שתף קטע נבחר

הח"כים גילו בברלין: משלחת איראנית בפרלמנט

חברי משלחת מאיראן הגיעו לבונדסטאג שבגרמניה, בדיוק כשלמקום הגיעו חברי כנסת מישראל. הח"כים זועמים ומקווים שגרמניה תחריף את הסנקציות על איראן

תקרית שנייה בתוך יומיים: חברי ועדת חוץ וביטחון של הכנסת, שיצאו לסיור בצרפת ובגרמניה, במסגרת הידוק היחסים עם הפרלמנט האירופי, נדהמו היום (ה') לגלות שהם זומנו לפרלמנט הגרמני, באותה שעה שהגיעה למקום ההמשלחת האיראנית. התקרית גרמה למתח גדול וכהגדרת הנוכחים ל"תחושה קשה מאוד".

 

לטענת חברי הכנסת, איש מהם לא עודכן מראש בנוגע לנוכחותם של חברי המשלחת מאיראן. למרבה ההפתעה, הם נתקלו בהם לגמרי במקרה בכניסה למבנה הפרלמנט בברלין, כשחברי שתי המשלחות הגיעו בדיוק באותו זמן.

 

הדבר הפך לשיחת היום וחברי הכנסת בעיקר הביעו זעם על כך. "ההרגשה היא קשה" אמר זאב ביילסקי (קדימה), שנמצא עם המשלחת הישראלית. "אנחנו מוחים על כך בכל אחת מהפגישות שהיו לנו. אני מקווה שגרמניה, ידידה קרובה של ישראל, תעשה הכול להחרפת הסנקציות על-מנת למנוע מאיראן נשק גרעיני". במשלחת לוקחים חלק מספר ח״כים נוספים, בהם ח"כ רוני בר-און (קדימה) וח"כ משה (מוץ) מטלון (ישראל ביתנו).

 

בהמשך היום ולאחר שהתגלתה נוכחותה של המשלחת האיראנית, עוד פגשו חברי הכנסת גורמים שונים מהממשל בברלין ומחו על זימון האיראנים. הישראלים מחו בכל פגישה בה השתתפו.

 

תקרית גם בצרפת

אלא שהמקרה הזה אינו היחיד שהעמיד במבוכה גדולה את הישראלים בביקורם באירופה. בתחילת השבוע, קיימו בבניין הפרלמנט פגישת עבודה עם הוועדה המקבילה שלהם בצרפת. במסגרת הדיון, תקפה אחת מחברות הפרלמנט הבכירות את חברי הכנסת והאשימה את ישראל ביישום מדיניות קולוניאליסטית, ביקרה את הסגר בעזה, ואת האלימות וההתנכלות שחווה לטענתה האוכלוסייה הערבית בחברון.

 

לבסוף, אף תקפה את הכוונה הישראלית להחמיר את תנאי האסירים הפלסטינים המוחזקים בישראל וערכה השוואה בינם ובין החייל הישראלי החטוף, גלעד שליט. ניסיונותיהם של חברי המשלחת להסביר כי תנאי המעצר שונים וכי האסירים הפלסטינים מקבלים ביקורים מהבית ותנאים הולמים, לא הועילו וחברת הפרלמנט הפגינה לדבריהם יחד לא דיפלומטי ובעיקר זלזלה בטיעוניהם.

 

לאחר התקרית השנייה החליטו חברי הכנסת, לחדד את המסרים בנוגע לסכסוך

ולא הסתירו את מורת רוחם. היה שלב שהמשלחת חשבה לבטל את המשך פעילותם במסע באירופה, אך צעד זה בוטל עקב עצות מגורמים בארץ שאמרו להם כי צעד כזה יגרום למשבר חריף מאוד עם גרמניה. בעקבות התקרית, חברי הוועדה ניסחו מכתב חריף מאוד לקנצלרית גרמניה, ליו"ר ועדת החוץ ושר החוץ הגרמני, בו הביעו מורת רוח מהתקרית. עותקים מהמכתב נשלחו לראש הממשלה וללשכת יו"ר הכנסת.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבונדסטאג. הפתעה לח"כים
צילום: עמוס בן גרשם, לע"מ
ביילסקי. הרגשה קשה
צילום: ירון ברנר
מומלצים