוצקים לסיר מים רותחים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול. מכסים, מעבירים לתנור ואופים 20 דקות.
  5. מסיימים את המנה: מוציאים את הסיר מהתנור ומוסיפים פרמזן, חמאה, פטרוזיליה, ברנדי ושום. מערבבים למרקם קרמי ומגישים מיד.


ריזוטו פטריות בתנור (צילום: דן לב) 

 

עוגת שיש נוטלה

עוגה בחושה וטעימה במיוחד, והכל בזכות הנוטלה.

 

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק):

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

2 ביצים

2/3 כוס סוכר

1 כוס קמח תופח

4 כפות נוטלה

 

אופן ההכנה: 

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מערבלים שמנת עם ביצים וסוכר במיקסר עם וו גיטרה 5-3 דקות עד שהתערובת מתעבה. מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. מוציאים 1/3 מהבלילה לקערה אחרת ומערבבים עם נוטלה לקבלת תערובת בצבע חום אחיד.
  4. יוצקים את התערובת הבהירה לתבנית, מוסיפים את התערובת עם הנוטלה ובוחשים בתנועות עדינות ליצירת מראה שיש.
  5. אופים 45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

 

גיוונים
  • מוסיפים לתערובת 1/2 כוס שוקולד צ’יפס.
  • מוסיפים לתערובת 1/2 כוס אגוזים קצוצים.


עוגת שיש נוטלה (צילו: דן לב)

 

  • "על השולחן אקספרס" מאת אורלי פלאי-ברונשטיין ומיכל מוזס, הוצאת "על השולחן". מחיר לצרכן 128 ש"ח

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עטיפת הספר "על השולחן אקספרס"
צילום: דן לב
מומלצים