שתף קטע נבחר

המסחר בתל אביב ננעל במגמה מעורבת

מדד ת"א 25 עלה ב-0.1% ומדד ת"א 100 ירד ב-0.2%. גזית גלוב עלתה ב-1.4% לאחר שהודיעה כי חתמה על הסכם פשרה עם מיינל; טבע איבדה 4.8% לאחר פערי ארביטראז' עם וול סטריט

המסחר בתל אביב ננעל היום (א') בבמגמה מעורבת לאחר שרוב היום הבורסה נצבעה באדום. המסחר מתנהל על רקע הסגירה המעורבת בוול סטריט ביום שישי, כאשר לראשונה זה חודש וחצי רשם מדד S&P 500 האמריקאי תשואה חיובית שבועית - 0.2%. לעומתו, מדד ת"א 25 איבד 2.4% בשבוע שעבר.

 

מדד תל-אביב 25 עלה ב-0.05% ל-1,206.22 נקודות; מדד תל-אביב 100 ירד ב-0.22% ל-1,095.64 נקודות; מדד בלו-טק ירד ב-0.41% ל-265.13 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-0.62% ל- 313.72 נקודות. 

 

המסחר בתל אביב התנהל בעיקר על רקע משבר החוב באירופה שמשפיע על הבורסות מאסיה ועד ארה"ב.

 

"המגמה בתעשיית הקרנות ברורה - חודש שלישי ברציפות של פדיונות בקרנות הנאמנות המסורתיות מסתיים בפדיונות עתק נוספים של 1.85 מיליארד שקל, כאשר המשקיעים נוטשים בעיקר את קרנות אג"ח חברות וכללי שפדו בשבוע החולף 1.5 מיליארד שקל, פדיון שבועי שלא נראה מאז קריסת ליהמן ברדרס", כך עפ"י אומדנים והערכות שבוצעו ע"י כלכלני מיטב.

 

אלן גרינספן, יו"ר הפדרל רזרב לשעבר, אמר ביום שישי כי חדלות הפירעון של יוון - שהחליפה את שר האוצר שלה - היא "כמעט ודאית", וכי היא עשויה לדחוף את כלכלת ארה"ב למיתון. "הבעיה היא שלא נראה כי המערכת הפוליטית תצליח לפתור את המשבר ביוון", אמר גרינספן. "הסיכויים שהמדינה לא תהיה חדלת פירעון הם מאוד קטנים".

 

עוד ביום שישי, קרן המטבע העולמית הורידה את תחזית הצמיחה של ארה"ב, על רקע החוב הלאומי שלה ומשבר החוב באירופה. קרן המטבע הודיעה כי מאז הדו"ח הקודם, שפורסם לפני כחודשיים, ארה"ב לא עשתה דבר כדי לטפל בבעיית החוב התופח שלה. כמו כן, משבר החובות באירופה והבעיות של המדינות בשווקים המתעוררים מקשים על הכלכלה הגדולה בעולם. התחזית המעודכנת של קרן המטבע לארה"ב עומדת על צמיחה של 2.5% השנה ו-2.7% ב-2012. לפני חודשיים תחזית קרן המטבע עמדה על צמיחה שנתית של 2.8% השנה ו-2.9% ב-2012.

 

מלבד יוון, עלו מחדש החששות כלפי איטליה. סוכנות הדירוג מודי'ס הזהירה את איטליה מפני הורדת דירוג אפשרית, אך השאירה לפי שעה את דירוג המדינה על Aa2 - עם אופק שלילי.

 

כלכלני בנק הפועלים סבורים כי "כאשר בוחנים את המניות המובילות בבורסה בתל אביב, לא מעטות מהן ירדו לאחרונה לרמות מחירים ראויות להשקעה. על כן, למשקיעים בעלי אורך רוח וסבלנות, אנו סבורים כי נקודת הזמן הנוכחית יכולה להיות אטרקטיבית לבניית פוזיציית השקעות ארוכת טווח".

 

בלאומי טענו כי "נתוני הכלכלה הריאלית של המשק המקומי עדיין חזקים. עובדה זו, ובהילקח בחשבון רמת המכפילים בה נסחר כיום שוק המניות המקומי, תומכת בעליות בטווח הארוך. עם זאת, הסביבה הגיאופוליטית ותוואי עליית הריבית במשק המקומי, כמו גם הערכות להתמתנות הצמיחה העולמית, עלולים להביא להמשך הסנטימנט השלילי והתנודתיות בשווקים בטווח הקצר".

 

הפעילות הכלכלית ממשיכה להתרחב בקצב מהיר: הלמ"ס הודיעה ביום חמישי כי ברבעון הראשון של השנה צמח המשק בשיעור שנתי של 4.8%, לעומת 4.7% בדיווח הקודם. 

 

מניות במרכז

הדסית ביו (שינקה ב-5.9%) הירושלמית הודיעה היום כי מחר תקבל אישור רשמי של רשות ניירות ערך בארה"ב, SEC, למסחר במניות החברה. מהדסית נמסר כי בנק אוף ניו יורק מלון יפעיל עבורה רישום כפול, ADR מדרגה 1, כך שעשרים ממניות החברה יוכלו להיות מומרות לתעודה אחת מסוג ADS שתיסחר במסחר מעבר לדלפק בניו יורק תחת הסימול HADSY.

 

ביום חמישי הודיעה גבעות (ירדה ב-4.4%) על הסכם למכירת הנפט הגולמי שיופק ממאגר מגד 5. ההסכם נחתם לתקופה של חצי שנה ומבוסס על מחירי הנפט הגולמי הבינלאומיים. משיקולים מסחריים, ההסכם כפוף לשמירת סודיות על ידי שני הצדדים, כך שגבעות לא פרסמה למי מיועדת מכירת הנפט.

 

בבית ההשקעות אופינהיימר סבורים כי מניית פאנדטק (ירדה ב-2.5%) אטרקטיבית למרות הזינוק במחירה, על רקע חשיפת "כלכליסט" על מגעים למכירת החברה.

 

כיל (ירדה ב-1.78%) דיווחה באמצעות הודעה לעיתונות על רכישת חברה בתחום תוספי המזון במקסיקו. סכום הרכישה או פרטים נוספים לא נחשפו למשקיעים. במידרוג החליטו להציב אופק שלילי לאג"ח של בזק בהיקף של 1.5 מיליארד שקל, על רקע חלוקת דיבידנד ענק של 3 מיליארד שקל.

 

במידרוג החליטו להציב אופק שלילי לאג"ח של בזק (עלתה ב-1.28%) בהיקף של 1.5 מיליארד שקל, על רקע חלוקת דיבידנד ענק של 3 מיליארד שקל.

 

DGRE, החברה־הבת המרכזת את פעילות דלק נדל"ן (יורד ב-1.5%) באירופה ובצפון אמריקה הודיעה כי נחתם הסכם למכירת מלוא הזכויות בפורטפוליו של 30 מרכזי קניות בקנדה הידוע בשם "ג'אן קוטו". התמורה בגין המכירה הינה בסך כולל של 119 מיליון דולר קנדי (כ-418 מיליון שקל). כמו כן יתרת ההלוואה מהנכס עומדת על סך של 268 מיליון שקל.

 

מניית טבע (צנחה ב-4.75%) יורדת היום במסחר לאחר פערי ארביטראז' שליליים מוול סטריט אשר נצברו במהלך שני ימי המסחר האחרונים.


פורסם לראשונה 19/06/2011 10:05

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בת"א
צילום: דנה קופל
מומלצים