שתף קטע נבחר

מורים נגד "עוז לתמורה": "הוליכו אותנו שולל"

ל-ynet נודע כי ארגון המורים ומשרדי האוצר והחינוך סיכמו שמי שלא יצטרף "לעוז לתמורה" לאחר 3 שנים, ייאלץ להופיע בפני ועדת חריגים שתכריע בעניינו. המורים זועמים: "שיקרו לנו"

החופש הגדול בתיכונים כבר החל מזמן, אך בינתיים נראה כי ארגון המורים מספק למורים סיבות מדוע לא לשקוט. בניגוד להבטחותיו של היו"ר רן ארז, שהכניסה לרפורמה "עוז לתמורה" היא וולונטרית בלבד, ל-ynet היום (ה') נודע כי מורים שלא יירצו להצטרף, גם לאחר שלוש שנים, ייאלצו להופיע בפני ועדת חריגים, שתכריע בעניין עתידם המקצועי. המורים טוענים: "הולכים אותנו שולל".

 

בסיכום, שהושג לאחרונה בין משרדי האוצר, החינוך וארגון המורים, נקבע כי המורים יהיו רשאים להישאר מחוץ לרפורמה רק בשלוש השנים הבאות. לאחר מכן יתייצבו בפני ועדת חריגים, שתורכב מנציגי הארגון ומשרד החינוך.

 

דבר זה עורר זעם בקרב המורים, שטוענים כי מדובר בניסיון ברור "להרדים את המערכת" וליצור מצג שווא שאין לו אחיזה במציאות. "רן ארז הבטיח לנו שהכניסה לרפורמה תהיה בהסכמה של המורים ושוב התברר שהוא שיקר לנו", אמר יובל סרי, המלמד בתיכון "זיו" שבירושלים.

 

לדבריו, בזמן החתימה על הרפורמה, מורים רבים חשו ביטחון בגלל הצהרותיו של יו"ר ארגון המורים, לפיהן ההצטרפות ל"עוז לתמורה" תהיה תלויה ברצונם. כעת הם מרגישים שרימו אותם. "יש מורים שכבר מלמדים למעלה מ-20 שנה במערכת ולא ניתן לבוא ולשנות פתאום סדרי עולם. יש חובה לבקש את הסכמתם של המורים, לפני שפוגעים בהם וכופים עליהם את הכניסה לרפורמה".

 

המורה לאזרחות, אסף מוצקין, הוסיף: "אני רואה את זה בחומרה רבה, בעיקר בנושא של היעדר שקיפות כלפי ציבור המורים, שרבים מהם הסכימו לרפורמה רק בגלל שידעו שיש בידם את הזכות להישאר בחוץ. מרגע שהתחילו לדבר על הרפורמה תמיד הדגישו בארגון המורים כי ההחלטה האם להצטרף לרפורמה תישאר בידי המורה ומתברר שנהגו כלפינו בחוסר הגינות".

 

"ייצור כאוס"

אמנון רבינוביץ', ממובילי מאבק המורים לביטול השכר הדיפרנציאלי ברפורמה, אמר: "לצערי הרב, ההתנהלות של ארגון המורים ממשיכה לשדר חוסר שקיפות מוחלטת ופגיעה באמון של המורים והציבור. על אף החלקים הטובים שיש ברפורמה, עדיין רב הנסתר על הגלוי. כל יום אנחנו מגלים שיש בהסכם מרכיבים שעשויים לפגוע במורים ובחינוך בישראל, אנחנו קוראים לרן ארז לכנס באופן בהול את ועידת ארגון המורים לדיון, המכילה, כפי שראוי לעשות במדינה והתנהלות דמוקרטית."

 

מורה נוסף ממרכז הארץ אמר: "אני לא מאמין שהכניסה לרפורמה לא תהיה וולונטרית. זה ייצור כאוס בחדר המורים. המורים הוותיקים מפחדים משינוי, אך מרביתם חשו רגועים, כי ידעו שיוכלו קודם לבחון את כדאיות הרפורמה ורק אם תתאים להם, יבחרו להצטרף. אך כעת, כשמתברר שייתכן שיחייבו אותם להיכנס לרפורמה זה עלול להסעיר את הרוחות וליצור התנגדות עזה של מורים לעוז לתמורה".

 

על-פי מתווה הרפורמה, המורים בבתי הספר התיכוניים יעברו מ-24 שעות עבודה בשבוע ל-40 שעות, תמורת תוספת של 42 אחוזים לשכרם. לכך יתווספו תגמולי שכר לפי פרמטרים של תפוקה ותשומות, שלושה אחוזים בגין שחיקת השכר לאורך שנים וכשישה

 אחוזים תוספת שמוענקת לכל המגזר הציבורי. בנוסף על-פי התכנון, בשלב הראשוני ייכנסו 50 בתי ספר לפיילוט בתחילת השנה הבאה. היתר יעברו שינוי הדרגתי במהלך ארבע השנים הקרובות.

 

מארגון המורים נמסר בתגובה: "ארגון המורים יפעל תמיד לטובת המורה הבודד ולטובת הציבור כולו ואנחנו כארגון המורים נשב בוועדת החריגים ונשמור שהאינטרסים והכבוד של המורה לא ייפגעו. במידה ואחרי שלוש שנים יהיו מורים שיירצו להישאר מחוץ לרפורמה, אנחנו נפעל לכך במלוא הנחישות שהם ישוחררו מהרפורמה ויוכלו להמשיך לעבוד באותם תנאים, בהם עבדו עד היום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארז עם נתניהו, שטייניץ וסער
צילום: גיל יוחנן
מומלצים