שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: index open

    מצטרפים לחגיגה: סעודה צמחונית

    החלטתם לחשוף את החברים והמשפחה למאכלים צמחוניים שישנו את אופן ההסתכלות שלהם ואולי ישכנעו אותם להצטרף ליום ללא בשר? התחילו בסלט, המשיכו עם עלי מנגולד ממולאים וכיסוני סלק, וסיימו עם קנלוני אספרגוס - ההנאה מובטחת

    סלט רו (Raw)

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    לסלט:

    1/2 כוס עלי נענע

    כפית חזרת

    1/4 כרוב קצוץ דק

    1/2 כוס עלי כוסברה

    כוס פטריות שיטאקי קצוצות

    1/2 כוס צנוניות פרוסות

    1/2 כוס אגוזי מלך

    כף שומשום

    עלי בייבי בק צ'וי/תרד

    לרוטב אסייתי:

    2 כפות שמן שומשום

    6 כפות שמן זית

    2 כפות רוטב סויה

    6 כפות מיץ לימון

    כפית ג'ינג'ר

    2 כפות מירין

    פלפל שחור

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט.
    2. הרוטב: במעבד מזון שמים את הלימון, המירין, הסויה, הפלפל השחור והג'ינג'ר ומערבבים עד למעיכת כל המרכיבים.
    3. מזלפים למעבד באיטיות, תוך כדי ערבוב, שמן זית ושומשום עד שהרוטב סמיך. מתקנים טעמים במידת הצורך.
    4. יוצקים את הרוטב מעל מרכיבי הסלט ומערבבים.


    סלט רו (צילום: רדיון חננייב)

     

    מנגולד ממולא בורגול ואגוזים בציר ירקות

    המרכיבים (ל-6 מנות):

    30 עלי מנגולד, נקיים מגבעול

    30 גבעולי עלי מנגולד, קצוצים

    למלית:

    כוס בורגול

    30 גבעולי המנגולד הקצוצים

    כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום ונענע טריים, קצוצים

    מלח, פלפל

    1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

    1/2 כוס שזיפים

    2 בצלים קצוצים

    1/2 כפית הל טחון

    לבישול:

    מים/ציר ירקות לכיסוי העלים הממולאים

    לקרם פרש:

    1 גביע שמנת חמוצה

    50 מ"ל שמנת לבישול 38%

    חופן עירית קצוצה

     

    אופן ההכנה: 

    1. המלית: מטגנים את הבצל ואת גבעולי המנגולד הקצוצים במעט שמן עד הזהבה. מוסיפים את הבורגול ומטגנים דקה נוספת.
    2. מוסיפים כוס מים/ציר ירקות ומערבבים עד שכל המים מתאדים לגמרי. מוסיפים כוס נוספת של מים/ציר ירקות עד אידוי, עד שהבורגול מוכן למחצה. מוסיפים את האגוזים, השזיפים, ההל ועשבי התיבול, ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
    3. עלי המגולד: מרתיחים סיר עם מים, מכניסים את עלי המנגולד וחולטים (מקסימום דקה). מסננים ומקררים לפני הנחת המילוי.
    4. הרכבת המנה: מגלגלים את המלית בעלה המנגולד, מניחים את הממולאים בסיר, עדיף בשכבה אחת, מכסים את הממולאים במים/ציר ירקות ומכסים את הסיר. מבשלים במשך כחצי שעה על אש קטנה עד רתיחה.
    5. קרם פרש: מערבבים יחד את השמנת החמוצה, שמנת לבישול ואת העירית עד למסה אחידה.
    6. הגשת המנה: בקערה עמוקה מניחים את המנגולד הממולא ומזלפים מעל כף קרם פרש (ניתן להחליף ביוגורט).

     

    כיסוני סלק במילוי גבינת עזים

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    2 סלקים בינוניים

    טבעות מגליל גבינת עיזים בעובי 1/4 ס"מ

    250 מ"ל שמנת מתוקה

    50 מ"ל יין לבן

    קמצוץ פרג

    קמצוץ גרידת לימון

    מלח פלפל לפי הטעם

    לקישוט: טבעות בצל ירוק

     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את הסלק כשעה ומצננים.
    2. חותכים את הסלק לפרוסות בעובי של סנטימטר וחותכים שוב כל פרוסה, אך לא עד הסוף, כך שנוצר מעין כיסון (כמו במפרום).
    3. ממלאים כל כיסון בטבעת גבינה בעובי רבע ס"מ.
    4. במחבת רותחת שמים קוביית חמאה ומטגנים את כיסון הסלק כ-2 דקות מכל צד.
    5. עם הפיכת הכיסונים לצידם השני מוסיפים את היין, השמנת, גרידת הלימון, המלח והפלפל.
    6. מצמצמים את הנוזל כ-2 דקות.
    7. סידור המנה: על צלחת נקייה מניחים את הכיסונים, מעליהם בוזקים את הפרג ומעטרים עם טבעות בצל ירוק. מגישים חם.


    כיסוני סלק במילוי גבינת עזים (צילום: דניאל לילה) 

     

    קנלוני ברי ואספרגוס

    המרכיבים:

    חבילת קנלוני

    1/4 ק"ג ריקוטה

    1/4 ק"ג מסקרפונה

    צרור אספרגוס

    200 גרם ברי

    1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

    חבילת (300 גרם) מוצרלה מגוררת

    50 גרם חמאה

    שק זילוף

     

    אופן ההכנה:

    1. מרתיחים סיר מים, מבשלים את הקנלוני 2 דקות, מסננים ומניחים בצד.
    2. חותכים את האספרגוס לחתיכות קטנות, מטגנים קלות בחמאה.
    3. מערבבים את כל הגבינות, ומוסיפים את האספרגוס. מוסיפים מלח, פלפל ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
    4. מעבירים את הבלילה לשק זילוף , ממלאים את הקנלוני, מסדרים על מגש.
    5. מוזגים את השמנת, מכסים בגבינת מוצרלה, ואופים רבע שעה בטמפ' של 180 מעלות.

     

    • כל המתכונים של גיא בן אשר, שף ובעלים מסעדת "גאיה - בית של אוכל"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    עלי מנגולד
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים