שתף קטע נבחר

מה עשתה הבורסה השבוע? סיכום

שבוע המסחר התאפיין בירידות בישראל ובעולם, על רקע המשבר ביוון ונתונים מאכזבים בארה"ב. ת"א 25 ירד בכ-1.15%, מדד הנדל"ן ירד בכ-1.35% ומדד מניות הטכנולוגיה עלה בכ-1.87%. נס טכנולוגיות בלטה בעלייה של יותר מ-20%

בדומה לשבועות האחרונים אף שבוע המסחר האחרון התאפיין בירידות שערים בישראל ובעולם, על רקע המשך משבר החוב ביוון ונתונים מאכזבים על המשק האמריקאי, וזאת על אף ניצוצות של תקווה שנרשמו במהלך השבוע ובשעות המסחר האחרונות של השבוע. בנוסף, השבוע פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש מאי, שעמד בתחזיות המוקדמות והסתכם בחצי אחוז.

 

שבוע המסחר נפתח ביום א' על רקע המשך ירידות השערים בבורסות העולם בסוף השבוע החולף, כאשר מדדי המניות המובילים בארה"ב רשמו שבוע שלילי שישי ברציפות, שהינו הרצף השלילי הארוך ביותר מאז שנת 2002.

 

אף מדדי המניות המקומיים, לא נמלטו ביום המסחר הראשון של השבוע מהמומנטום השלילי בעולם ורשמו ירידות חדות, כאשר מדד המעו"ף שב להיסחר מתחת לרמה של 1,200 נקודות לראשונה מאז חודש ספטמבר 2010, בין היתר לאור הגשת מועמדותו של נגיד בנק ישראל סטנלי פישר ליו"ר הקרן המטבע העולמית וחשש המשקיעים מלכתו.

 

ביום ב' רשמו מדדי המניות המקומיים עליות שערים קלות, שסיימו לזמן קצר את רצף הירידות שחווה שוק המניות המקומי בחודש האחרון. בין יתר הסיבות לעליות אלו ניתן למנות עליה של כ-7% במניית בנק דיסקונט לאחר הודעתו על הסדר עבודה חדש אליו הגיע עם ועד העובדים ועליות נאות במניות כור ומכתשים אגן, לאחר הסדר פשרה בין בעלי מניות הרוב בכור לבעלי מניות המיעוט שיאפשר את הוצאתה לפועל עסקת מכירת מכתשים אגן לכמצ'יינה הסינית.

 

יום ג' נפתח על רקע עליות שערים נאות בשווקי ארה"ב והמזרח הרחוק, אשר הובילו לעליות שערים נאות אף בשוק המקומי, במסגרתו בלטה לחיוב מניית החברה לישראל שעלתה בלמעלה מ-5%. בתום יום המסחר, נערך מסחר סגירה מיוחד לאור עדכוני מדדי המניות המובילים וחילופי מניות בהם, כאשר לראשונה מזה זמן רב לא היינו עדים לתנודתיות מהותיות במניות המתחלפות או במדדים עצמם.

 

נציין כי ביום שלישי שב השקל והתחזק אל מול הדולר, ונסחר ברמות של מתחת ל-3.4 שקלים לדולר אמריקאי, בין היתר עקב פסילת מועמדתו של הנגיד פישר ליו"ר קרן המטבע העולמית.

 

יום ד' נפתח על רקע עליות שערים בבורסות ארה"ב, לאור הפתעה לטובה בנתוני המכירות הקמעונאיות. אולם עקב ירידות שערים בשווקי המזרח הרחוק, התנהל המסחר בשוק המניות המקומי בירידות שערים של כ-0.5% עד סביבות השעה 15:00. בשעה זאת, התפרסמו נתונים שלילים לגבי מדד המחירים לצרכן והייצור בארה"ב, שלצד חששות ממשמעות דחיית הסיוע ליון (שפורסמה כמעט במקביל) גררו את השווקים בארץ ובעולם לירידות שערים חזקות, כך שמדדי המניות המקומיים סיימו בירידות של למעלה מ-2.5%, ומדד המעו"ף ירד אל מתחת רמת 1,190 נקודות.

 

בערבו של יום ד' פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש מאי שעלה כצפוי ב-0.5%. ניתוח מרכיבי המדד מלמד הסעיפים "שכיכבו" בעליותיהם במדדים האחרונים שבו "וכיכבו" אף בחודש מאי. כך, סעיף הדיור בבעלות עלה בכ-1.1% (תרומה של כ-0.22% למדד כולו), סעיף הדלק והשמנים עלה בכ-2.7% (תרומה של כ-0.11% למדד כולו), וסעיף המזון עלה בכ0.4%, כאשר בלטו בעליותיהם הפירות הטריים (עליה של כ-3.9%), לצד ירידה של כ-7.7% בסעיף הירקות הטריים). מתחילת השנה עלה מדד המחירים לצרכן בכ-1.8% וב-12 החודשים האחרונים עלה המדד בכ-4.1%, גבוה משמעותית מיעד האינפלציה הממשלתי השנתי של 1%-3%.

 

יומו האחרון של המסחר נפתח על רקע פרסום המדד הצפוי, ולאור ירידות השערים החזקות בשווקי העולם, וזאת עקב חשש ממשי לחדלות פירעון של יוון. לאחר פתיחה חיובית החל שוק המניות לרשום ירידות שערים, שהתחלפו לקראת יום המסחר בעליות שערים נאות של למעלה מ-1% במדדים המובילים, בין היתר עקב פרסום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כי התמ"ג במשק המקומי צמח בכ-4.8% ברבעון הראשון של השנה, ולאור נתונים טובים מהצפוי שפורסמו לגבי הגרעון התקציבי ושוק העבודה בארה"ב.

 

בסופו של יום סיים מדד המעו"ף את השבוע מעל רמת 1,200 נקודות, כאשר בנוסף בלטה התחזקות הדולר בעולם, אשר אף בארץ שב והתקרב לרמה של כ-3.49 שקל לדולר.

 

בסיכומו של שבוע, מדד המעו"ף רשם ירידה של כ-1.15% ומדד ת"א 100 ירד בכ-0.9%, מדד הבנקים עלה בכ-0.25% מדד הנדל"ן ירד בכ-1.35% ומדד מניות הטכנולוגיה עלה בכ-1.87%.

 

בסיומו של שבוע, בלטו לטובה מניות נס טכנולוגיות שעלתה בלמעלה מ-20% לאחר הודעה על מכירת מניות החברה בפרמיה משמעותית מעל מחיר השוק, וכן מנית פנדטק שעלתה בכ-26% לאור פרסומים על מגעים למכירת החברה בפרמיה משמעותית מעל שוויה הבורסאי. מנגד בלטו לשלילה מניות פרולור ביוטק ובז"ן שירדו בכ-9% ובכ-10.5% בהתאמה.

 

שוק האג"ח: לא נרשמו הנפקות

בשוק אג"ח היינו עדים לעליות שערים בחלקו הקצר של העקום הממשלתי השקלי שהלכו והפכו לירידות לאורכו של העקום עד כדי ירידות של קרוב ל-1% בחלקו הארוך של העקום. במקביל, בשוק אג"ח הממשלתיות צמודות המדד היינו עדים ליציבות שערים בחלקו הקצר של העקום שהתחלפו בירידות לאורכו של העקום.

 

בשוק אג"ח הקונצרני, היינו עדים לירידות שערים של כרבע אחוז במדד התל בונד 20 ושל כ-0.4% במדד התל בונד השקלי, כאשר אג"ח המדורגות נמוך יותר או כאלו שלא מדורגות כלל המשיכו לסבול מירידות שערים די חדות, בעיקר עקב פדיונות בקרנות הנאמנות המשקיעות באג"ח, אם כי בשיעור נמוך ביחס לשבועות קודמים.

 

לאור המומנטום השלילי שחווה שוק ההון המקומי בחודש האחרון, המתבטא אף בפדיונות מקרנות הנאמנות, אף השבוע לא נרשמו הנפקות כלשהן. נציין כי השבוע החלה להיסחר מניית קרסו מוטורס, שעל אף המומנטום השלילי בשוק רשמה שבוע ראשון חיובי.

 

הכותבים הם מנהל ההשקעות הבכיר ואנליסט באדמונד דה רוטשילד שרותי השקעות בע"מ ("החברה"), העוסקת בניהול השקעות ובשיווק השקעות. אין באמור משום הצעה, המלצה ו/או שידול לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ני"ע כלשהם. הכותב, החברה ו/או חברות קשורות שלה, ו/או קרנות נאמנות שבניהולן, עובדיהן,נושאי משרה, בעלי שליטה בהם, עשויים להחזיק לרכוש ו/או למכור ני"ע המתוארים בכתבה ו/או שיש להם זיקה אחרת לני"ע, כולם או חלקם, אחרי, במהלך או לפני פרסום הכתבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בת"א
צילום: דנה קופל
מומלצים