שתף קטע נבחר

אחרי 61 שנות זוגיות גברית - מותר להתחתן בבית

בגיל 91, יוכל ג'ון מייס להינשא לבן זוגו בטקס אזרחי בעיר מגוריהם, מנהטן, אחרי החוק ההיסטורי שעבר במדינת ניו יורק ומתיר נישואים חד מיניים. פעילים רואים בחוק "זריקת עידוד", ומומחים מאשרים: "השפעה עצומה על כל ארה"ב"

"ניו יורק ניו יורק " הוא כנראה השיר שרבים מהזוגות החד מיניים בארה"ב יזמזמו הבוקר (יום א'), לאחר שהמדינה העבירה בסוף השבוע חוק המתיר להם להינשא . החגיגות סביב החוק ההיסטורי נמשכו במהלך סוף השבוע, ופעילים ומומחים כאחד סבורים שהצעד המשפטי במדינה הגדולה ישפיע על המצב החוקי בארה"ב כולה.

 

"כעת, משהשגנו את זה כאן, נשיג את זה בכל מקום", אמר הפעיל אוון וולפסון, נשיא הארגון "החופש להינשא" לסוכנות הידיעות AP. לטענתו, עד 2020 ניתן יהיה להפוך את הנישואים השנויים במחלוקת לחוקיים בכל ארה"ב. הפעילים נוקטים באסטרטגיה משולשת: ברמת החקיקה בכל מדינה, ברמת הקונגרס, ובמגעים עם ממשל הנשיא ברק אובמה.

 

"זו תהיה זריקת עידוד למאמצים הלאומיים שלנו", אמר ריצ'רד סוקרידס, לשעבר יועץ הבית הלבן לענייני זכויות הומוסקסואלים. "זה יסייע בתיקים הנדונים בבית המשפט ויעזור בבית המשפט של דעת הקהל".

 

"כשהתאהבנו בשנות ה-50 לא חשבנו בכלל על חתונה". דור ומייס (AP)

 

אחד הזוגות שמתכוונים לנצל את החוק החדש במהרה הם ריצ'רד דור, בן 84, וג'ון מייס, בן 91. השניים, תושבי מנהטן ומורים לפיתוח קול במקצועם, חיים יחדיו כבר 61 שנים.

 

"חשבנו ללכת להתחתן במסצ'וסטס, אבל זה לא הרגיש נכון", אמר דור, "זה צריך להיות במדינה שבה אתה חי". הם מתכננים להינשא בהקדם האפשרי אבל לא מעוניינים בטקס מנקר עיניים - "רק שני עדים ושופט מטעם המדינה". דור מעיד כי כאשר התאהבו זה בזה בשנות החמישים, "לא חשבנו בכלל על נישואים, רק היינו צריכים להיות ביחד, לא יכולנו להתרחק אחד מהשני".

 

"דעת הקהל בשינוי מהיר"

אוכלוסיית המדינה מונה 19 מיליון בני אדם – יותר מאוכלוסיית חמש המדינות שבהן כבר אושרו נישואים חד מיניים. על פי המפקד האמריקני, בני יורק חיים למעלה מ-42 אלף זוגות בני אותו מין. אם חלק משמעותי מהם יחליטו להתחתן בעקבות החוק החדש, הדבר יספק מידע רב אודות ההשפעות הכלכליות של נישואים כאלה, שיעור גירושים ועוד.

 

צילום: EPA

 

"לנישואים חד מיניים בניו יורק תהיה השפעה מוסרית ופוליטית עצומה על כלל המדינה", אמרה פרופ' סוזן גולדברג, מומחית למשפטים באוניברסיטת קולומביה, לסוכנות הידיעות רויטרס. "חלק מכך נובע מכך שניו יורק היא מדינה גדולה, וחלק מפני שזה לא בא בקלות".

 

"ניו יורקרים נוטים לנדוד ברחבי ארה"ב די הרבה", הסבירה גולדברג, "המספר הרב של זוגות שיינשאו כאן יגביר את הלחץ ליחס הוגן במדינות אחרות".

 

ללא קשר לחוק החדש, "הפוליטיקה ודעת הקהל בנוגע לנושא נמצאות בשינוי מהיר", אומר פרופ' מייקל דורף, החוקר את ההשפעות החוקתיות והחברתיות של נישואים חד מיניים בבית הספר למשפטים באוניברסיטת קורנל. לדבריו, "נראה שבלתי נמנע שנישואים חד מיניים יהיו חוקיים ברוב מדינות ארה"ב תוך עשור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"רק שני עדים ושופט". דור ומייס
צילום: AP
חוגג בניו יורק. 42 אלף זוגות חד מיניים חיים במדינה
צילום: AP
מומלצים